Αν το summertime sadness μπορούμε να μεταφραστεί σε εικόνα, τότε η παραλία αυτή που βρίσκεται στο Πήλιο θα έπρεπε να μπει στο λεξιλόγιο δίπλα σε αυτόν τον όρο. Βλέποντάς την από ψηλά, είναι σαν καρτ ποστάλ, σου βγάζει μια νοσταλγία, λες κι αντικρύζεις το τέλος του καλοκαιριού και την αρχή του φθινοπώρου.

Όταν κατέβεις χαμηλά, έχει τόση ηρεμία που είναι σαν να σε ξέβρασε το κύμα από κάποιο πολύβουο νησί και σου προσέφερε την ηρεμία που έψαχνες.

Η Τζάστενη, μια παραλία που το όνομά της άνετα το δίναμε στο παιδί μας γιατί βγάζει κάτι αγγλικό, κάτι ξένο και μυστήριο, είναι μια από τις αρκετά ξακουστές του Πηλίου, όχι όμως γιατί γεμίζει με κόσμο, αλλά γιατί έχει αυτή τη μοναδική ομορφιά, που πολλές φορές drones σηκώνονται ψηλά για να την καταγράψουν.

Εμείς στο Intronews όμως έχουμε τον κομάντο μας, τον Greece With My Camera, ο οποίος κάνει τις διαδρομές για εμάς και τις καταγράφει για να ξέρεις ακριβώς τι θα συναντήσεις πηγαίνοντας σε κάθε παραλία τούτης της χώρας.

Παραλία-πίνακας ζωγραφικής

Η Τζάστενη είναι μια σχετικά μικρή παραλία που την αγκαλιάζει ο Παγασητικός, είναι σε έναν όρμο και έχει αφθονία σε δέντρα και πράσινο, σχεδόν μέχρι την ακροθαλασσιά. Άπλετη σκιά επομένως και νερά ήσυχα, είναι απάνεμο το σημείο, ενώ τα νερά είναι ρηχά, δε βαθαίνουν πολύ, άρα δε θα συναντήσεις και κύμα.

Στην παραλία θα βρεις ψιλό βότσαλο, όπως και μέσα στο νερό, ενώ εξυπακούεται πως δεν υπάρχει μαγαζί εδώ ή κάτι τέτοιο, άρα φέρνεις τον δικό σου εξοπλισμό, δηλαδή νερό, φαγητό και ό,τι άλλο χρειαστείς – όχι σκηνή, απαγορεύεται.

Για να βρεις τη Τζάστενη, πας προς το χωριό Τρίκερι και λίγο μετά τον Μαραθιά να είσαι προσεκτικός διότι δεν υπάρχει σήμανση, οπότε να έχεις μάτια ανοιχτά για να βρεις το σημείο που θα σταματήσεις.

Παρκάρεις μόλις φτάσεις σε ένα σημείο και μετά παίρνεις ένα μονοπάτι μέχρι την παραλία που είναι 5 λεπτά διαδρομή.

Απόλαυσε το βίντεο και μην ασχολείσαι άλλο με τις λέξεις.

* Δες τη λίστα με τις παραλίες που σου έχουμε γράψει εδώ.