Έκθεση της εταιρίας Travelworks Public Relations κατέγραψε τα σημαντικότερα επερχόμενα ξενοδοχεία της επόμενης τετραετίας στην Ελλάδα.

Οι σημαντικότερες επενδύσεις υλοποιούνται στα νησιά. Στη Μύκονο επενδύει και ο Όμιλος Mitsis Hotels και συγκεκριμένα στην Ελιά. Μια επένδυση άνω των 61 εκατομμυρίων ευρώ. Το εκτεταμένο θέρετρο θα προσφέρει 194 κλίνες και θα διαθέτει ένα μείγμα από βίλες και κατοικίες,

Στην Σαντορίνη την άνοιξη του 2024 θα ανοίξει το Santo Mine Oia Suites του Metaxa Hospitality Group, ενώ το καλοκαίρι θα λειτουργήσει το Domes Novos.

Στην Τήνο θα λειτουργήσει το Odera Tinos (77 δωματίων) ενώ αναβαθμίζεται επίσης το Tinos Beach της Attica Blue Hospitality, με 180 δωμάτια.

Στο γαλήνιο νησί της Φολεγάνδρου, το θέρετρο Gundari πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο του τον Μάιο του 2024, υπό τη διαχείριση της HotelBrain. Στην Πάτμο το ακίνητο της SMERemediumCap (SMERC) που ήταν γνωστό ως Patmos Aktis Suites & Spa πρόκειται να επαναλειτουργήσει το καλοκαίρι του 2024 ως Patmos Aktis, a Luxury Collection Resort & Spa.

Στην Τζιά το One&Only Kea Island πρόκειται να κάνει πρεμιέρα το 2024, σηματοδοτώντας μια σημαντική επένδυση άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Andronis Minois στην Πάρο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του την άνοιξη του 2024. Στο ίδιο νησί η Vivium Holding, με έδρα το Ντουμπάι, κάνει την είσοδό της στον τομέα της φιλοξενίας με την αγορά ενός boutique ξενοδοχείου στο νησί της Πάρου.

Δίπλα στη Νάξο το ξενοδοχείο Naxos Resort Beach Hotel, πρόκειται να ανακαινιστεί πλήρως από την Attica Blue Hospitality.

Νέα ξενοδοχεία ανοίγουν και στη Χίο όπως το Pearl Island Chios Hotel & Spa που θα ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2024 και το οποίο διαχειρίζεται η Modus Amplio. Επίσης το Xenia Chios, το οποίο πρόκειται να ανοίξει το 2024, και ανήκει σε θυγατρική του Ομίλου Τσάκος, την Avlum SA.

Στη Ρόδο ο όμιλος Mitsis Hotels σχεδιάζει μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη 400 εκατομμυρίων ευρώ στη βόρεια περιοχή της Αφάντου, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026.

Στα Ιόνια Νησιά ξεχωρίζουν οι επενδύσεις του Domes Maison Corfu που αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του μετά το καλοκαίρι του 2024 στην παλιά πόλη της Κέρκυρας. Στην Κέρκυρα θα αναπτυχθούν δυο νέες ιδιοκτησίες υπό την επωνυμία Mayor Hospitality.

Εκτός από την Κέρκυρα νέα ξενοδοχεία ανοίγουν στην Κεφαλονιά, το Louis Apostolata Island Resort και στη Ζάκυνθο, το King Jason Zante του Ομίλου Louis Hotel.

Στις «ελληνικές Μαλδίβες» στους Πεταλιούς της Εύβοιας το Six Senses Megalonisos στοχεύει να ανοίξει μέχρι το τέλος του 2027.

Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις είναι και η Κρήτη με την InterContinental Resort να ανοίγει το 2024 το πρώτο InterContinental Resort Crete. Το εγχείρημα αυτό, που βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο, είναι μια συνεργασία μεταξύ της Hines και της Henderson Park, η οποία λειτουργεί από τον όμιλο Y&T Daskalantonakis Knossian Group.

Επίσης το Elios Hill της MK Hotel Collection της Μαρίτας Καράτζη θα ανοίξει στην Χερσόνησσο τον Ιούλιο του 2024 με 275 δωμάτια, μια επένδυση 42,5 εκατ. Ευρώ. Από την Κρήτη εισέρχεται στην ελληνική τουριστική αγορά και η Rosewood Hotels & Resorts’ με το άνοιγμα το 2025 του Rosewood Blue Palace στην Ελούντα σε συνεργασία με την Phaea Hotels & Resorts της Οικογένειας Σμπώκου.

Το Imperial Flair Chania Old Town, Curio Collection by Hilton, είναι μια ακόμη επένδυση στην Κρήτη ως αποτέλεσμα μιας συμφωνίας δικαιόχρησης της Τσιλεδάκης Α.Ε. με την Hilton. To ξενοδοχείο θα ανοίξει το 2026 με 85 δωμάτια, το καθένα με ιδιωτική πισίνα.

Λιγο μακρύτερα από τα Χανιά στην Κίσσαμο ετοιμάζεται το Ikos Kissamos Resort που πρόκειται να ανοίξει το 2025, και σηματοδοτεί την πρώτη κάθοδο του ομίλου Sani/Ikos στο νησί.

