Τήνος είσαι εσύ! Φοβερή και τρομερή, ένα νησί που τα τελευταία χρόνια αναγνωρίστηκε στην ολότητά του γι’ αυτό που πάντα ήταν: Ένας από τους τοπ δηλαδή προορισμούς στην Ελλάδα.

Φοβερές παραλίες, εκπληκτικά χωριουδάκια, ασύγκριτη ενέργεια και ατμόσφαιρα, η Τήνος είναι ένα κυκλαδονήσι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και από κανέναν. Ναι, το ότι η ομορφιά της είναι πλέον «κοινό μυστικό», είχε ως συνέπεια να γεμίσει από κόσμο, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς (όπως το βλέπει κανείς) αυτά έτσι πάνε. Και φέτος, λαϊκό προσκύνημα θα γίνει, ήδη γίνεται.

Μία ή άλλη, εμείς ονειρευόμαστε ήδη πότε θα βρεθούμε ξανά σε αυτό το μοναδικά μαγευτικό μέρος. Το πού θα κολυμπήσεις, πού θα μείνεις εκεί, επιφυλασσόμαστε να το συζητήσουμε κάποια άλλη στιγμή. Τούτη τη φορά, θα σε… ταΐσουμε. Για να καταλάβεις γιατί η Τήνος θεωρείται το απόλυτο γαστρονομικό τοπόσημο των Κυκλάδων. Πού θα φας λοιπόν σαν σε φέρει ο δρόμος στο όμορφο νησί; Έχουμε τις απαντήσεις, με κεντρικό θεματικό άξονα την παράδοση.

Τήνος: 6 μέρη για να φας υπέροχα στο όμορφο νησί!

Σαν το Αλάτι

Μια 10ετία πια στην παρέα μας, ένα μαγαζί που έχει αγαπήσει όλο το νησί, ντόπιοι και ξένοι καλοφαγάδες.

Δίπλα στη θάλασσα βρίσκεσαι, ε τι άλλο θα φας, παρά εκλεκτούς ψαρομεζέδες. Για να αγαλλιάζει κάθε κύτταρό σου, για να μακαρίζεις την τύχη σου που σε έφερε σε αυτό το μέρος.

Όλα ιδανικά φτιαγμένα για να συνοδέψουν υπέροχα το ούζο σου (ή ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου, προφανώς), τις συζητήσεις με τους γύρω σου.

Παραλία Αγίου Φωκά

Τηλ. Επικοινωνίας: + 30 22830 29266

Ο Ντίνος

Στην (υπέροχη) Καρδιανή ένα μαγαζί από αυτά που κάνεις δώρο στον εαυτό σου αν βρεθείς – φρόντισε να κάνεις κράτηση από νωρίς, αλλιώς δεν βρίσκεις. Η εκλεκτή πρώτη ύλη σμίγει με την τεχνογνωσία, το μεράκι και την αγάπη, το αποτέλεσμα είναι απλά συγκλονιστικό. Με αυτή τη δύναμη που θαρρείς μόνο η απλότητα έχει.

Η παραδοσιακή αυτή ταβέρνα είναι διάσημη για την κακαβιά της, αλλά αυτό είναι απλά ένα από τα πολλά καλούδια που σερβίρει. Σούπερ όλοι οι μεζέδες, απλοί ή σοφιστικέ, άπαιχτη η γαριδομακαρονάδα, ενώ η αγκινάρα είναι πρωταγωνιστής σε κάμποσα πιάτα, με τρόπο που δεν είχες καν φανταστεί.

Όρμος Γιαννάκη, Καρδιανή

Τηλ. Επικοινωνίας: + 30 22830 31673

Μπεεε

Ίσως το καλύτερο κρέας στο νησί και ξέρουμε καλά πόσο δύναμη κουβαλάει αυτός ο χαρακτηρισμός όταν μιλάμε για ένα μέρος με τόσο ανταγωνισμό στο υψηλότερο δυνατό level.

Παϊδάκια από πρόβατο και αρνί, κεφαλάκια, κοντοσούβλι, κοκορέτσι και γενικά ψητά σε σούβλα και σχάρα. Κι όλα αυτά με φοβερή θέα, από ψηλά. Η ευτυχία δεν θέλει πολλά τελικά!

Αρνάδος

Τηλ. Επικοινωνίας: +30 22830 41890

Τριανταράκι

Η νοστιμιά είναι το πρώτο «τικ» που συμπληρώνουμε στη λίστα με τα προτερήματα αυτού του υπέροχου μαγαζιού. Βασικά, αναδιατυπώνουμε: Δεν υπάρχουν μειονεκτήματα!

Θα βρεις μερικά από τα πιο «ουάου» πιάτα που έχεις γευτεί ποτέ, θα αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο με τόσο απλά υλικά. Όλα είναι εφικτά αν αφήνεσαι στα χέρια των ειδικών. Μπόνους ευτυχίας η απίστευτη θέα…

Παρήγγειλε… όλο τον κατάλογο, μην παραλείψεις σε κάθε περίπτωση το πεϊνιρλί με χοιρομέρι Τήνου και τον καπνιστό μπακαλιάρο με φακές. Και κάτι για τους γονείς, μπροστά έχει και παιδική χαρά – μικρούλα, αλλά… θαυματουργή!

Τριαντάρος

Τηλ. Επικοινωνίας: +30 2283 041371

Δροσιά

Από τα σημεία στο νησί που θα βρεις πολλούς ντόπιους, όχι μόνο τουρίστες. Και αυτό λέει πολλά. Δεν πάνε όπου κι όπου αυτοί που ξέρουν.

Φοβερά μαγειρευτά, μαστορική ομελέτα και τυροπιτάκια που θα τα τρως δυο δυο. Πολύ ωραία η ταράτσα, σου… δροσίζει το είναι σου. Αν και είναι αλήθεια πως στην Τήνο, με τόσο αέρα που έχει σχεδόν συνεχώς, δύσκολο να νιώσεις ζέστη…

Κτικάδος

Τηλ. Επικοινωνίας: +30 2283 021087

Ντουάρ

Σε πάμε βόλτα σε ένα ακόμα από τα σούπερ χωριουδάκια της Τήνου, στη Στενή αυτή τη φορά. Εδώ θα φας μερικά από τα πιο νόστιμα ψητά που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Σε μια κλασική οικογενειακή ταβέρνα, όπως τις μάθαμε, όπως τις αγαπήσαμε.

Είναι η μαστοριά στο ψήσιμο, είναι η πρώτη ύλη. Αυτό το νησί είναι γαστρονομικός παράδεισος και εδώ θα καταλάβεις όλα τα «γιατί».

Στενή

Τηλ. Επικοινωνίας: +30 2283 041231

6 μέρη για παραδοσιακό φαγητό στο νησί που θα κυριαρχήσει το φετινό καλοκαίρι