«Κι εγώ Σέριφο του λέω, εκεί πάω κάθε χρόνο…Επειδή τη βγάζω τζάμπα κι έχω κάτι συγγενείς». Έτσι απαντάει η Νεφέλη Φασούλη στους Χατζηφραγκέτα στο τραγούδι Σέριφος από τον δίσκο τους το 2022, όταν της λένε πως πάνε σε αυτό το νησί. Η Σέριφος είναι ένα πακετάκι με τη Σίφνο που έχει κάνει το μεγάλο step up την τελευταία 3ετία, κερδίζει από την ελάχιστη ταλαιπωρία πρόσβασης και από το ότι δεν είναι τεράστιο νησί. Είναι μετρίου προς μικρό μεγέθους, με καμιά 10αριά παραλίες στην ουσία, άρα αν πας για μια βδομάδα, έχεις δει το μεγαλύτερο ποσοστό του.

Η Σέριφος είναι ένα νησί που βρίσκεται κι αυτό σε ένα περίεργο καλοκαίρι ως προς το νερό, αλλά φαίνεται να έχει κάνει τα βήματα για να προλάβει περίεργες καταστάσεις, θέλει όμως από τον επισκέπτη σεβασμό στους ντόπιους, λελογισμένη κατανάλωση και ενσυναίσθηση. Και θέλει ο τουρίστας να είναι επισκέπτης, να μην πιέζει με το να επιλέγει πισίνες που έχουν απαγορευτεί επί της ουσίας να χτιστούν στο νησί από δω και πέρα, να έχει συνείδηση.

Αν λοιπόν βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Σέριφο ή σκοπεύεις να βρεθείς στις επόμενες, και θες να είσαι σίγουρος για τις παραλίες που θα πας, τότε βρίσκεσαι στο σωστό σημείο, πριν από τη Σέριφο.

Οι παραλίες που θα σου προτείνουν όλοι, συν άλλες 2 που θα στις αναφέρουν έσχατες, με βίντεο, για να ξέρεις ακριβώς τι θα συναντήσεις και αν αξίζει, με βάση τις ανάγκες σου, να πας.

Πριν σε αφήσουμε με τα βίντεο, να πούμε ένα μπράβο και ευχαριστώ στον άνθρωπο που τρέχει το κανάλι Greece With My Camera, ο οποίος με προσωπικά του έξοδα γυρίζει την Ελλάδα, τις παραλίες, για να παρέχει κατατοπιστικότατα βίντεο, για το πώς να πάμε σε παραλίες, τι απαιτεί η κάθε μία και μας επιτρέπει, σε όσους δεν μπορούμε να πάμε σε όλες αυτές, να ταξιδέψουμε νοερά.

Οπότε ένα subscribe εδώ καλό θα κάνει μόνο.