Στην ανατολική άκρη της Κρήτης στην Ελούντα ετοιμάζεται το Elounda Hills που ξεκίνησε από τον κατασκευαστικό όμιλο Mirum του Vitali Borisov.

InterContinental: Άγιος Νικόλαος Κρήτης

ξενοδοχεία

Η IHG Hotels & Resorts πρόκειται να ανοίξει για την επόμενη θερινή σεζόν, την άνοιξη του 2024, στη θέση του παλιού ξενοδοχείου «Ερμής».

Το InterContinental Resort Crete είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά νέων συμφωνιών από την IHG στην Ευρώπη τους τελευταίους 12 μήνες για το brand. Έχουν προηγηθεί στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή για τον όμιλο οι συμφωνίες σε τοποθεσίες όπως η Άγκυρα στην Τουρκία, το Μπακού στο Αζερμπαϊτζάν κι επίσης τη νέα μονάδα στο Μαυροβούνιο, διευρύνοντας το «αποτύπωμα» του ομίλου πολυτελείας στην περιοχή.

Το νέο ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 205 δωματίων, όλα με ιδιωτικές βεράντες και τα μισά με ιδιωτικά τζακούζι, ενώ το ξενοδοχείο θα διαθέτει τέσσερα εστιατόρια, τρία μπαρ, εσωτερικό σπα, πισίνες, κέντρο ευεξίας και γυμναστικής, ενώ όσοι επιθυμούν να εργαστούν μπορούν να επισκεφθούν μία εκτεταμένη σειρά πλήρως εξοπλισμένων χώρων συνεδριάσεων, προσφέροντας στους επισκέπτες μία ξεχωριστή εμπειρία διαμονής.

Το εσωτερικό του InterContinental Resort Crete είναι εμπνευσμένο από τα στοιχεία της θάλασσας, του αέρα και των βράχων και εμπλουτισμένο με την τοπική ιστορία και την τέχνη, προσφέροντας στους επισκέπτες τον απόλυτο συνδυασμό ηρεμίας και χαλάρωσης. Το λόμπι της εισόδου, το σαλόνι και η ρεσεψιόν θα διαθέτουν έναν εκτεθειμένο βράχο, που θα φωτίζεται από ψηλά από έναν φεγγίτη γεμάτο νερό, αξιοποιώντας τον παραθαλάσσιο, γραφικό χαρακτήρα του νησιού.

Σαντορίνη: Santo Mine

Ένα νέο πολυτελές ξενοδοχείο έρχεται να προστεθεί αυτό το καλοκαίρι στο μεγαλειώδες ρόστερ υποδομών φιλοξενίας που διαθέτει το νησί της Σαντορίνης. Η βιώσιμη σειρά πολυτελών ακινήτων Santo Collection λανσάρει τον Ιούνιο το νέο θέρετρο Santo Mine, με 37 κορυφαίες σουίτες.

Το Santo Mine, ένα θέρετρο μόνο για ενήλικες στη Σαντορίνη, είναι λαξευμένο στους βράχους της Οίας, στη θέση ενός παλιού ορυχείου πέτρας. Ακριβώς πάνω από τον κόλπο στο Αμμούδι, το κατάλυμα έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από μια μαγευτική θέα στο φημισμένο ηλιοβασίλεμα.

Κάθε μία από τις 37 πολυτελείς σουίτες διαθέτει ιδιωτική πισίνα ή τζακούζι με θέα στο Αιγαίο Πέλαγος. Στο εσωτερικό, οι ανοιχτές κατόψεις παντρεύουν το μινιμαλιστικό σχεδιασμό με το τραχύ κυκλαδίτικο τοπίο, χρησιμοποιώντας τις νησιωτικές πέτρες ως μέσο σύνδεσης στα πατώματα και τους τοίχους που διανθίζονται με ξύλινες πινελιές.

Οι σουίτες του Santo Mine θα διατίθενται σε επτά διαβαθμίσεις, με δυνατότητα φιλοξενίας από δύο έως τέσσερα άτομα. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι η Majestic Suite Sunset & Sea View (63 τ.μ.), η οποία διαθέτει δωμάτιο με ξεχωριστό υπνοδωμάτιο και σαλόνι, καθώς και προσωπική βεράντα με εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Η σουίτα τεσσάρων ατόμων θα διατίθεται για τουλάχιστον δύο διανυκτερεύσεις, από 3.206 ευρώ από την 1η Ιουνίου.

Τήνος: Odera Tinos

ξενοδοχεία

Τον Μάιο του 2024 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το πολυτελές ξενοδοχείο Odera Tinos, δίπλα στην παραλία Βουρνή στην Τήνο. Το resort, το οποίο αναπτύσσεται σε μια έκταση 20.000 τ.μ., αποτελεί το τελευταίο εγχείρημα του ελληνικού ιδιωτικού equity fund Tethys σε συνεργασία με την TConstructions.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός του resort, η επίπλωση και η διακόσμηση φέρουν την υπογραφή του Studio Bonarchi και αντλούν έμπνευση από την παράδοση του νησιού διατηρώντας μια ξεχωριστή αρμονία με το φυσικό περιβάλλον. Η αρχιτεκτονική του Odera, έμπνευση του Πάνου Νικολαΐδη της TConstructions, ενσαρκώνει την πολυτέλεια μέσα από τη λιτότητα σε κάθε λεπτομέρεια, με ρίζες στην τοπική αισθητική της Τήνου.

