Δεν μπορούμε να πούμε πως έχουμε γυρίσει όλη την Ελλάδα. Έχουμε πάει σε αρκετά μέρη, αλλά δεν ξέρουμε αν αρκούν για να μας καταστήσουν ως υπέρτατους γνώστες, ώστε να μπορούμε να πούμε αν μια παραλία είναι η καλύτερη ή αν μια περιοχή έχει Χ ποιότητα στις παραλίες της. Μολαταύτα, δε μας εμποδίζει κάτι από το να το κάνουμε, διότι αυτό είναι το διαδίκτυο, ένας χώρος όπου μπορείς να πεις ό,τι θες, κάποιος να διαφωνήσει και στο τέλος της ημέρας να μην έχει μείνει κάτι.

Αφού το παρασοβαρέψαμε, ας ξαναγυρίσουμε στα ανάλαφρα, τα ευχάριστα, δηλαδή μια περιοχή στην Ελλάδα που θεωρούμε ότι έχει τις πιο εντυπωσιακές παραλίες. Όχι ως προς την αμμουδιά ή τα νερά, αλλά ως προς την πρώτη εικόνα που έχεις, το πώς σου εμφανίζεται η κάθε της παραλία.

Στο Πήλιο αν κάνεις μια διαδρομή πάνω από το βουνό για να κατέβεις και να βρεις κάποιες από τις απαιτητικές για την πρόσβαση παραλίες, θα δεις να σου αποκαλύπτονται πίσω από δασάκια και ψηλά δέντρα, παραλίες που δεν έχουν τεράστιες διαφορές από τις υπόλοιπες στην Ελλάδα, αλλά είναι ακριβώς ο τρόπος.

Τρανό παράδειγμα είναι η παραλία Γούρνα στο Λεφόκαστρο στο Πήλιο. Πρόκειται για ένα ψαροχώρι που τα τελευταία 4-5 χρόνια έχει ανεβάσει πολύ τις μετοχές του, όλο και περισσότερος κόσμος επισκέπτεται αυτή την περιοχή του Πηλίου, χωρίς βέβαια να μιλάμε για ορδές και αδιαχώρητο. Απόλυτα διαχειρίσιμα πράγματα.

Σε αυτό το ψαροχώρι λοιπόν, θα δεις ότι υπάρχει σε κοντινή απόσταση, μέσα από ένα πέτρινο μονοπάτι γύρω στα 150 μέτρα, μια παραλία που είναι σαν αυτή στην ομώνυμη ταινία με τον ΝτιΚάπριο.

Δίπλα στις δημοφιλείς Ραζή, Άφησσο, Αγιαθυμιά, η Γούρνα είναι μια πιο ήρεμη παραλία, πιο κατάφυτη, με κυπαρίσσια και καλάμια, σε έναν απομονωμένο κόλπο, με μέτριο προς μικρό πλάτος παραλίας. Έχει άμμο, δεν έχει ιδιαίτερο βάθος το νερό και κάνεις άνετα τις βουτιές σου.

Χάρη στο επιτόπιο βίντεο από το Greece With My Camera, μπορείς να δεις κάθε σημείο στην παραλία, τη θέα που έχει και να σποτάρεις αυτό που φαντάζεσαι τον εαυτό σου να κάθεται και να χάνεται στον χρόνο.

* Δες εδώ όλες τις παραλίες που σου έχουμε προτείνει κατά καιρούς.