Η πρόγνωση καιρού για αυτή την εβδομάδα λέει ότι ήρθε η στιγμή να συναντήσουμε ξανά τα 40άρια, προς Τετάρτη-Πέμπτη, οπότε σίγουρα έχεις μέρες άδειας που δεν ξέρεις πού θα τις χρησιμοποιήσεις. Ειδικά τώρα που έχουμε και αυτό το φανταστικό 6ήμερο που δε σημαίνει παραπάνω λεφτά μπας και μπορέσουμε να πάμε διακοπές χωρίς να εκδοθούμε, μια παραλία είναι καλός λόγος για να κολλήσεις μια μέρα στο ΣΚ ή ένα διήμερο, και να μπεις στο αμάξι για να πας προς Αρκαδία.

Μπορεί ο νομός να μην έχει την φήμη της Λακωνίας ή της Μεσσηνίας για τις παραλίες του, μπορεί να είναι αδικημένος τόπος, αλλά τα έχει τα διαμάντια του. Άλλωστε, κι η Αρκαδία έχει ένα παραλιακό κομμάτι που βλέπει στα ίδια νερά που βλέπουν το Πόρτο Χέλι, η Ερμιόνη, οι Σπέτσες.

Αν πάρεις λοιπόν τον δρόμο από Αθήνα και μετά τον παραλιακό δρόμο προς Άστρος Κυνουρίας, θα βρεθείς στο Ξηροπήγαδο Αρκαδίας, ένα μέρος που κοιτάζει απέναντι Ναύπλιο και Τολό. Σε το πολύ 2.5 ώρες θα είσαι σε μια περιοχή που την λένε Βίλες, λόγω του ότι έχει πολλές βίλες, που παλιότερα την έλεγαν Πεταλούδες. Εκεί λοιπόν, υπάρχει μια παραλία-θαύμα.

Δεν πας όμως εύκολα. Και δεν πας χωρίς προμήθειες. Παρκάρεις το αμάξι, περπατάς σε ένα χωμάτινο μονοπάτι και φτάνεις σε μια στριφογυριστή σκάλα, όπου εκεί και μόνο εκεί σου αποκαλύπτεται η παραλία. Ούτε από ψηλά μπορείς να την δεις, καθότι την καλύπτουν μεγάλοι βράχοι. Γι’ αυτό κι όταν φτάσεις κάτω, εκτός από ένα μεγάλο ανοικτό τμήμα της, έχει κι ένα σημείο όπου τα βράχια σχηματίζουν μικρές σπηλιές για να απλώσεις εκεί πετσέτα και να έχεις σκιά.

Η παραλία έχει και μπόλικη άμμο και λίγο βότσαλο, έχει κυρίως μπλε νερά από ένα σημείο και μετά, και βαθαίνει σχετικά γρήγορα. Το καλό είναι ότι παρόλο που έχει γίνει γνωστή, δεν θα τη δεις να είναι ποτέ γεμάτη. Το χειρότερο της είναι το μισογεμάτο. Έχεις χώρο να απλωθείς και να μη σου διαταράζει κανείς την ησυχία. Εξάλλου, εδώ δεν θα συναντήσεις εύκολα παιδιά.

Δες το βίντεο από το κανάλι Greece With My Camera για να πάρεις μια καλή ιδέα για τις Βίλες και μετά αποφάσισε πότε θα πάρεις την άδεια για να την επισκεφθείς.

* Βρες εδώ όλες τις παραλίες που σου έχουμε προτείνει και κάνε τη λίστα σου.