Πιο ιδανική δε γίνεται! Αυτή η παραλία στον δρόμο προς Πόρτο Γερμενό, έχει ακριβώς όλα όσα ψάχνεις. Θα έχεις βαρεθεί να το διαβάζεις αυτό και η αλήθεια είναι πως κι εμείς οι αρθρογράφοι στα ψηφιακά μέσα, το έχουμε παρατραβήξει. Αλλά κάποιες φορές μπορείς να καταλάβεις εσύ αναγνώστη, αν είσαι έμπειρος, πόσο πιστεύουμε σε κάτι που υποστηρίζουμε και πόσο το γράφουμε απλά για να το γράψουμε.

Κι ήδη, έχοντας διαβάσει αυτή την πρώτη παράγραφο, θα έχεις πειστεί πως το εννοούμε αυτό που λέμε στην πρώτη πρόταση. Και θα το καταλάβεις και μόλις δεις το βίντεο που έχει τραβήξει ο καλός συνεργάτης του Intronews, το κανάλι Greece With My Camera, όπου θα βρεις πολλά κατατοπιστικά βίντεο για παραλίες της χώρας, όχι με drone από ψηλά, αλλά με τον άνθρωπο να έχει περπατήσει, να έχει δει κάθε βήμα, για να μπορέσει να περιγράψει πώς ακριβώς θα πας στην εκάστοτε παραλία.

Για την περίπτωση που μιλάμε εδώ, το λεγόμενο Σκλαβούνο, απέχει 60 λεπτά με το αμάξι από την Αθήνα και αν ξεκινήσεις νωρίς νωρίς το πρωί με την παρέα σου, παίζει να την βρείτε άδεια για να την κάνετε δικιά σας και μετά όποιος έρχεται, θα φεύγει «ηττημένος» και θα σας την παραχωρεί, ελπίζοντας πως την επόμενη φορά θα σας έχει προλάβει.

Πώς θα πας στην παραλία Σκλαβούνο;

Για να πας εκεί, θα περάσεις την παραλία του Αγίου Νικολάου, είναι κάτω από τον ασφάλτινο δρόμο, θα το καταλάβεις από ένα κατηφορικό μονοπάτι. Όπως καταλαβαίνεις, από ένα σημείο και μετά θα πηγαίνεις πολύ αργά με το αμάξι και θα έχεις τα μάτια σου 14. Αφού βρεις το μονοπάτι, πάρκαρε, γιατί θα πρέπει να περπατήσεις με τα ποδαράκια για 3-4 λεπτά, όχι παραπάνω, όπου και θα σου αποκαλυφθεί ο μοναδικός σου παράδεισος.

Το Σκλαβούνο είναι πολύ μικρό, κρυμμένο από τα βράχια, οριακά το βλέπουν όσοι είναι απέναντι, και γι’ αυτό και δεν θα βρεις ποτέ κύματα εδώ. Ήρεμα νερά, κρυστάλλινα, βλέπεις τον βυθό, η παραλία έχει άσπρο βοτσαλάκι και άμμο, πίσω σε κρύβει ένα δασάκι, ούτε σε ριάλιτι επιβίωσης δεν θα την έβρισκαν αυτή την παραλία.

Μην το ξεχάσουμε, μην έρθεις ρέμπελος εδώ. Θέλει να έχεις φέρει τα συμπράγκαλά σου, δηλαδή σνακ, νερά, γιατί δεν υπάρχει κάτι ούτε καν στην αρχή του μονοπατιού. Μην το αμελήσεις, γιατί σε βλέπουμε να πίνεις το νερό της θάλασσας για να αντέξεις.

* Για να μην παιδεύεσαι, η παραλία βρίσκεται σε αυτό το σημείο.