Το έχουμε πει και στο παρελθόν, το έχουν γράψει και σε άλλα σάιτ, το ξέρουν όλοι. Αυτό το νησί αποτελεί την μεγάλη επιτυχία του Ιουνίου, στο φινάλε του μήνα, αφού το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κερδίζει τα υπόλοιπα νησιά χάρη στην εγγύτητά του.

Κύθνος. Ήρεμη, απλή, δεν χρειάστηκε ποτέ τρελό promotion για να αποκτήσει τουρισμό πάνω από τις δυνάμεις της. Αν πας Ιούλιο και Αύγουστο, θα δεις κόσμο τόσο όσο, στο εύρος των δυνατοτήτων που έχει το νησί στην εξυπηρέτηση και στην χωροταξία.

Αν όμως θες να έχεις ακόμα λιγότερο κόσμο να σε ενοχλεί κι επειδή του Αγίου Πνεύματος η Κύθνος βρίσκεται στο ζενίθ της σε επίπεδο επισκεψιμότητας, τότε είσαι σε καλό μονοπάτι. Μόνο που έκανες το κλικ και συνεχίζεις να διαβάζεις και να σκρολάρεις, κερδισμένος είσαι.

Κι αυτό γιατί από δω και κάτω θα δεις 9 παραλίες που έχει το νησί, κάποιες πολύ γνωστές που μαζεύουν την πλειοψηφία του κόσμου, κάποιες όχι τόσο γνωστές που έχουν λίγο κόσμο, για να κάνεις τη λίστα σου εν όψει του τριημέρου που έρχεται.

Το ευχαριστώ δεν θα το πεις βέβαια σε μας, αλλά στο κανάλι Greece With My Camera στο Youtube, που έχει φτιάξει τόσα υπέροχα βίντεο, όχι με drone από μακριά, αλλά περπατώντας τις παραλίες αυτές, πηγαίνοντας, ξοδεύοντας χρήμα και χρόνο για να μας περιγράψει πώς θα πάμε και τι έχει εκεί.

Τα λόγια είναι περιττά από δω και πέρα, αφήνουμε την εικόνα και τους ήχους των κυμάτων να μιλήσουν για το νησί.