Είναι τρομερό το πού μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη ευφυΐα και τι εμπειρίες μπορεί να προσφέρει. Κι αυτό το μεγαλεπήβολο σχέδιο της γαλλικής εταιρείας Zephalto, το επιβεβαιώνει. Επί της ουσίας, θα δίνει την ευκαιρία στον κόσμο, από το 2025, να βιώσει ένα μοναδικό δείπνο στην στρατόσφαιρα, πληρώνοντας βέβαια αδρά. 

«Συνεργάστηκα με τη γαλλική διαστημική υπηρεσία και δουλέψαμε μαζί πάνω στο σχέδιο του διαστημικού μπαλονιού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο μηχανικός αεροναυπηγικής και ιδρυτής της Zephalto, Βενσάν Φαρέ ντ’ Αστιέ.

Ο στόχος της γαλλικής εταιρείας είναι να πραγματοποιεί 60 πτήσεις ετησίως, με συνολικά 6 επιβάτες ανά πτήση, αλλά και να προσφέρει ένα αξέχαστο και ποιοτικό δείπνο. Κι όταν λέμε ποιοτικό, το εννοούμε.

Η Ziphalto έχει βάλει πλώρη για να γίνει αντάξιο των εστιατορίων με αστέρι Michelin, αλλά για την ώρα βρίσκεται σε αναζήτηση ενός καλού σεφ. Στο… ταξίδι

 των 6 ωρών (1,5 ώρα είναι η απόσταση), οι επιβάτες θα έχουν και WiFi προκειμένου να ανεβάζουν την εμπειρία με τους διαδικτυακούς τους φίλους. Σημειώνεται πως πριν απογειωθούν για τα 25 χιλιόμερα από το έδαφος, θα τους βλέπει ψυχολόγος. 

Το διαστημικό μπαλόνι θα μένει στο μέγιστο ύψος για τρεις ώρες, επιτρέποντας στους επιβάτες να αισθανθούν σαν αστροναύτες. «Επιλέξαμε τα 25 χιλιόμετρα γιατί είναι το ύψος όπου βρίσκεστε μέσα στο σκοτάδι του διαστήματος, με το 98% της ατμόσφαιρας από κάτω σας. Ετσι, μπορείτε να απολαύσετε την καμπυλότητα της Γης. Είστε δηλαδή στο διάστημα, χωρίς όμως τη μηδενική βαρύτητα», εξήγησε ο Φαρέ ντ’ Αστιέ.