Οι διακοπές είναι σίγουρα κάτι για το οποίο ανυπομονούμε κάθε χρονιά και πάντα ξεκινάμε να μετράμε αντίστροφα για να έρθουν οι επόμενες. Οι διακοπές είναι συνυφασμένες με την ανεμελιά, ωστόσο αυτό δεν θα πρέπει να αποκλείει και τις δραστηριότητες.

Αν είστε από εκείνους που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, αυτά τα είναι τα 11 πράγματα που πρέπει αν αναζητήσετε να κάνετε ανάλογα με την χώρα στην οποία θα βρεθείτε, όπως τα προτείνει το Conde Nast Traveller, με το ελληνικό island hopping να βρίσκεται, εννοείται, σε αυτή τη λίστα.

Εξερευνήστε το Πόρτο

Αν επισκεφθείτε την Πορτογαλία , δεν πρέπει να χάσετε το Πόρτο. Το Πόρτο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, μετά την πρωτεύουσα Λισσαβώνα. Τοποθετημένη κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Ντόρου (Douro), στα βόρεια της χώρας, είναι ένα από τα παλαιότερα Ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1996. Το κρασί Βίνιου ντου Πόρτου (Vinho do Porto, κρασί του Πόρτο) οφείλει το όνομά του στην πόλη του Πόρτο. Είναι μια από τις βιομηχανοποιημένες περιοχές στην Πορτογαλία.

Το Venice Simplon-Orient-Express

Αν υπάρχει μια ευρωπαϊκή περιπέτεια που πρέπει να ζήσετε αυτή είναι το Venice Simplon-Orient-Express. Σίγουρα, ο χρόνος πτήσης από την Κωνσταντινούπολη στο Παρίσι μπορεί να είναι λιγότερο από τέσσερις ώρες, αλλά η σκέψη μιας εξαήμερης περιπέτειας που διασχίζει την ήπειρο φαίνεται σαν η απόλυτη εκδρομή.

Λίμνη Garda

Στην Βόρεια Ιταλία βρίσκεται η λίμνη Garda, η μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλία. Εκεί θα απολαύσετε αργά και ήρεμα πρωινά με ένα βιβλίο για συντροφιά, φρέσκα φρούτα για πρωινό, απογεύματα δίπλα στη λίμνη και περπατώντας στους λόφους της ιταλικής υπαίθρου. Και τα βράδια, θα βρεθείτε σε μια γοητευτική τρατορία για να απολαύσετε σπιτικό ιταλικό φαγητό με ένα εξαιρετικό μπουκάλι κρασί.

Κολυμπείστε στις βαχώδεις πισίνες στην Τουρκία

Οι πανέμορφες πισίνες του Pamukkale είναι ένα από τα σημαντικότερα φυσικά θαύματα της Τουρκίας που δεν παραλείπουν να εντυπωσιάσουν τους επισκέπτες, με τις κατάλευκες βεράντες και την κοντινή αρχαία πόλη. Πώς σχηματίστηκε, λοιπόν, το Pamukkale και τι πρέπει να γνωρίζετε πριν το επισκεφτείτε;

Μεταφρασμένο σε «Λευκό Κάστρο», το Pamukkale είναι ένα αληθινό θέαμα της φύσης με καθαρές λευκές βεράντες από τραβερτίνη και ζεστές πισίνες που αποπνέουν υπέροχες σιωπηλές μπλε αποχρώσεις. Ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας, το τοπίο είναι εκπληκτικό, αλλάζει χρώμα, ένα υπέροχο παράδειγμα των εξαιρετικών αλληλεπιδράσεων και σχηματισμών της φύσης. Οι λευκές βεράντες από τραβερτίνη δημιουργήθηκαν ανά τους αιώνες από τη συσσώρευση νερού με υψηλή περιεκτικότητα σε ανθρακικό ασβέστιο, το οποίο ρέει από μια ιαματική πηγή στο τοπίο.

Island hopping στην Ελλάδα

Αν όταν ακούς island hopping χοροπηδάς απ’ τη χαρά σου, είσαι στο κατάλληλο μέρος για να μάθεις τα πάντα για το πώς θα συνδυάσεις και ένα, και δύο, και τρία, και τέσσερα νησιά! Island hopping σημαίνει να «πηδάς» από το ένα νησί στο άλλο και είναι ένα από τα πιο hot ταξιδιωτικά trends. Αντί να περάσεις 10 μέρες σε ένα μόνο νησί, γιατί να μην πας και σε δεύτερο και σε τρίτο, και σε τέταρτο!

Κάνοντας island hopping στα νησιά της Ελλάδας, ανακαλύπτεις πανέμορφους και ξεχωριστούς προορισμούς, δοκιμάζεις διαφορετικές κουζίνες, απολαμβάνεις το μπάνιο σου σε αμέτρητες παραλίες, και γεμίζεις το μυαλό σου (και το κινητό σου) με υπέροχες καλοκαιρινές εικόνες από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας.

Τα 11 πράγματα που πρέπει να κάνουν όσοι ταξιδεύουν στην Ευρώπη: Island hopping στην Ελλάδα ή roadtrip στην ιταλική ακτογραμμή;

Διαμονή σε βίλα στο Ποζιτάνο

Στο Ποζιτάνο, δεν χρειάζεται να διαλέξεις ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα. Εδώ θα δεις αμμώδεις ακτές με κρυστάλλινα νερά να ενώνονται σε μια εικόνα με τα βουνά Lattari δημιουργώντας μια απόκοσμη ατμόσφαιρα. Εκτός από τα μαγευτικά φυσικά τοπία, το χωριό Ποζιτάνο είναι γνωστό για την πολύχρωμη αρχιτεκτονική του.

