Ένα νησί αρκετά κοντά στην Αττική αλλά όχι και …δίπλα. Αξίζει να ταξιδέψεις 3 ώρες με το συμβατικό πλοίο για πας στην Κύθνο; Ένα νησί που γεμίζει ασφυκτικά κάθε χρόνο ενώ δεν προσφέρει και κάτι το «ουάου». 

Γιατί, λοιπόν, να κλείσεις -με δυσκολία καθώς είναι κλεισμένο από νωρίς- τις διακοπές σου στην Κύθνο ενώ μπορείς να επισκεφτείς οποιοδήποτε άλλο νησί του Αιγαίου/της Ελλάδος; Ειλικρινά, δεν ξέρουμε γιατί.

Οι παραλίες στο νησί είναι στην καλύτερη μέτριες, με εξαίρεση κάποιες εξαιρετικά δύσβατες όπως η Κολώνα. Για να επισκεφτεί κανείς την συγκεκριμένη παραλία πρέπει να κάνει υπεράνθρωπη προσπάθεια αφού έχει δύσκολη πρόσβαση, σχεδόν επικίνδυνη, ειδικά εάν έρχεται κανείς με αυτοκίνητο. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος να την επισκεφτεί κανείς είναι μέσω σκάφους, ο οποίος προσφέρεται μόνο για όσους έχουν μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα.

Έτσι, οι ωραίες παραλίες είναι μόνο «για μερικούς», γεγονός που έρχεται να προστεθεί στον φετινό πληθωρισμό που αποτρέπει από τους Έλληνες να καταφέρουν να κάνουν και εκείνοι διακοπές στα νησιά της χώρας τους.

Όσο για την νυχτερινή διασκέδαση… είναι αρκετά ελλιπής. Εάν κάποιος επισκέφτηκε το νησί για να κάνει ήρεμες και απομακρυσμένες από τον πολιτισμό διακοπές, τότε ίσως πρόκειται για ιδανική για εκείνον επιλογή. Εάν όμως μία παρέα ή ένα νέο ζευγάρι με όρεξη για νυχτερινή ζωή θέλουν να βγουν, τότε θα απογοητευτούν καθώς οι επιλογές είναι περιορισμένες και όχι αρκετές για να ικανοποιήσουν ένα ενδεχόμενο «party animal».

Επιλογές για φαγητό έχει το νησί αλλά όχι σε σημείο που θα δοκιμάσει κανείς κάτι διαφορετικό ή εξεζητημένο. Εάν θέτει κάποιος τον πήχη στο κλασικό νησιώτικο ταβερνάκι, τότε θα είναι ικανοποιημένος. Εάν θέλει κάτι παραπάνω, ίσως και όχι.

Όσο για την ομορφιά της Κύθνου; Δεν έχουμε το θάρρος να πούμε ότι δεν πρόκειται και για κάτι το ιδιαίτερο αλλά δεν θα αρνηθούμε ότι κανείς δεν είδε τα τοπία της και έμεινε να τα χαζεύει εντυπωσιασμένος.

Από την άλλη, όμως, πόσο άσχημα να ‘ναι να απολαμβάνει κανείς ένα δειλινό σε νησί του Αιγαίου, ακόμη και εάν είναι η Κύθνος; Ειδικά, φέτος, που το να κάνουμε διακοπές σε ελληνικό νησί με τις τιμές σε ακτοπλοϊκά, διαμονή, φαγητό και διασκέδαση να έχουν σκαρφαλώσει «στο Θεό».

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Airbnb: Τώρα μπορείς να μείνεις στο βανάκι του Scooby Doo

Φοινικόδασος Βάι: Το μέρος όπου οι καλοκαιρινές διακοπές αποκτούν άλλη σημασία

Σε αυτό το χωριό της Πάρου θα βγάλεις φωτογραφίες που θα ζηλέψουν όλοι οι influencers