Είμαι αυτός ο άνθρωπος που ακούει τη λέξη «κάμπινγκ» και οι κόρες των ματιών του παίρνουν μια ανοδική πορεία. Κοινώς δεν είναι για μένα και δεν είμαι εγώ για εκείνο. Και πριν πέσετε να με φάτε, έχω κάνει την προσπάθεια, έχω δώσει την ευκαιρία να αλλάξω γνώμη και όπως καταλαβαίνετε δεν στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Τώρα γιατί σας τα γράφω αυτά; Γιατί το κάμπινγκ δεν είναι μόνο οργανωμένο και ανοργάνωτο, είναι και το λεγόμενο glamping. Κι εδώ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.

Ο όρος glamping σημαίνει «πολυτελής διαμονή στη φύση» και προφανώς μιλάμε για σκηνή, αλλά με περισσότερη άνεση και επιπλέον παροχές. Νιώθεις σαν να είσαι σε ένα βολικό δωμάτιο ξενοδοχείου, τίποτα δεν αλλάζει. Κι αυτή την εμπειρία τη συνάντησα στις Ράχες Φθοιώτιδας – που βρίσκονται 2 ώρες και κάτι από την Αθήνα – στο NISI Raches. Γιατί NISI; Γιατί θα μπορούσε να είναι ένα νησί πραγματικά.

Βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη θάλασσα και η όλη κατάσταση που έχει φτιαχτεί εκεί, μόνο χωριό δεν θυμίζει.

NISI Raches: Από άραγμα στο κάμπινκγ μέχρι beach volley

Στις Ράχες Φθοιώτιδας βρέθηκα για ένα τουρνουά beach volley. Δεν ήξερα τι θα συναντούσα εκεί, επομένως σε κάθε τέτοια περίπτωση οι προσδοκίες μου είναι χαμηλές για να μην απογοητευτώ στην πορεία. Εν τέλη, είναι τόσο ωραιό το μέρος, που μακάρι κάποια στιγμή στο μέλλον να ξαναπάω.

Στο NISI Raches η εμπειρία πιάνει άλλο επίπεδο, ενώ γίνεσαι ένα με τη φύση. Που αυτός είναι και ο σκοπός. Οι επιλογές για διαμονή είναι πολλές και η κάθε μία ξεχωριστά προσφέρει κάτι μοναδικό. Μπορείς να κλείσεις, για παράδειγμα, μία σκηνή όπου το εσωτερικό της θα έχει ξύλινα κρεβάτια, καρέκλες, τραπέζι και γενικά όλα τα απαραίτητα. Μάλιστα, ορισμένες έχουν και ιδιωτικό μπάνιο, ωστόσο είναι το τελευταίο που πρέπει να σε νοιάζει αφού είναι όλες οι τουαλέτες καθαρές και φροντισμένες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NISI Raches (@nisiraches)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NISI Raches (@nisiraches)

Επιπλέον, υπάρχει και η επιλογή του bungalow, αυτά τα υπέροχα ξύλινα σπιτάκια, καθώς και του δεντρόσπιτου, που εντάξει, εκτός ότι είναι κάτι ιδιαίτερο, έχει θέα ανεκτίμητη. Αξίζει να μείνει κανείς μια φορά σε δεντρόσπιτο, κάτι που σίγουρα όλοι ονειρευόμασταν να είχαμε όταν ήμασταν μικροί.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NISI Raches (@nisiraches)

Όσον αφορά το φαγητό, το εστιατόριο έχει ίσως το πιο ωραίο φαγητό που έφαγα στις Ράχες. Ακόμα θυμάμαι τη σαλάτα με κινόα. Κάτω από τα δροσερά πλατάνια, μπορείς να απολαύσεις πρωινό/μεσημεριανό/βραδινό, ενώ ακριβώς δίπλα υπάρχει το μπαρ, για τον καφέ, τους χυμούς και τα ποτά. Δίνω ένα δεκαράκι και στον καφέ, επίσης. Αξίζει να σημειωθεί πως τα προϊόντα που χρησιμοποιεί το εστιατόριο είναι από τοπικούς παραγωγούς της Φθιώτιδας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NISI Raches (@nisiraches)

Εκτός από άραγμα, φαγητό και μπάνιο στη θάλασσα, ο χώρος ενδείκνυται και για γυμναστική. Εκεί φιλοξενούνται τρία γήπεδα beach volley, καθώς και ένα γήπεδο βόλει με γρασίδι. Ωστόσο, υπάρχει και η επιλογή του ποδηλάτου, καθώς και να κάνεις θαλάσσια σπορ όπως kayak και SUP.

NISI Raches

Το ρεζουμέ είναι πως μπορείς να απολαύσεις τη μοναδική εμπειρία του κάμπινγκ με άνεση και πολυτέλεια, και να περάσεις ένα εξαιρετικό τριήμερο στις Ράχες χωρίς να βαρεθείς λεπτό.

ΥΓ1: Όλοι τους εκεί είναι ευγενικοί
ΥΓ2: Φοβερά εξυπηρετική η κοπέλα στη ρεσεψιόν στο NISI Raches
ΥΓ3: Αν πας, ρίξε και ένα σέρβις για μένα στο γήπεδο

Info:

Nisi Raches – Άγιος Ιωάννης, Παραλία Ραχών, Φθιώτιδα

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Τα πιο καθαρά νερά της Ευρώπης: Η χώρα που δεν βρέχεται από θάλασσα πήρε την πρωτιά – Σε τι θέση είναι η Ελλάδα;

Regno Di Morea Boutique: Σε αυτό το αρχοντικό του Ναυπλίου θα απολαύσεις διαμονή υψηλού επιπέδου

Mesogheo: Το μέρος που έχει άρωμα Ελλάδας στο γραφικό χωριό Melizzano της Ιταλίας