Για καιρό διαβάζουμε από διάφορα sites για τις μαγευτικές Σεϋχέλλες της Ελλάδας, που θα σε μαγέψουν με την τροπική ομορφιά τους. Οι εξωτικές παραλίες αυτές βρίσκονται βέβαια στα Λιχαδονήσια, μια συστάδα νησιών και νησίδων βρίσκεται ανάμεσα στην Εύβοια (απέναντι από τη Λιχάδα) και στα Καμένα Βούρλα.
Τα Λιχαδονήσια έχουν γίνει τόσο viral που πας με πολύ ανεβασμένες προσδοκίες. Περιμένεις να δεις ακραία βλάστηση και παραδεισένια νερά. Πιθανόν να περιμένεις έναν τόπο βγαλμένο από όνειρο, κάτι που με μεγάλη απογοήτευση θα καταλάβεις ότι δεν ισχύει, με το που πατήσεις το πόδι σου στην παραλία. Τα Λιχαδονήσια είναι από τα πιο υπερεκτιμημένα μέρη. Δεν λέμε ότι δεν έχουν φυσική ομορφιά, όμως, δεν είναι αυτό το εξωτικό που διαφημίζουν ταξιδιωτικά γραφεία και sites.
Θα περιμένεις να δεις απέραντες παραλίες λευκής αμμουδιάς, κάτι που δεν ισχύει. Αντιθέτως, θα δεις ηφαιστειογενή πετρώματα όπως σε προϊδεάζουν οι φωτογραφίες. Η περιοχή έχει προμοταριστεί τόσο πολύ, που η βασική παραλία είναι φίσκα στον κόσμο, που με δυσκολία χωράς ακόμα και μέσα στη θάλασσα – που λέει ο λόγος-. Οι τιμές είναι ανεβασμένες στο θεό και για να πάρεις έναν καφέ στο χέρι πρέπει να έχεις τεράστια υπομονή.
Ο τόσος πολύς κόσμος δεν σε αφήνει να απολαύσει την παραλία και την ομορφιά του τόπου. Αν θες, λοιπόν, να αποφύγεις την πολυκοσμία και να χαλαρώσεις, πρέπει να έχεις πάει από πολύ νωρίς. Μόνο έτσι θα πιάσεις ξαπλώστρα. Οι ομπρέλες βρίσκονται περίπου στο 1 μέτρο η μία από την άλλη, που σημαίνει ότι είσαι αρκετά κοντά με τους διπλανούς σου. Μάλιστα, μετά από συνεχείς «επιδρομές» που γίνονται από τα σκαφάκια, αποκλείεται να βρεις κάποια σκιά. Ίσως, κάπου μακριά μέσα στη βλάστηση, αλλά θα είσαι μακριά από την παραλία.
Στην τελική δεν διαφέρει και τόσο από κάποιες άλλες παραλίες της Βόρειας Εύβοιας, όπως ο Άγιος Νικόλαος στα Ελληνικά Ευβοίας και η Κοτσυκιά. Τα νερά είναι το ίδιο καταγάλανα και δεν έχουν τίποτα να «ζηλέψουν» από τα Λιχαδονήσια. Δεν έχουν μόνο την ίδια φήμη.
Λιχαδονήσια = «Σεϋχέλλες της Ελλάδας» #NOT
Γιατί να μην πας εκεί να απολαύσεις το μπάνιο σου, από ότι να πας σε ένα μέρος που χρειάζεται καραβάκι για να την προσεγγίσεις. Από τα Καμένα Βούρλα πραγματοποιούν δρομολόγια τα καραβάκια «Λιχαδονήσια Ι» και «Λιχαδονήσια ΙΙ», όπως κι από το το λιμάνι του Αγίου Γεωργίου στη Βόρεια Εύβοια, αλλά και από τον Κάβο (30 χλμ. από την Αιδηψό). Το μόνο παραπάνω που μπορείς να δεις στα Λιχαδονήσια είναι μερικές φώκιες ή δελφίνια, αν είσαι τυχερός. Κατά τα άλλα η Βόρεια Εύβοια σου προσφέρει διάφορες αξιόλογες επιλογές, που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό τουρίστα.
Με λίγα λόγια, τα Λιχαδονήσια είναι μια ψευδαίσθηση που έχει δημιουργήσει το διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι πας με πολύ υψηλές προσδοκίες, έχοντας δει τόσες μαγευτικές εικόνες τραβηγμένες από drone, που δείχνουν την ιδιομορφία τους. Ίσως και η τόσο διαφήμιση τα κατέστρεψε, καθώς ο κόσμος που συρρέει δεν είναι πάντα καλό.
Όταν πας από κοντά τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και απομυθοποιούνται. Δεν λέμε ότι δεν αξίζουν καθόλου, αλλά σίγουρα δεν μιλάμε για τις Σεϋχέλλες της Ελλάδας, αλλά για ένα ακόμα όμορφο γεμάτο βλάστηση νησί.
Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:
Λιβόρνο, μια πόλη που «κρύβεται» πίσω από την ομορφιά της Τοσκάνης
Εδώ δε χρειάζεσαι fuel pass κι αμάξι: 5 νησιά που τα περπατάς απ΄άκρη σ΄άκρη μέσα σε 1.5 ώρα