Ποια είναι η αληθινή γεύση που επικρατεί αυτή την στιγμή στο Λονδίνο; Το φαγητό της βρετανικής πρωτεύουσας ποικίλλει και φαίνεται να γίνεται όλο και διαφορετικότερο κάθε χρόνο, με κάποια μαγαζιά που βρίσκονται κλασικά στα πιο αγαπημένα, να στέκονται περήφανοι δίπλα στις νέες αφίξεις που σερβίρουν ξένες γεύσεις, από φιλιππινέζικη κουζίνα μέχρι νιγηριανά τάπας.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά εμβληματικά πιάτα που αντιπροσωπεύουν καλύτερα τη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου – πιάτα που έχουν επηρεάσει τους νέους σεφ, έχουν ανοίξει το μονοπάτι για ένα νέο είδος κουζίνας ή έχουν μπει στις λίστες των καλοφαγάδων σε όλο τον κόσμο.

Τα 5 καλύτερα εστιατόρια στο Λονδίνο

Κρέπες Suzette, The Ritz Restaurant

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία του Λονδίνου, το Ritz’ Crêpe Suzette ξεκίνησε στην πραγματικότητα από το Μόντε Κάρλο το 1895. Όπως λέει η ιστορία, ένας σερβιτόρος που ετοίμαζε επιδόρπιο για τον τότε πρίγκιπα της Ουαλίας και η φίλη του Suzette έβαλαν κατά λάθος φωτιά στο πιάτο. Οστόσο οι φλόγες έδωσαν μια έκπληξη, και οι αντιδράσεις των καλεσμένων ήταν θετικές καθώς απολάμβαναν την απροσδόκητη αυτή γεύση. Το εστιατόριο του ξενοδοχείου ήταν από καιρό γνωστό για το Arts de la Tables του και το Crepes Suzette είναι το στολίδι της γευστικής εμπειρίας.

Λονδίνο

Αστακός Wellington, Claridge’s

Το Λονδίνο δεν έχει πολλά ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν, ωστόσο λίγα είναι τόσο εμβληματικά όσο το Art Deco Claridge’s. Το να μπαίνεις μέσα από αυτές τις περιστρεφόμενες πόρτες είναι σαν να μπαίνεις σε ένα χρονοντούλαπο. Ένα από τα πιο διάσημα πιάτα του Claridge είναι σίγουρα ο αστακός Wellington – ένας πλούσιος ολόκληρος αστακός που περικλείεται σε νιφάδες ζύμης. Ο μαγειρεμένος αστακός αφαιρείται πρώτα από το κέλυφός του και στη συνέχεια τυλίγεται στη σφολιάτα με μια μους γαρίδας στη βάση του περιβλήματος. Το Wellington σερβίρεται ζεστό εκτός φούρνου μέσα στο αλμυρό μπισκότο από αστακό με συνοδεία από πατάτες τρούφας.

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα εστιατόρια στο Λονδίνο με τα εμβληματικότερα πιάτα για να δοκιμάσεις αυτή την στιγμή

Dexter Cheeseburger, The Plimsoll

Ανάμεσα σε μια πληθώρα μενού γευσιγνωσίας, εκλεκτές διευθύνσεις για φαγητό και πειραματικά πιάτα που μπορεί να μοιάζουν περισσότερο με την τέχνη παρά με το φαγητό, το ταπεινό μπέργκερ έχει τη δική του αναβίωση στη γαστρονομική σκηνή του Λονδίνου. Η μαγεία βρίσκεται στην απλότητα εξάλλου. Ο ήρωας του πιάτου είναι φυσικά το μοσχαρίσιο μπιφτέκι. Το υγρό θρυμματισμένο κρέας είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, της ποικιλίας μοσχαριού dexter, που προέρχεται από το Borough Market. Το κρέας είναι ξηρό για να διασφαλιστεί ότι θα είναι και γευστικό.

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα εστιατόρια στο Λονδίνο με τα εμβληματικότερα πιάτα για να δοκιμάσεις αυτή την στιγμή

Banana cake, Jikoni, Marylebone

Οι μπανάνες αναμειγνύονται με χουρμάδες εμποτισμένους με μαύρο τσάι και ένα λαχταριστό συνδυασμό από σιρόπι χουρμά με εκχύλισμα βανίλιας. Το τελικό μείγμα αρωματίζει το δωμάτιο καθώς διοχετεύεται σε καλούπια σιλικόνης για να εξασφαλίσει ακριβές, ορθογώνιο ψήσιμο και ταχύτερο χρόνο μαγειρέματος. Τέλος, ήρθε η ώρα να απολάυσουμε μια φέτα κέικ από την απόχρωση της καραμέλας τυλιγμένη σε καραμέλα βουτύρου σακχαρίνης, μια μπάλα παγωτό kulfi, με μια επικάλυψη από κρατανιστό φιστίκι, που κάθεται περήφανα στην κορυφή.

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα εστιατόρια στο Λονδίνο με τα εμβληματικότερα πιάτα για να δοκιμάσεις αυτή την στιγμή

Cheesecake με φέτα και μέλι, Honey & Co

Το αυθεντικό Honey & Co, ένα από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια της πόλης φερμένο από την Μέση Ανατολή που έκλεισε τις πόρτες του στην οδό Warren την άνοιξη του 2022. Σύντομα ακολούθησε. ένα νέο κατάστημα για τους Itamar Srulovich και τον Sarit Packer για να δημιουργήσουν πιάτα με τραγανή ωμοπλάτη αρνιού, shawarma μελιτζάνας και, φυσικά, το διάσημο cheesecake με φέτα και μέλι. Το γλυκό αποτελείται από ίσα μέρη τάρτας, με κανταΐφ, κρέμα και περιχυμένο με παχύρρευστο μέλι.

Αυτά είναι τα 5 καλύτερα εστιατόρια στο Λονδίνο με τα εμβληματικότερα πιάτα για να δοκιμάσεις αυτή την στιγμή

Πηγή: CondeNastTraveller.com