Το resort διαθέτει 77 δωμάτια και σουίτες με ιδιωτική πισίνα. Το Odera διαθέτει επίσης εσωτερική και εξωτερική πισίνα, pool bar, δύο εστιατόρια και δύο bars καθώς και παραλία. Επίσης, προσφέρει κέντρο Spa & Wellness, γυμναστήριο, μπουτίκ, αίθουσα συνεδριάσεων και παρεκκλήσι. Το resort λειτουργεί από την ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ξενοδοχείων στην Ελλάδα Tresor Hospitality.

Τζιά: One&Only Kea Island

ξενοδοχεία

Χτισμένο αμφιθεατρικά πάνω από έναν σαγηνευτικό κόλπο προστατευμένο από τους ανέμους στη δυτική πλευρά του νησιού με την άγρια ομορφιά, το One&Only Kéa Island υπόσχεται διακριτικότητα, απομόνωση και αυθεντικές εμπειρίες νησιωτικής ζωής στην πιο αγνή και κρυστάλλινη μορφή τους.

Με ένα εκπληκτικό all-villa resort και μία exclusive κοινότητα ιδιωτικών κατοικιών, το One&Only Kéa Island προσκαλεί ρομαντικές ψυχές, λάτρεις της ευεξίας και κατοίκους του αστικού ιστού να βιώσουν και να συνδεθούν με τις αναζωογονητικές ιδιότητες του μεσογειακού τρόπου ζωής.

Εδώ έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε τα πιο αγνά τοπικά και εποχικά προϊόντα σε καλοκουρδισμένα εστιατόρια και μπαρ με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, και να εξερευνήσετε τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του νησιού της Κέας μέσα από μοναδικά σχεδιασμένες και προσωποποιημένες εμπειρίες. Ριζωμένο στα στοιχεία της φύσης, το One&Only Spa αποτελεί ένα ολιστικό καταφύγιο, προσφέροντας πολυτελείς ιεροτελεστίες ευεξίας και μοναδικά θεραπευτικά προγράμματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με την Subtle Energies.

Φέροντας την υπογραφή του σπουδαίου αρχιτέκτονα John Heath, οι 63 βίλες του θερέτρου, χτισμένες στην άκρη των βράχων, έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μεγιστοποιούν την ιδιωτικότητα του επισκέπτη, προσφέροντας παράλληλα πανοραμική θέα στα μοναδικά τοπία του νησιού της Κέας και στη καταγάλανη θάλασσα του Αιγαίου.

Με τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ ενός ή δύο υπνοδωματίων, τα σύγχρονα καταφύγια του One & Only Kea Island διαθέτουν λευκό μάρμαρο, πέτρα από την περιοχή, κοίλες οροφές με τζάμι και τεράστιες τζαμαρίες που εκτείνονται από το δάπεδο έως την οροφή για απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα. Οι λουσμένοι στο φυσικό φως εσωτερικοί χώροι γίνονται ένα με τους μεγάλους εξωτερικούς χώρους, όπου ιδιωτικές infinity πισίνες και τζάκια υπόσχονται πολυτελή ζωή κάτω από τον καταγάλανο ουρανό.

Louis Hotels: Κεφαλονιά με το Louis Apostolata Island Resort και King Jason στη Ζάκυνθο

ξενοδοχεία

Συνεχίζεται η πορεία μετεξέλιξης του ομίλου Louis Hotels σε αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων και φέτος προστίθενται άλλα δύο 5άστερα στο ελληνικό του χαρτοφυλάκιο. Πρόκειται για τα Louis Apostolata Island Resort στην Κεφαλονιά και King Jason Zante στη Ζάκυνθο, με τις συμφωνίες διαχείρισής του να ενεργοποιούνται το φετινό καλοκαίρι.

ξενοδοχεία

Το ολοκαίνουργιο Κing Jason Zante, που βρίσκεται στη Ζάκυνθο, θα ξεχωρίζει από το κυρίαρχο στοιχείο του νερού που θα το περιβάλλει. Πέρα από την ιδανική τοποθεσία, η μονάδα θα διακρίνεται για τον σύγχρονο σχεδιασμό της, την πολυτέλεια και τις στιγμές ιδιωτικότητας που θα προσφέρει στους επισκέπτες της. Διαθέτοντας 87 σουίτες (65% των οποίων με πρόσβαση σε πισίνες ή με ιδιωτική πισίνα), 3 εστιατόρια και deluxe σπα, αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο πανέμορφο νησί του Ιονίου.

Το Louis Apostolata Island Resort βρίσκεται στη Σκάλα της Κεφαλονιάς και έχει ενταχθεί στη συλλογή Family του Ομίλου.