Τι πιο αναζωογονητικό από το να απολαμβάνεις το μπάνιο σου σε μια παραλία εντελώς γυμνός; Αυτή η αίσθηση ελευθερίας  βουτάς γυμνός στη θάλασσα το καλοκαίρι, δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Το κορμί που ενώνεται με το νερό, την αμμουδιά και το μυαλό που χαλαρώνει και αφήνει πίσω του όλες τις έννοιες που το ταλαιπώρησαν μέσα στο χειμώνα είναι αξίες ανεκτίμητες.

Πολλοί τουρίστες πλέον επιλέγουν να έρθουν στην Ελλάδα όχι μόνο για να απολαύσουν τις μεγάλες και δημοφιλείς αμμώδεις παραλίες της, αλλά για να πάνε σε κάποιες άλλες παραλίες, μικρές, απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες που είναι ιδανικές για γυμνισμό στην Ελλάδα.

Μάλιστα με ένα απλό σερφάρισμα στο διαδίκτυο διαπιστώνεις ότι υπάρχουν και οργανωμένοι οδηγοί για τις παραλίες όχι μόνο σε νησιά αλλά και στην Αθήνα που μπορείς να πετάξεις το μαγιό σου και να απολαύσεις τον νερό γυμνός.

Tις καλύτερες παραλίες γυμνιστών για το 2024 με βάση τις βαθμολογίες ασφάλειας, τις μέσες ώρες ηλιοφάνειας, τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες του νερού και τα πρότυπα ποιότητας περιβάλλοντος παρουσίασε μελέτη του Emisil.com.

Η μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα από το Numbeo, το Weather.com, τον επίσημο ιστότοπο της Γαλάζιας Σημαίας και την Google.

Νο1 παγκοσμίως: Μια ελληνική παραλία στην κορυφή των επιλογών για γυμνισμό

Πλακιάς: Η καλύτερη παραλία για γυμνιστές στον κόσμο

Στη λίστα και μάλιστα στην πρώτη θέση, με τις παραλίες βρίσκεται και μια ελληνική, συγκεκριμένα ο Πλακιάς στο Ρέθυμνο, με βαθμολογία 92,1.

Η παραλία προσφέρει περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας και ζεστό νερό για όσους αναζητούν διακοπές στον ήλιο ή τη φύση. Είναι επίσης η τοποθεσία με τις περισσότερες αναζητήσεις στη λίστα, χάρη στον υψηλότερο δείκτη ασφάλειας, 83,1 και καθαρό νερό.

Ο Πλακιάς είναι παραθαλάσσιος τουριστικός οικισμός στο νομό Ρεθύμνου στην νότια Κρήτη. Στο κέντρο της περιοχής της Γιαλιάς και δίπλα από τα ερείπια της Μινωϊκής πόλης Λαμων, λίγοι ψαράδες έκτισαν έναν μικρό οικισμό. Τον ονόμασαν Πλακιά, γιατί αποτελεί συνέχεια μιας υποθαλάσσιας πλάκας, και βρίσκεται στη μέση της νότιας ακτής της Κρήτης.

Νο1 παγκοσμίως: Μια ελληνική παραλία στην κορυφή των επιλογών για γυμνισμό

Μέσα στο γεωφυσικό σύνολο της Γιαλιάς, αξίζει κανείς να επισκεφτεί τοποθεσίες που έχουν ιδιαίτερη φυσική ομορφιά όπως το φαράγγι του Πρέβελη, όπου ο Μεγάλος Ποταμός, μέσα σε δάσος από Φοινικόδεντρα, εκβάλλει σε υπέροχη αμμουδιά, το φαράγγι Κουρταλιώτης , με πανέμορφους καταρράκτες, από νερό που βγαίνει από τα έγκατα της γής, χειμώνα – καλοκαίρι και το φαράγγι του Κοτσυφού.

Η παραλία του Πλακιά ξεκινάει από το χωριό και επεκτείνεται προς τα ανατολικά. Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραλίες στην Κρήτη και ικανοποιεί ταυτόχρονα όλα τα γούστα.

