Ο υπερτουρισμός το καλοκαίρι αποτελεί ένα αγκάθι τόσο για τους κατοίκους των νησιών όσο και για την χώρα μας. Μπορεί ο τουρισμός να είναι ο βασικός παράγοντας και η κυριότερη πηγή εσόδων για την χώρα μας, ωστόσο, όταν ξεφεύγουμε από το μέτρο, μας γυρίζει μπούμερανγκ και το πληρώνουμε με την ίδια μας την ψυχική υγεία και ηρεμία. Κι η Σαντορίνη το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, αφού παρά το ότι πριν λίγες μέρες λέγαμε πως υπήρξε συμφωνία να μην κατεβαίνουν από τα κρουαζιερόπλοια πάνω από 8.000 τουρίστες, η συσσώρευση κόσμου για φέτος συνεχίζεται σε βαθμό ακραίο.

Ένταση και αντιδράσεις έχουν προκληθεί τις τελευταίες μέρες μετά από την ανάρτηση στο Facebook του εκλεγμένου δημοτικού σύμβουλου στη Σαντορίνη, κ. Πάνου Καβαλάρη που έγραφε: «Έκτακτη Ανακοίνωση. Άλλη μια δύσκολη ημέρα για την πόλη και το νησί μας με την έλευση 17.000 επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια !!! Παρακαλούμε την προσοχή σας και όσο μπορούμε ελαττώνουμε τις μετακινήσεις μας !!!»

Το βίντεο από το λιμάνι της Σαντορίνης που δείχνει τι παίζει με τους τουρίστες, θα σου προκαλέσει ασφυξία!

Ο υπερτουρισμός σε ένα μόνο βίντεο

Στο TikTok υπάρχει και ένα άλλο βίντεο που καταγράφει την κίνηση στα στενά της πόλης όταν φτάνουν οι επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου και μόνο να το βλέπεις σου έρχεται μια κλειστοφοβία, μια ασφυξία.

Εδώ μπορείς να δεις όλα όσα έχουμε γράψει για τη Σαντορίνη και σχετίζονται με την ασφυκτική κατάσταση που βιώνει όλα αυτά τα χρόνια το νησί.

* Photo Credit: Shutterstock