Ακολουθώντας τη σύγχρονη τάση των «δίδυμων προορισμών» το Travel Weekly αναδεικνύει σε έρευνά του τα πέντε καλύτερα μη συμβατικά νησιά της Ελλάδας που προσφέρουν ταξιδιωτικές αποδράσεις με μοναδικές εμπειρίες, μακριά από την κοσμοσυρροή των γνωστών κοσμοπολίτικων νησιών.

5 ελληνικά νησιά που χαρακτηρίζονται ως ανεξερεύνητα και αντισυμβατικά - Τα 2 βρίσκονται στο κατώφλι του υπερτουρισμού

Αστυπάλαια: Το καλά κρυμμένο μυστικό των Δωδεκανήσων

Στην πρώτη θέση της «alternative πεντάδας» της λίστας του Travel Weekly με τα αντισυμβατικά νησιά βρίσκεται η Αστυπάλαια, που σύμφωνα με το δημοφιλές βρετανικό Μέσο «αποτελεί ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά των Δωδεκανήσων, θυμίζει πεταλούδα και διαθέτει παραδοσιακά κατάλευκα χωριά, εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα και φανταστικές παραλίες. Όλα όσα έχει ονειρευτεί κανείς, μείον τα πλήθη». 

Στις υπόλοιπες θέσεις της λίστας βρίσκονται η Μήλος, η Σύμη, οι Παξοί και η Ιθάκη.

Αντίθετα, τα πιο κοσμοπολίτικα νησιά της λίστας είναι η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κως. 

Το άρθρο επισημαίνει πως η ανάγκη για νέους ανεξερεύνητους προορισμούς γίνεται κάθε χρόνο πιο έντονη, όπως άλλωστε αποδεικνύουν και οι διαδικτυακές αναζητήσεις διεθνώς.

Σημειώνεται πως έντονο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν οι Βρετανοί δημοσιογράφοι και ταξιδιωτικοί πράκτορες στις βιώσιμες καινοτομίες, τις εναλλακτικές δραστηριότητες και τις ομορφιές της Αστυπάλαιας που παρουσιάστηκαν από τον δήμαρχο του νησιού Νίκο Κομηνέα στην διεθνή έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο, WTM, στο πλαίσιο του sustainability marathon που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας.

«Η Αστυπάλαια εξελίσσεται σε έναν βιώσιμο προορισμό, μοναδικό για τα παγκόσμια δεδομένα. Η ανταπόκριση των ταξιδιωτών είναι αξιοσημείωτη στις αλλαγές. Αναμένουμε μία τουριστική χρονιά με πολύ καλή δυναμική», δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αστυπάλαιας Κώστας Καμπύλης.