Υπάρχουν πολλοί λόγοι που το καλοκαίρι είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Αφήνοντας στην άκρη την υπερβολική ζέστη, που όσο πάει θυμίζει περισσότερο Αφρική παρά Ελλάδα, οι καλοκαιρινοί μήνες δίνουν μια άλλη νότα στη διάθεσή μας. Και μόνο ότι η μέρα μεγαλώνει, αρκεί για να έχουμε ένα παραπάνω κέφι, ακόμα κι αν γύρω μας καταρρέει το σύμπαν. Που λέει ο λόγος.

Ξέρετε όμως τι είναι το καλύτερο απ’όλα; Το ηλιοβασίλεμα. Αυτά τα υπέροχα χρώματα που απολαμβάνεις να βλέπεις όπου κι αν βρίσκεσαι. Που νιώθεις πως ‘ναι ρε φίλε, η ζωή είναι ωραία’ και που αν μπορούσες θα πάταγες ένα pause σε όλα και θα το χάζευες μέχρι να πεις ‘αύριο πάλι’.

Το πολύ ωραίο είναι πως στην Ελλάδα, υπάρχουν πολλά σημεία που αξίζει να επισκεφθείς και να το απολαύσεις, ωστόσο παρακάτω ακολουθούν τα 5 top μέρη, που η μαγική αυτή ώρα στον ουρανό γίνεται ακόμα πιο υπέροχη. Και όχι, η Σαντορίνη δεν συμπεριλαμβάνεται στα ακόλουθα.

Πορτάρα, Νάξος

Στη Νάξο είναι πολλά εκείνα που συνθέτουν το νησί και το κάνουν μοναδικό. Όμως, η Πορτάρα είναι το χαρακτηριστικό της, το σημείο που όλοι έχουν επισκεφθεί κατά το ταξίδι τους στο νησί. Κι αν όχι, όλοι γνωρίζουν τι εστί. Είναι γενικά το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο του νησιού και δικαίως. Η μαρμάρινη πύλη βρίσκεται στο βόρειο άκρο του λιμανιού, ενώ σύμφωνα με την μυθολογία, εκεί ο Θησέας εγκατέλειψε την Αριάδνη, την οποία κατόπιν απήγαγε ο Διόνυσος.

Η Πορτάρα βρίσκεται σε τέτοιο σημείο, που το να βλέπεις το ηλιοβασίλεμα είναι must. Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι περπατούν προς τα εκεί, όταν κοντεύει να δύσει ο ήλιος, για να βγάλουν τη μία φωτογραφία μετά την άλλη και να ευχαριστηθούν πορτοκαλί με μπλε.

Κερί, Ζάκυνθος

Στο νότιο τμήμα του νησιού, υπάρχει το Κερί, ένα γραφικό ορεινό χωριό μετά τη Λίμνη Κεριού. Το σημείο όπου απαραιτήτως πηγαίνουν όλοι οι τουρίστες, είναι ο φάρος του Κεριού, εκεί που η θέα σου κόβει την ανάσα. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, τι γίνεται με το ηλιοβασίλεμα. Είναι ένα από τα πιο όμορφα σημεία για να δεις το ηλιοβασίλεμα του Ιονίου, με ένα πάντρεμα χρωμάτων που νομίζεις ότι είναι κάποιος πίνακας ζωγραφικής.

Είναι εξίσου το σημείο της Ζακύνθου που έχουν τραβηχτεί οι περισσότερες φωτογραφίες έβερ, πράγμα αναμενόμενο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zakynthos (@zakynthosofficial)

Παλιό Λιμάνι, Χανιά

Η Κρήτη έχει όλες τις ομορφιές μαζεμένες, με τα Χανιά να είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός των τουριστών. Το χαρακτηριστικό που όλοι έχουν σαν εικόνα στο μυαλό τους, είναι ο γνωστός φάρος που δεσπόζει στο παλιό ενετικό λιμάνι. Κάποτε, μέχρι το 1356 εξυπηρετούσε το εμπόριο, καθώς και την ασφάλεια της Κρήτης από τους πειρατές. Σε εκείνο, λοιπόν, το σημείο, ο κόσμος κάνει την περατζάδα του, ενώ παράλληλα μπορεί να απολαύσει το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα.

Γενικά, στον Φάρο μαζεύεται πολύς κόσμος, ακόμα και για άραγμα, οπότε πάρε καλή παρέα, κάτι να πιείτε και εφοδιαστείτε με όρεξη για συζήτηση και χαλάρωση.

Πλάκα, Μήλος

Η Μήλος είναι το ρομαντικό νησί με τις πιο όμορφες παραλίες. Γι’αυτό τουλάχιστον είναι διάσημη. Όλα αυτά, μέχρι να πας εκεί, να επισκεφθείς την Πλάκα και να δεις το ηλιοβασίλεμα του κυκλαδίτικου νησιού. Η μαγεία μπροστά σου. Η κατάλευκη Πλάκα, με τους ανθισμένους κήπους, σε συνδυασμό με το μπλε της θάλασσας και το πορτοκαλί του ουρανού, είναι ίσως ένας παράδεισος που θέλεις να βλέπεις για πάντα.

Εκεί βρίσκεται και η γραφική εκκλησία της Γέννησης της Θεοτόκου ή Κορφιάτισσας, που αποτελεί το πιο ιδανικό spot για να απολαύσει κανείς τη θέα.

Μανδράκι, Ρόδος

Η Ρόδος αν ήταν πιο κοντά στην Αθήνα, θεωρώ ότι θα βούλιαζε ακόμα περισσότερο από κόσμο. Όλο το νησί είναι μια ατελείωτη γραφικότητα. Το Μανδράκι, είναι ξεκάθαρα το μέρος που επιβάλλεται να επισκεφτεί κανείς, μια και το εντυπωσιακό θέαμα θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Στην άκρη του μόλου του λιμανιού βρίσκεται το μικρό φρούριο του Αγίου Νικολάου, που έχτισε ο δούκας Φίλιππος της Βουργουνδίας το 1464-67, ενώ στον ίδιο μόλο υπάρχουν και τρεις ανεμόμυλοι, που βρίσκονται εκεί από τον 15ο αιώνα.

Το Μανδράκι είναι ιδανικό για περπάτημα, την ώρα που το ηλιοβασίλεμα εμφανίζεται. Είναι μαγικά τα χρώματα που δημιουργούνται, ένα κόκκινο με χρυσό για να καταλάβεις, που μένουν πραγματικά αξέχαστα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Δεν υπάρχει ψυχή γύρω σου, μόνο εσύ και ο έναστρος ουρανός: 4 νησιά για να κάνεις τις πιο απομονωμένες διακοπές

Μέζαπος: Το στολίδι της λακωνικής Μάνης και το ορμητήριο του πειρατή Σάσσαρη

6 υπερεκτιμημένα ελληνικά νησιά – Πραγματικά, γιατί πηγαίνετε ακόμη;