Δεν ξέρουμε αν συνειδητοποιούμε ποτέ ακριβώς το πόσο μεγάλη ακτογραμμή έχει η Ελλάδα και πόσες επιλογές για μπάνιο στην παραλία προσφέρει. Όσο ζούμε μαθαίνουμε και δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να πει ότι έχει πάει σε κάθε πιθανή κι απίθανη παραλία στην Ελλάδα. Υπάρχουν σίγουρα οι τολμηροί, αλλά κανείς δεν θα τα δει ποτέ όλα. Κι αυτό είναι στενόχωρο, όσο το σκέφτεσαι. Ευτυχώς όμως που εμφανίζεται πάντα, σε τέτοιες στιγμές στενοχώριας, μια τέτοια ομορφιά για να σου πάρει τη σκέψη.

Στο Πόρτο Χέλι, θα συναντήσει κανείς πολυτελή σκάφη, πολυτελή ξενοδοχεία, θα δει κάθε καλοκαίρι να πηγαίνει εκεί ένα μεγάλο μέρος του διεθνούς τζετ σετ. Αυτό δε συμβαίνει τυχαία ή γιατί είναι ένα πολύ απόκρυφο και high luxury μέρος. Συμβαίνει γιατί τα νερά εκεί είναι φανταστικά, από τα καλύτερα στην Ευρώπη, και πάντα θα βρεις κάτι καινούργιο.

Έτσι είναι και η παραλία Κουνούπι, που βρίσκεται στην Ερμιονίδα, σε μια απόσταση λίγο πάνω από 2.5 ώρες αν η εκκίνησή σου είναι από την Αθήνα. Είναι μεγάλη απόσταση, γι’ αυτό και συνήθως πας εκεί μόνο αν έχεις πάει για διακοπές σε κάποιο από τα γύρω μέρη ή στο ίδιο το Πόρτο Χέλι. Αν όχι, τότε πρέπει να είσαι μεγάλο κομάντο για να ξεκινήσεις, μόνος ή με παρέα, τη διαδρομή αυτή.

Σίγουρα θέλει να πάρεις μπρος αρκετά πρωί, γιατί τους θερινούς μήνες υπάρχει ταλαιπωρία με το πάρκινγκ κοντά. Αν παρκάρεις, όπως μας ενημερώνει το Greece With My Camera στο Youtube, θέλει λίγο περπάτημα μετά, όμως κι αυτό αξίζει. Γιατί στο τέλος θα απλώσεις την πετσέτα σου σε μια απαλή επιφάνεια, με μικρό χαλικάκι και άμμο, και θα ατενίζεις μια θάλασσα που φαίνεται να μην έχει πολλά βαθιά σημεία, να είναι πεντακάθαρη, σούπερ γαλάζια τα νερά, ιδανική για να κάνεις μακροβούτια και να βλέπεις τον βυθό χωρίς μάσκα.

Πίσω σου, απλώνεται το πράσινο, αφού έχει αρκετά δέντρα και φυλλωσιές κι είναι σαν να είσαι σε κάποια παραλία στον Άγιο Δομίνικο ή κάπου στην Καραϊβική, εκεί όπου αφθονούν τέτοια χρώματα και τέτοιοι συνδυασμοί.

Αυτή η παραλία είναι το μόνο Κουνούπι που δε θα σε ενοχλεί το καλοκαίρι, αλλά θα σε ηρεμεί!