Άμα έχεις δει 50 παραλίες μέσα σε ένα καλοκαίρι, σιγά σιγά παύεις να ενθουσιάζεσαι. Έχεις καλύψει κάθε τύπο παραλίας, δεν έχεις να δεις κάτι που δεν έχεις δει μια φορά φέτος και πόσες άλλες τα περασμένα χρόνια. Κι όμως, για αυτή την παραλία που θα δεις στη συνέχεια, μπορούμε να σου πούμε ότι ειλικρινά μας έδωσε κάτι το διαφορετικό. Κι αν είσαι και τύπος που μετράει μέρες για τα Χριστούγεννα ήδη, τότε θα έχεις ακόμα έναν λόγο να κάνεις τη διαδρομή 90 λεπτών.

Κάνουμε μια πλάκα, σαφώς, επειδή η περιοχή στην οποία βρίσκεται η παραλία, είναι η Βοιωτία, σε ένα χωριό που λέγεται Άγιος Βασίλειος και, σίγουρα, καμία σχέση δεν έχει με τα Χριστούγεννα, παρά μόνο αν προς τον Δεκέμβριο ρίχνει κανένα χιονάκι, που δεν ρίχνει.

Μπορείς εσύ όμως να ρίξεις τις βουτιές σου, ειδικά αν είναι οι τελευταίες σου για φέτος, εφόσον δεν είσαι φθινοπωρινοχειμερινός κολυμβητής.

Η παραλία του Αγίου Βασιλείου είναι λίγο πιο πάνω από το Πόρτο Γερμενό, πας εκεί από το Καπαρέλλι και είναι διπλή, αφού έχει μια στη δεξιά μεριά του χωριού, όπου πάει ο πολύς κόσμος, και μία στα αριστερά, που έχει μια δεκάλεπτη διαδρομή, και γι’ αυτό σπάνια θα δεις πάνω από 5-10 ανθρώπους. Αν είσαι πιο της μοναχικότητας, τότε η αριστερή είναι για σένα.

Και στις δύο πάντως, υπάρχει χοντρή άμμος, μα, κυρίως, υπάρχουν αρμυρίκια. Τα αρμυρίκια είναι πολύ σημαντικά για το οικοσύστημα των παραλιών και αυτά καθιστούν μοναδική την παραλία, διότι στην πλειοψηφία των παραλιών τα αρμυρίκια έχουν εξαφανιστεί και έχουν αντικατασταθεί από…ομπρέλες.

Τα αρμυρίκια προσφέρουν φυσική σκιά και διατηρούν μια ισορροπία στο έδαφος και το οικοσύστημα, αλλά και ένα πολύ καλό κλίμα στις πολύ ζεστές μέρες.

Είναι πολύ ωραίο πως έχεις θέα στον οικισμό και πως η θάλασσα είναι σε κολπίσκο και βλέπεις το άνοιγμα ανάμεσα στα βουνά, κάτι που πάντα μας αρέσει, γιατί δημιουργεί μια ηρεμία, δεν έχει κυματισμούς, είναι σαν ένα μικρό σπιτάκι στο δάσος.

Βλέποντας το βίντεο από το κανάλι Greece With My Camera, που πάντοτε φροντίζει για τους αναγνώστες του Intronews να έχετε πλήρη αντίληψη της διαδρομής και του γύρω τοπίου, δε γίνεται παρά να μπεις αυθόρμητα στο αμάξι και να οδηγήσεις για να φτάσεις σε αυτή την παραλία.

Έχει και μπόνους, διότι υπάρχουν 2-3 μεζεδοπωλεία για να σου καλύψουν τις μεταθαλάσσιες λιγούρες.

* Τσέκαρε εδώ όλες τις παραλίες για τις οποίες σου έχουμε γράψει.