Συνήθως, αυτό που τραβάει πολύ στους τίτλους όταν γράφει κάποιο άτομο σε ένα σάιτ για μια παραλία, είναι κάποιος χαρακτηρισμός για τα νερά. Γαλαζοπράσινα, πεντακάθαρα, μπλε, γαλάζια, κρυστάλλινα. Όλα αυτά έχουν χιλιοπαίξει κι από ένα σημείο και μετά χάνουν και την αξία τους. Δεν υπάρχουν, εδώ που τα λέμε, πολλές λέξεις να περιγράψεις τα νερά της θάλασσας, αλλά και να υπήρχαν, η Google προστάζει την επανάληψη και την αντιγραφή. Ας μην ανοίξουμε αυτό το κεφάλαιο.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι, για εμάς εδώ στην Ελλάδα, και κανένα σπάνιο φαινόμενο να συναντήσουμε παραλία με νερά που εμπίπτουν σε κάποια από τις κατηγορίες που αναφέραμε παραπάνω. Χρειάζεται να έχει και κάτι παραπάνω μια παραλία για να μας κάνει να πούμε «ωραία, για χάρη της αξίζει να αφήσω τις καβάτζες μου και να πάω να την ψάξω, να δω αν αξίζει».

Γιατί αυτό είναι το ελληνικό καλοκαίρι για εμάς στην Αθήνα: η χαρά της ανακάλυψης. Έχουμε άπειρες επιλογές σε παραλίες για να κατευθυνθούμε, η ακτογραμμή είναι τεράστια, οπότε πάντα θα υπάρχει ένα μέρος που το ξέρουν ελάχιστοι και κανείς από τους γνωστούς μας.

Η παραλία Λυχνάρι στην Κορινθία δεν είναι άγνωστη, αλλά δεν είναι και στο Νο1 του Billboard, για να μιλήσουμε με μουσικούς όρους.

Πας σε 60 λεπτά, δωρεάν «ομπρέλα»: Αυτή η παραλία φτιάχτηκε για εσένα που δε θες να ταλαιπωρηθείς και να καείς

Σε αυτή την παραλία έχεις πάντα την «ιδιωτική σκιά» σου

Παρ’ όλα αυτά, είναι μια παραλία που αξίζει να γίνει επιτυχία. Είναι βολικότατη, τα έχει όλα, φτιάχτηκε για εσένα που θες να πας καθημερινή για μπάνιο, αλλά δεν θες να ταλαιπωρηθείς καθόλου.

Η μόνη ταλαιπωρία είναι να οδηγήσεις μία ώρα, αν μένεις στην Αθήνα, και να πας προς Κορινθία, για να τη βρεις. Κι εκεί θα βρεις μια μεγάλη σε μήκος παραλία, που έχει κυρίως αμμουδιά με λευκή άμμο, αλλά έχει και τα σημεία της με μεγάλα βότσαλα, κυρίως, όμως, έχει άφθονη σκιά. Τα πολλά δέντρα δημιουργούν φυσικές «ομπρέλες», οπότε οπουδήποτε και να απλώσεις την πετσέτα σου, θα δεις τον ήλιο να σε πετυχαίνει προστατευμένα, οπότε δεν θα χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο να παστώνεσαι με αντηλιακό.

Παρκάρεις το αμάξι μερικά μέτρα πιο πίσω, βρίσκεις το δέντρο σου, απλώνεις την πραμάτεια σου και πας να βουτήξεις στα, συνήθως, πολύ ήρεμα νερά, μιας και δεν έχει μεγάλο βάθος η θάλασσα.

Και αυτές τις πληροφορίες, όπως και για αρκετές ακόμα παραλίες που σου έχουμε γράψει, τις χρωστάμε στο Youtube κανάλι Greece With My Camera που κάνει επιτόπια βιντεοσκόπηση σε όλα τα σημεία για να ξέρεις τι θα συναντήσεις. Είναι σαν να έχεις μια εφαρμογή στο κινητό σου που να σου δείχνει την παραλία που θα πας. Απλά δεν είναι αλγόριθμος, είναι ένας άνθρωπος με τον εξοπλισμό του.