Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείτε το Άγαλμα της Ελευθερίας; Πού μπορεί κανείς να πάρετε το πιο «Νεοϋορκέζικο» γεύμα; Πώς μπορείτε να ξεφύγετε από την πεπατημένη για να αποφύγετε τα αδιάκοπα πλήθη και να ανακαλύψετε κάτι για το οποίο κανείς άλλος δεν μιλάει; Έχουμε τις απαντήσεις σε όλες αυτές τις ερωτήσεις και σε άλλες, με προτάσεις που θα σας ενθουσιάσουν. Διαβάστε παρακάτω για τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Νέα Υόρκη.

Αυτά που πρέπει να δείτε στην Νέα Υόρκη

Balthazar

Το εμβληματικό εστιατόριο του Keith McNally, ο οποίος βρίσκεται επίσης πίσω από τέτοια ατμοσφαιρικά στέκια του Μανχάταν όπως το Pastis, το Odeon, η Minetta Tavern και το Morandi. Με τις προσδοκίες σας δεόντως μετρημένες, απολαύστε μια απλή κρεμμυδόσουπα για ορεκτικό, προτού προχωρήσετε στο κυρίως μενού με τηγανητές μπριζόλες. Για επιδόρπιο, δεν αξίζει τίποτα περισσότερο από το τέλειο προφιτερόλ, περιχυμένο με ζεστή σάλτσα σοκολάτας.

Νέα Υόρκη

Arthur Avenue

Σχεδόν κάθε τέντα κατά μήκος της λεωφόρου του Μπρονξ μεταξύ D’Auria-Murphy Triangle και Ciccarone Park σηματοδοτεί ένα ιταλικό όνομα που διαθέτει κάτι—μια πιτσαρία, ένα εστιατόριο, ένα αρτοποιείο. Είναι μερικά από τα καλύτερα ιταλικά φαγητά στη Νέα Υόρκη που παρασκευάζονται για την εξυπηρέτησή σας, γεμάτη ζωή και καλό φαγητό.

Νέα Υόρκη

Film Forum

Αυτός είναι ο τελευταίος ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός κινηματογράφος στη Νέα Υόρκη. Λίγα πράγματα έχουν αλλάξει σε αυτό το ταπεινό, ανεπιτήδευτο θέατρο από τότε που άνοιξε για πρώτη φορά το 1970 ως χώρος προβολής ανεξάρτητων ταινιών — υπάρχει η μεγάλη μαρκίζα έξω, που φωτίζει μια κατά τα άλλα ήσυχη περιοχή του Δυτικού Χιούστον. Από τον νέο και σκοτεινό κινηματογράφο που φτιάχτηκε εκτός των ΗΠΑ μέχρι μια εκθαμβωτική συλλογή παγκόσμιων κλασικών που περιλάμβανε πιο πρόσφατα το Midnight Cowboy και το Le Samourai, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κάθε τι στη μαρκίζα αξίζει μερικές ώρες από τον χρόνο σας.

Νέα Υόρκη

Central Park

Για να αποκτήσετε αυτήν την εμπειρία της Nora Ephron New York, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να κάνετε μια βόλτα στο Central Park ενώ βρίσκεστε στην πόλη. Καθώς κατεβαίνετε από τα πολυσύχναστα πεζοδρόμια της 59ης Οδού μέσα σε μια μάζα πράσινου, δύσκολα θα συνειδητοποιήσετε τι βρίσκεται μπροστά σας: 693 στρέμματα ανθρωπογενείς κήπους, λιβάδια, δάση και βουνοπλαγιές. Αν περπατούσατε κάτω από κάθε ένα από τα μονοπάτια του Central Park, θα περπατούσατε 58 μίλια. Στη διαδρομή, προσπερνάτε γλυπτά, γέφυρες και καμάρες, καθώς και 21 παιδικές χαρές, ένα χειμερινό παγοδρόμιο, ακόμη και έναν ζωολογικό κήπο.

