Η παραλία Χρυσή Ακτή (Ντιβάρι) βρίσκεται στη Δυτική Μεσσηνία, δίπλα από τη Γιάλοβα και απέναντι από την Πύλο.

Πρόκειται για μια παραλία απίστευτου φυσικού κάλλους, με θέα τον κόλπο του Ναυαρίνου, πίσω από την οποία υπάρχει η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας.

Η παραλία του Ντιβαρίου έχει συνολικό μήκος περίπου 4 χιλιόμετρα, ξεκινάει από τη Γιάλοβα και καταλήγει σε μια μικρή πανέμορφη παραλία από την οποία ξεκινάει το μονοπάτι για Βοϊδοκοιλιά αλλά και το μονοπάτι για το Παλιόκαστρο.

παραλία

Στο τέλος της παραλίας, μπορεί κάποιος κολυμπώντας να φτάσει στην παραλία της Σφακτηρίας.

Η παραλία της Χρυσής Ακτής έχει γαλαζοπράσινα νερά και βρίσκεται σε προστατευμένη περιοχή που έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

παραλία

Στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας που βρίσκεται πίσω από την παραλία της Χρυσής Ακτής βρίσκεται ένας σημαντικός υγροβιότοπος με πολλά είδη αποδημητικών πουλιών.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε και χελώνες caretta-caretta που βγαίνουν στην ακτή για την ωοτοκία τους. Λίγο πριν την Χρυσή Ακτή θα βρείτε camping.

Στα νερά του Διβαρίου υπάρχουν ναυάγια πλοίων, κάποια από τα οποία μπορείτε να δείτε και με την μάσκα σας. Κοντά στο beach bar υπάρχει το κουφάρι (η βάση) ενός πλοίου το οποίο έχει γίνει σπίτι για πολλά είδη ψαριών.

Για να φτάσετε στην Χρυσή Ακτή, ξεκινώντας από την Πύλο, θα ακολουθήσετε τον δρόμο προς Γιάλοβα και αφού περάσετε μέσα από το χωριό ακολουθείτε τις ταμπέλες προς την παραλία Χρυσή Ακτή. Αφού περάσετε μέσα από ένα ήσυχο, γεμάτο καλαμιές και δέντρα δρόμο, θα δείτε στα αριστερά σας να απλώνεται η όμορφη παραλία και δεξιά σας θα διακρίνετε μέσα από θάμνους και καλαμιές τη λιμνοθάλασσα.

Αφήστε το όχημα σας πάνω στο δρόμο μέχρι και το κομμάτι που είναι σηματοδοτημένο για τα οχήματα. Κατά την παραμονή σας εκεί σεβαστείτε το χώρο και μην αφήνετε σκουπίδια.

Credit: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΟΥ ΜΗΧΑΝΗ

Photo Credit: Shutterstock