Πάντα ήταν νησί – προορισμός, πάντα ήταν must. Ειδικά, άλλοτε, για όσους τέλειωναν το σχολείο. Οι διακοπές εκεί ήταν κάτι σαν τη μετάβαση στην ενήλικη ζωή, σαν το ιερό προσκύνημα που έπρεπε να κάνεις με την παρέα σου. Η ανάπτυξη που έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια το μετέτρεψε σε κάτι πολύ πιο μεγάλο. Επιπέδου Μυκόνου και Σαντορίνης; Ναι, η Πάρος σε αυτό το level παίζει πια…

Με σειρές όπως το One Day του Netflix να κάνουν το νησί ακόμα πιο γνωστό στους τουρίστες, με τη δόμηση νέων κατοικιών να είναι συνεχής από άκρη σε άκρη, με τις υποδομές ολοένα να βελτιώνονται. Σε αυτό το πλαίσιο, νέα spots καθιερώνονται, βγαίνουν στον αφρό.

Η Παροικιά, κάποτε, ήταν η ριγμένη της υπόθεσης. Μόλο το status της ως Χώρα ήταν πολύ πίσω συγκριτικά με τη Νάουσα. Να όμως που στο πλαίσιο του boost των τελευταίων ετών, μπήκε κι αυτή δυνατά στο παιχνίδι. Ειδικά στο κομμάτι «φαγητό». Στο οποίο και κάνουμε focus στις γραμμές που ακολουθούν.

Σε αυτό το νησί θα τα πάρεις όλα: 7 μέρη για φαγητό στην Χώρα που κάνει ρελάνς

Και στην…  Παροικιά της Πάρου έλα βγάλε με – Το όμορφο νησί μας καλεί!

Mario

Το μάθαμε στη Νάουσα, το βρίσκουμε πλέον στην Παροικιά. By the Sea. Αυτό που μένει αναλλοίωτο είναι η ποιότητα. Το συνεχές κυνήγι για το καλύτερο πάντα σε κάδρο μεσογειακών, κυκλαδίτικων γεύσεων.

Πολυβραβευμένο και γνωστό τοις πάσι, αποτελεί γαστρονομικό τοπόσημο στο νησί. Με πιάτα που μια φορά να δοκιμάσεις, θυμάσαι για πάντα. Όπως την περίφημη παριανή μακαρονάδα (με ντομάτα, κάπαρη, ελιές και ξινομυζήθρα) ή το φιλέτο τόνου με πουρέ μελιτζάνας.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2284 051047

Το Μπουνταράκι

Παραδοσιακές γεύσεις και μια ταβέρνα που ανήκει στις κορυφαίες σε όλο το νησί. Η δύναμη της απλότητας ορίζει ένα success story πολλών ετών. Δεν έχει μήτε επιτηδευμένα μήτε «μαστερσεφιές». Όπως τα μάθαμε και αυτό είναι τόσο μα τόσο νόστιμο.

Στα συν και οι πολύ καλές τιμές. Στης ακρίβειας τον καιρό που ζούμε είναι ως και αναζωογονητικό να βλέπεις πως μπορείς να φας πολύ καλά χωρίς να χρειαστεί να δώσεις μια περιουσία.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2284 022297

The Little Green Rocket

Αυθεντικότητα, γνώση, εξαιρετικές πρώτες ύλες και να ένα εστιατόριο που δεν έχει ταίρι στο νησί. Το φαγητό είναι διαφορετικό από τα συνηθισμένα και κυρίως, πεντανόστιμο.

«Παίζει» αρκετά με Asian fusion συνταγές, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα βρεις και πιο δικές μας γεύσεις. Σε κάθε περίπτωση, οτιδήποτε και αν επιλέξεις, θα είναι όπως ακριβώς το φανταζόσουν όταν αποφάσισες να το παραγγείλεις – καλή ώρα!

Τηλ. Επικοινωνίας: 2284 027560

νησί

Burger Street

Το μπέργκερ μας το αγαπάμε όπου κι αν παίζει το ακολουθάμε! Και στην Πάρο συναντάμε ένα μπεργκεράδικο από αυτά που ερωτεύεσαι από την πρώτη στιγμή, μια για πάντα.

Δέκα με τόνο για το πώς καταφέρνουν να μας εντυπωσιάσουν με κάτι που θεωρητικά θα έπρεπε να πάψει να μας αιφνιδιάζει τόσες φορές που το έχουμε γευτεί.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2284 023081

Σε αυτό το νησί θα τα πάρεις όλα: 7 μέρη για φαγητό στην Χώρα που κάνει ρελάνς

Dionysos

Θα βρεις πολλούς που λένε πως αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο σε όλο το νησί. Εμείς θα πούμε πως αν σε φέρει ο δρόμος ως εκείνα τα μέρη, επιβάλλεται να το βάλεις στο πρόγραμμά σου για φαγητό.

Εξαιρετικά πιάτα, χορταστικές μερίδες, ευγένεια και φιλοξενία, πώς να μην νιώσεις πως η τύχη σε έφερε στο σωστό μέρος;

Τηλ. Επικοινωνίας: 2284 025194

Lemon…e

Μαγειρευτά φαγητά, «γιαγιαδίσια» φαγητά που ξετρελαίνουν τους τουρίστες, καθώς χαίρονται ολόψυχα που ανακαλύπτουν αυτό που πραγματικά τρώνε οι ντόπιοι. Τα «κρυμμένα διαμάντια» καταπώς συνηθίζουμε να τα αποκαλούμε.

Από παστίτσιο μέχρι μπάμιες, και τόσο ακόμη βέβαια, όλα είναι καλομαγειρεμένα, με έμφαση στην πρώτη ύλη και στο «χέρι» που κάνει όλη τη διαφορά.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2284 024852

Big Noses

Το καλύτερο brunch στην Παροικιά; Σίγουρα ένα από τα μέρη που με το που γνωρίζεις, γίνεσαι φίλος. Γιατί το βλέπεις αμέσως, το αισθάνεσαι, πως εδώ υπάρχει μέριμνα στην κάθε λεπτομέρεια, όλα πλάστηκαν με σκοπό πρώτα από όλα οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί να το χαίρονται. Έτσι το απολαμβάνουν και οι πελάτες.

Σούπερ μπέργκερ, σαντουιτσάρες και μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ σε όλο το νησί, θα σου κρατήσουν συντροφιά εκεί πέριξ του λιμανιού.

Τηλ. Επικοινωνίας: 2284 027354