Αλλά δύσκολα θα προσέξατε τις τέσσερις μεγάλες οδικές αρτηρίες, οι οποίες εξαφανίζονται έξυπνα σε σήραγγες καλυμμένες με φύλλωμα. Χαρτογραφήστε τη διαδρομή σας στο πάρκο για να σταματήσετε σε κλασικά ορόσημα του Central Park, όπως το σιντριβάνι Bethesda, η Bow Bridge, το κάστρο Belvedere και το Strawberry Fields John Lennon Memorial.

Νέα Υόρκη

Chinatown

Η Chinatown είναι μια από τις γειτονιές που κάνουν το κάτω Μανχάταν ζωντανό και αξέχαστο. Αφού βγείτε από τα σκαλιά του σταθμού Canal Street στο μετρό στο πεζοδρόμιο, περνώντας μπροστά από πυκνά πλήθη, μαγαζιά με φώτα νέον και πωλητές που πωλούν ψεύτικες τσάντες σχεδιαστών, θα βρεθείτε στα στενά δρομάκια της Chinatown, όπου υπάρχουν φωτεινοί σωροί προϊόντων, χυμώδεις πάπιες που κρέμονται στα παράθυρα και εστιατόρια παλιά και νέα. Αγγίζοντας την Tribeca, το SoHo, τη Μικρή Ιταλία και το Lower East Side, η Chinatown έχει πλούσια ιστορία και άρχισε να κατοικείται από Κινέζους μετανάστες ήδη από τη δεκαετία του 1850.

Νέα Υόρκη

Γέφυρα του Μπρούκλιν

Όταν η γέφυρα του Μπρούκλιν κατασκευάστηκε το 1883 – εκτεινόμενη 1.595 πόδια κατά μήκος του ποταμού East River, συνδέοντας το κάτω Μανχάταν με το Μπρούκλιν Χάιτς – ήταν η μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο. Τώρα, είναι ένα ιστορικό βασικό στοιχείο του ορίζοντα της Νέας Υόρκης που μεταφέρει την κυκλοφορία των επιβατών με αυτοκίνητα από κάτω και την κυκλοφορία τουριστικών πεζών από πάνω. Το να στέκεστε μπροστά σε καμάρες και ορθογώνια με ουρανοξύστες της πόλης να υψώνονται στο βάθος, θα εμπνεύσει αμέσως μια αίσθηση μεγαλοπρέπειας και ελαφρότητας.

Νέα Υόρκη

Μουσείο Noguchi

Αυτό το διαλογιστικό μουσείο στο Long Island City σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον ίδιο τον Isamu Noguchi. Εδώ, τα κυρίως αφηρημένα γλυπτά του και οι χάρτινες λάμπες εκτίθενται σε δύο επίπεδα εκθεσιακού χώρου και σε έναν ήσυχο, περιφραγμένο με κισσό κήπο. Ακόμα κι αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το έργο του Noguchi, πιθανότατα έχετε συναντήσει ένα από τα ελαφρά γλυπτά του Akari—γεωμετρικές ή σφαιρικές λάμπες από χαρτί washi και μπαμπού που λάμπουν απαλά από μέσα—τα οποία έχουν γίνει κάτι σαν τροπάριο μοντέρνου σχεδιασμού από τότε άρχισε να τα σχεδιάζει στις αρχές της δεκαετίας του 1950.

Νέα Υόρκη

Yankee Stadium

Τοποθετημένο στο Μπρονξ, το Yankee Stadium είναι το γήπεδο για τους 27 φορές Παγκόσμιους Πρωταθλητές της Νέας Υόρκης. Απέχει μισή ώρα με το μετρό από το σταθμό Penn και περίπου 20 λεπτά με το μετρό από το Grand Central Terminal, καθιστώντας τον εύκολα προσβάσιμο από το Μανχάταν. Αντικατέστησε το πρωτότυπο του 1923 το 2009 και κόστισε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του, καθιστώντας το ένα από τα πιο ακριβά στάδια στον κόσμο. Χωράει 50.287 θαυμαστές. Οι αγώνες New York Yankees, προφανώς, είναι το κύριο γεγονός εδώ, αλλά μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε συναυλίες, κολεγιακό ποδόσφαιρο και αγώνες ποδοσφαίρου.