Οι παραλίες γυμνιστών που συμπληρώνουν τη δεκάδα

παραλία

Το Zlatni Rat στην Κροατία είναι η δεύτερη παραλία , με σύνθετη βαθμολογία 90. Αυτή η τοποθεσία αναζητήθηκε στο Google πάνω από 7,5 εκατομμύρια φορές.

παραλία

Με σύνθετη βαθμολογία 79, η παραλία Haulover στο Μαϊάμι είναι η τρίτη καλύτερη επιλογή για γυμνιστές. Η θερμοκρασία του νερού του φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι, η υψηλότερη στον κατάλογο. Είναι μια από τις νόμιμες παραλίες με ρούχα-προαιρετικά στις ΗΠΑ και έχει περισσότερες από 23 εκατομμύρια αναζητήσεις στο Google.

Η Praia do Meco, Πορτογαλία , είναι η τέταρτη επιλογή, με σύνθετη βαθμολογία 75. Αυτή η παραλία προσφέρει ένα γαλήνιο περιβάλλον με υψηλό δείκτη ασφάλειας 68,2, με περισσότερες από 20 εκατομμύρια αναζητήσεις στο Google.

παραλία

Το Es Trenc στη Μαγιόρκα της Ισπανίας είναι το πέμπτο μέρος, με σύνθετη βαθμολογία 73. Αυτή η παραλία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό αναζητήσεων στο Google στη λίστα.

παραλία

Η Black’s Beach στο Σαν Ντιέγκο κατέχει την έκτη θέση στη λίστα με τις κορυφαίες παραλίες γυμνιστών του 2024, με σύνθετη βαθμολογία 71. Είναι η δεύτερη νόμιμη παραλία με προαιρετικά ρούχα από τις ΗΠΑ που περιλαμβάνεται στην κατάταξη. Συνολικά, οι ΗΠΑ έχουν δύο παραλίες που πληρούν υψηλά πρότυπα καθαριότητας και ασφάλειας.

παραλία

Η παραλία Maslin στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας είναι η έβδομη επιλογή για άτομα που αναζητούν μια απόδραση χωρίς ρούχα, με σύνθετη βαθμολογία 70,6. Τα νερά του είναι πιο δροσερά, φτάνοντας τους 14,5 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι. Σε σύγκριση με το Black’s Beach, το Maslin Beach έχει υψηλότερο δείκτη ασφάλειας.

παραλία

Η παραλία Cobblers στο Σύδνεϋ κατατάσσεται στην όγδοη θέση μεταξύ των κορυφαίων παραλιών γυμνιστών του 2024, με βαθμολογία 60. Αυτή η παραλία προσφέρει καθαρές, αμμώδεις ακτές με ζεστά νερά. Οι άνθρωποι αναζήτησαν αυτήν την τοποθεσία σχεδόν 20 εκατομμύρια φορές.

παραλία

Ακολουθώντας , η παραλία Wreck στο Βανκούβερ του Καναδά είναι η ένατη παραλία, με σύνθετη βαθμολογία 68,5. Είναι ιδανική επιλογή για όσους απολαμβάνουν πιο δροσερό νερό, καθώς η μέση θερμοκρασία, ακόμη και το καλοκαίρι, είναι 11°C.

Με τις περισσότερες ώρες για ηλιοθεραπεία και πάνω από 22 εκατομμύρια αναζητήσεις, εξασφαλίζει τη θέση του ανάμεσα στις κορυφαίες παραλίες γυμνιστών.

παραλία

Η παραλία Belle Mare στον Μαυρίκιο ολοκληρώνει τη λίστα με τις κορυφαίες παραλίες γυμνιστών του 2024 με σύνθετη βαθμολογία 57,7. Αυτός ο τροπικός παράδεισος προτιμάται για τις λευκές αμμουδιές και τα τιρκουάζ ζεστά νερά του.

Photo Credit: Shutterstock