Μόλις 20 λεπτά από το Σορέντο, το Ποζιτάνο σε προσκαλεί να περιπλανηθείς στα στενά του δρομάκια με τα παλιά σπίτια και τους μικρούς ειδυλλιακούς κήπους, και να ανακαλύψεις τις γωνιές της ακτής του Αμάλφι. Κολύμπησε στις εκπληκτικές του παραλίες και δοκίμασε την τοπική του κουζίνα.

Road trip στην Ιρλανδία

Δεν υπάρχει τίποτα σαν μια περιπέτεια στο δρόμο, και στη λίστα με τα ταξίδια σας θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι η Ιρλανδία – ένας από τους καλύτερους προορισμούς οδικών ταξιδιών στον κόσμο. Θα ξεκινούσα από το Δουβλίνο με μια κατάλληλη τουριστική στάση στο Guinness Factory, θα περνούσα μια μέρα επιπλέον στο Normal People προτού κατευθυνθώ νότια και ύφαινα ανάμεσα στα πιο όμορφα χωριά της Ιρλανδίας από το Kilkenny στο Killarney και το Kinsale και επικά ορόσημα όπως το Rock of Cashel, Blarney Stone και οι δραματικοί Cliffs of Moher.

Εξερευνήστε την Νορβηγία

Η χώρα έχει μια διάχυτη αίσθηση ηρεμίας και ηρεμίας που φαίνεται να απλώνεται από τα τεράστια φιόρδ μέχρι τις απόκρημνες βουνοκορφές. Ξεκινώντας από το Όσλο για το φαγητό και την οικολογική αρχιτεκτονική μέχρι και το νησί Hovedøya με τα απίστευτα ερείπια μοναστηριού που χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα και ήσυχες παραλίες. Επόμενο είανι το Τρόντχαϊμ για τις χαριτωμένες, φωτεινές καλύβες δίπλα στο νερό, μέχρι τα νησιά Lofoten όπου τα βουνά σκιάζουν μικροσκοπικά ψαροχώρια και την ατελείωτη, παγωμένη Αρκτική. Ολοκληρώστε το ταξίδι στο Tromsø για άλλη μια ευκαιρία να χαζέψετε το Βόρειο Σέλας στον ουρανό.

Οδηγήστε κατά μήκος της ακτογραμμής της Ιταλίας

Η τέλεια διαδρομή ξεκινά από το Σορέντο για μερικά αξιοθέατα και θέα από τον Βεζούβιο. Από εκεί, θα διασχίσετε το Ποζιτάνο, περνόνατς μέσα από λόφους και τα κομψά καφέ, προτού κατευθυνθείτε προς το Αμάλφι για να θαυμάσετε το Cattedrale di Sant’Andrea. Λίγο πιο μακριά βρίσκεται η μικρή πόλη Vietri sul Mare, η οποία είναι γνωστή για τα κεραμικά της. Θα τελειώσετε το ταξίδι στο Σαλέρνο, όπου θα απολαύσετε τα καλύτερα πιάτα ζυμαρικών.

Επισκεφθείτε τα παρθένα νησιά της Κροατίας

Τα νησιά της Κροατίας αποτελούν ένα μαγευτικό μωσαϊκό φυσικής ομορφιάς, ιστορικού πλούτου και πολιτιστικής κληρονομιάς. Το Brač ξεχωρίζει για την εμβληματική παραλία Zlatni Rat (Χρυσό Κέρας), ένα φυσικό φαινόμενο που αλλάζει σχήμα ανάλογα με τους ανέμους και τα ρεύματα. Το νησί Hvar είναι το hotspot της έντονης νυχτερινής ζωής. Η Korčula, γενέτειρα του θρυλικού εξερευνητή Μάρκο Πόλο, αποπνέει ιστορία και γοητεία. Με την καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της που περιβάλλεται από οχυρωματικά τείχη, οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν στα στενά σοκάκια, να θαυμάσουν την αρχιτεκτονική με βενετσιάνικες επιρροές και να γευτούν τα τοπικά κρασιά.

Κάντε πεζοπορία στα Westfjords της Ισλανδίας

Τα Westfjords είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές και εντυπωσιακές περιοχές της Ισλανδίας. Με ανέγγιχτα τοπία, δαιδαλώδη φιόρδ και γοητευτικούς οικισμούς που είναι μικροί και αραιοί, η περιοχή δεν μοιάζει με καμία άλλη στη χώρα. Συχνά παραβλέπονται λόγω της απόστασής τους από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ισλανδίας, τα Westfjords είναι γεμάτα φυσικά θαύματα που απλώς ζητούν να τα εξερευνήσετε.

Ενώ η διέλευση των Westfjords απαιτεί πολλή οδήγηση, η ενοικίαση αυτοκινήτου και η περιήγηση στο γύρω τοπίο αποδεικνύει ότι το ταξίδι μπορεί να είναι τόσο εκπληκτικό όσο και ο προορισμός. Ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε σε αυτή την τεράστια περιοχή είναι σε μια από τις πολλές περιηγήσεις με αυτοκίνηση στα Westfjords, όπως αυτή η επική 14ήμερη περιήγηση με αυτοκίνηση στην Περιφερειακή Οδό και στα Westfjords.

Καθώς υπάρχουν τόσα πολλά να κάνετε στην περιοχή, σας προτείνουμε επίσης να δείτε μερικά από τα υπέροχα καταλύματα που διατίθενται στα Westfjords που μπορούν να λειτουργήσουν ως άνετη βάση λειτουργίας κατά τις περιπέτειές σας στην περιοχή.

*Photo Credits: Shutterstock