Στο διάσημο Σίμο στην Ελαφόνησο, βρίσκεται μια άγνωστη παραλία, η οποία είναι θεωρείται «παρθένα». Κατευθυνόμαστε στη δυτική πλευρά της περιοχής για να βρεθούμε σε ένα μαγευτικό τοπίο.

Στη δυτική πλευρά του νησιού βρίσκεται η καταπληκτική παραλία της Παναγίας. Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με τυρκουάζ νερά, χρυσή άμμο, κέδρους και μικρά νησάκια στο προσκήνιο η επισκέπτης σίγουρα θα σαγηνευτεί από την ήρεμη και χαλαρωτική αύρα της παραλίας. Τα ρηχά νερά και η εύκολη πρόσβαση μέσω του παράλληλου στην ακτογραμμή δρόμου που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά εξασφαλίζουν την αμεσότητα στη θάλασσα. Από εκεί θα θαυμάσει κανείς το μοναδικό ηλιοβασίλεμα πάνω από τα βουνά της Μάνης.

Το χειμώνα, λιμνάζοντα νερά από την πλημμυρίδα και τη βροχή συγκεντρώνονται στο εσωτερικό της παραλίας δημιουργώντας μια μικρή λίμνη, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν «Λιμνίτσα». Μια περιοχή με απίστετυτη φυσική ομορφιά και καταγάλανα νερά.

παραλία

Πήρε το όνομα της από το μικρό ναό της Παναγιάς της Κατωνησιώτισσας που βρίσκεται πλησίον της παραλίας. Η πρόσβαση στην Παναγιά γίνεται από ασφαλτοστρωμένο δρόμο και η απόσταση από τη χώρα της Ελαφονήσου είναι περίπου 3,5 χιλιόμετρα. Στην Παναγιά υπάρχουν διάφορες επιχειρήσεις εστίασης που διευκολύνουν τον επισκέπτη αλλά και μεγάλο πλήθος ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων.

Στην Παναγιά συναντάμε τα τέσσερα νησάκια της: τις Ξεροπούλες, το Λεπτό Νησί, το Πρασονήσι και την Κασσέλα, το μεγαλύτερο νησάκι της Ελαφονήσου με ύψος 18 μέτρων. Στην παραλία της Παναγίας μπορεί κανείς να απολαύσει ένα καταπλητικό ηλιοβασίλεμα, καθώς ο ήλιος δύει ανάμεσα στα νησάκια. Πάνω από την παραλία βρίσκεται η γραφική Παναγία.

Γύρω από την εκκλησία εκτείνεται ο οικισμός «Κατωνησί». Στην περιοχή υπάρχουν επιπλέον και πολλές σπηλιές. Σύμφωνα με την παράδοση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά το Κάτω Νησί θεωρείται η Χώρα των Κυκλώπων και τα νησιά της Παναγίας σαν «Κυκλώπετρες».

Δείτε και το χαρακτηριστικό βίντεο από το Greece With My Camera

*Photo Credits: Shutterstock