Στο πρώτο σκαλί του βάθρου τοποθετείται το νησί της Σκοπέλου, από την γαλλική ιστοσελίδα generationvoyage.fr μετά από έρευνα στις προτιμήσεις των αναγνωστών της, καταλαμβάνοντας τα πρωτεία ανάμεσα στις έξι ομορφότερες κινηματογραφικές τοποθεσίες της Ελλάδας, που δημιουργούν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες σε όποιον την επιλέγει για τις διακοπές του.

«Η Ελλάδα, με τα μαγευτικά τοπία, τα καταγάλανα νερά και την πλούσια ιστορία της, ήταν πάντα πηγή έμπνευσης. Σε αυτό το λίκνο του δυτικού πολιτισμού συναντιούνται η ιστορία και ο θρύλος. Βυθιστείτε σε ένα ταξίδι στο χρόνο και το χώρο, ακολουθώντας τα βήματα διάσημων σκηνοθετών που έχουν επιλέξει αυτό το θεϊκό τοπίο ως φόντο», σχολιάζει η ιστοσελίδα.

Ο Αϊ-Γιάννης, το βαθύ μπλε και το πράσινο

νησί

Σύμφωνα με τον δημοφιλή ιστότοπο που εμπιστεύονται εκατομμύρια Γάλλοι τουρίστες, «η εκκλησία του Άη Γιάννη στο Καστρί στέκεται εμβληματική σε μια βραχονησίδα προσφέροντας ένα συναρπαστικό πανόραμα που ‘αγκαλιάζει’ το Αιγαίο. Το σκηνικό απαθανατίστηκε στην κινηματογραφική μεταφορά του μιούζικαλ Mamma Mia μετατρέποντας τον εντυπωσιακό βράχο από παρατηρητήριο για επιθέσεις πειρατών που χρησίμευε πριν αιώνες, σε έναν διεθνή πόλο έλξης για ζευγάρια, φυσιολάτρες και περιπατητές».

Για περισσότερες πληροφορίες: Στα βόρεια του νησιού της Σκοπέλου, ακριβώς δίπλα στο νησί της Σκιάθου, θα βρείτε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Καστρί. Αυτή η λευκή εκκλησία βρίσκεται στην κορυφή ενός βραχώδους λόφου, μόλις 7 χιλιόμετρα ανατολικά της Γλώσσας. Στο παρελθόν, χρησιμοποιήθηκε για να ειδοποιήσει για επιθέσεις πειρατών. Τώρα είναι διάσημη χάρη στην ταινία Mamma Mia!.

Για να επισκεφτείτε το εκκλησάκι, θα πρέπει να ανέβετε 106 σκαλοπάτια, αλλά αξίζει τον κόπο διότι θα απολαύσετε από ψηλά τις μικρές απομονωμένες παραλίες με τα κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά, το καταπράσινο περιβάλλον που τις «αγκαλιάζει», αλλά και μία μαγευτική Αιγαιοπελαγίτικη θέα που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας. Δεν είναι τυχαίο πως, η ταινία Mamma Mia! ανέδειξε ιδιαίτερα το όμορφο αυτό πορτρέτο, βάζοντας το για πάντα στο μυαλό και την καρδιά όσων επιθυμούν να έχουν έναν παραμυθένιο γάμο.

Καμία Πάρος ή Σαντορίνη: Αυτό είναι το πιο κινηματογραφικό νησί για τους Γάλλους - Ο εντυπωσιακός βράχος και τα υπέροχα φαγητά

5 κορυφαίες εμπειρίες για τις διακοπές στη Σκόπελο

Ξεκίνα τις διακοπές στο νησί της Σκοπέλου με μια βόλτα στη Χώρα. Περπατώντας στο Παλιό Λιμάνι και τα γραφικά σοκάκια, θα βρεις πολλά καφέ και ταβέρνες και θα περάσεις από καταστήματα με τοπικά προϊόντα και χειροποίητα αναμνηστικά.

Το αποκορύφωμα των διακοπών σου στο νησί της Σκοπέλου είναι η γνωριμία με τις παραλίες της. Όποια και αν επιλέξεις, θα εκπλαγείς από το έντονο μπλε της θάλασσας και το βαθύ πράσινο των πεύκων που φτάνουν μέχρι την ακτή.

Διακοπές στο νησί της Σκοπέλου δε σημαίνει μόνο μαγικές παραλίες και βόλτες στη Χώρα. Σημαίνει ακόμα, πεντανόστιμη, αυθεντική ντόπια κουζίνα που απλά θα λατρέψεις. Υπάρχουν σκοπελίτικες σπεσιαλιτέ που ξεχωρίζουν, όπως είναι η τηγανιτή στριφτή τυρόπιτα, το αργομαγειρεμένο χοιρινό με δαμάσκηνα και ο ροφός στιφάδο.

Αν αναρωτιέσαι τι άλλο μπορείς να κάνεις στο νησί της Σκοπέλου σχετικό με την τέχνη, τότε μάθε πως μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία για τις διακοπές σου είναι η γνωριμία με την κεραμική παράδοση του νησιού.

Φυσικά και θα πας στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη (χτισμένο επάνω σε λόφο, 100μ. περίπου από την επιφάνεια της θάλασσας). Εκεί παντρεύτηκαν η Μέριλ Στριπ και ο Πιρς Μπρόσναν (γνωστοί και ως Ντόνα και Σαμ) στο διάσημο μιούζικαλ Mamma Mia.

Αν αγαπάς τη φύση και το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου, τότε το νησί της Σκοπέλου είναι το ιδανικό νησί για σένα. Αυθεντική, πλούσια σε παραδόσεις, με πεντανόστιμη ντόπια κουζίνα και πολλές επιλογές για δραστηριότητες που θα σου μείνουν αξέχαστες, η Σκόπελος θα σε κάνει να νιώθεις απόλυτος πρωταγωνιστής των διακοπών σου. Οι Γερμανοί κάτι ξέρουν που την κατέταξαν στην πέμπτη θέση των πιο αυθεντικών νησιών για διακοπές στην Μεσόγειο.

Photo Credit: Shutterstock