Νέα Υόρκη

Πορθμείο Staten Island

Ξεχάστε τις εξωφρενικά ακριβές κρουαζιέρες με το Άγαλμα της Ελευθερίας και την ταλαιπωρία του επίσημου πορθμείου (αν και το Ellis Island, δυστυχώς η επόμενη στάση στο ίδιο ταξίδι, αξίζει μια επίσκεψη)—εδώ βλέπετε άφθονο Lady Liberty, το Governor’s Island και τον ορίζοντα. Είναι ένα ονειρικό 25λεπτο σε κάθε διαδρομή, περνώντας εύκολα βλέποντας τα μυριάδες γλαρόνια να βυθίζονται στο πέρασμα του πλοίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να περάσετε λίγες ώρες στο Staten Island αν έχετε χρόνο—ο Βοτανικός Κήπος είναι τόσο υπέροχος όσο και δωρεάν και το φαγητό είναι άψογο με άφθονες επιλογές από τη Σρι Λάνκα και εξαιρετικά ιταλικά στην Enoteca Maria.

Νέα Υόρκη

Βιβλιοθήκη του Μόργκαν

Μέσα στην προσωπική βιβλιοθήκη του πολυεκατομμυριούχου, που επεκτάθηκε σε ένα μουσείο και πολιτιστικό χώρο που πρέπει να δείτε, θα βρείτε σπάνια αντικείμενα, πίνακες και βιβλία, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από το 4000 π.Χ. που αξίζουν περισσότερο από το σπίτι σου. Συγκεκριμένα, το μουσείο φιλοξενεί ένα από τα 23 αντίγραφα της αρχικής Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας. Η χειρόγραφη παρτιτούρα του Μότσαρτ για τη Συμφωνία του Χάφνερ. τα συλλεκτικά έργα του αφροαμερικανού ποιητή Phillis Wheatley. το μόνο σωζόμενο χειρόγραφο του Milton’s Paradise Lost. Και το χειρόγραφο A Christmas Carol του Charles Dickens.

Νέα Υόρκη

Broadway

Για τους ντόπιους και για τους επισκέπτες που έρχονται για πρώτη φορά, το να δουν μια παράσταση στο Μπρόντγουεϊ είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και είναι αποκλειστική για τη Νέα Υόρκη. Η Τάιμς Σκουέρ είναι συνήθως μια χαρά, αλλά όταν πηγαίνετε στο κέντρο του Μανχάταν για μια παράσταση, οι φωτεινές διαφημιστικές πινακίδες και τα φώτα δεν αναβοσβήνουν στο πρόσωπό σας – θαμπώνουν στα μάτια σας. Τα κοστούμια, τα σκηνικά, τα τραγούδια και οι ιστορίες μιας παράστασης στο Μπρόντγουεϊ είναι το υλικό των ονείρων. Οι εκπομπές που θα μπορούσαν κάλλιστα να διαρκέσουν για πάντα περιλαμβάνουν το Wicked, το The Book of Mormon και το Hamilton.

Νέα Υόρκη

Bemelmans Bar

Τα κοκτέιλ εδώ εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το ποιος τα φτιάχνει: ένα Old Fashioned μπορεί να είναι λίγο νερουλό, ένα ουίσκι πολύ ξινό. Όλα είναι ακριβά—είναι ξεκάθαρο γιατί βρίσκεστε εδώ— γι’ αυτό αποφύγετε αυτήν την αίσθηση ψάχνοντας στα δωρεάν, χορταστικά σνακ.

Νέα Υόρκη

*Photo Credits: Shutterstock

Πηγή: CNTraveller.com