Διανύουμε μια από τις πιο καθοριστικές σεζόν στην ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης, καθώς τα κανάλια ακολουθούν όλα πάνω κάτω την ίδια συνταγή στην prime time τους: Καθημερινές σειρές!
Η αλήθεια είναι πως ο όγκος είναι εντυπωσιακός, όχι όμως και η ποιότητα.

Πολύ λίγα από αυτά πληρούν τα κριτήρια να φύγουν έξω από τα σύνορα της χώρας, την ώρα που, παγκοσμίως, δορυφορικά και streaming κανάλια ψάχνουν content για να γεμίσουν το πρόγραμμά τους.

ΑΝΤ1

Δυστυχώς, στην Ελλάδα, η επένδυση δεν γίνεται στις εβδομαδιαίες σειρές, αλλά στις καθημερινές, ποντάροντας στη δύναμη της συνήθειας και όχι του περιεχομένου.

Από την άλλη, υπάρχουν παραδοσιακά εκείνοι οι σταθμοί που έχουν ξεχωρίσει λόγω των επιλογών τους στο Reality ή το talent show -βλ. ΣΚΑΪ (I am a Celebrity Gey me Out of Here) και Star. Οι φετινές επιδόσεις των προγραμμάτων τους, ωστόσο, είναι απογοητευτικές.

ΑΝΤ1

Η κίνηση – ματ του ΑΝΤ1

Έχοντας να αντιμετωπίσουν έναν σκληρό ανταγωνισμό στην Prime Time και θέλοντας να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα πλεονεκτήματα για το προϊόν που ποντάρουν περισσότερο από όλα, τη Μάγισσα, ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να βάλει στο slot 20:00 με 21:00 ένα πρόγραμμα εναλλακτικό.

Το Ποιος Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος καταφέρνει να κερδίσει το στοίχημα, στον βαρύ ανταγωνισμό. Έχοντας απέναντί του όλων των ειδών τα προγράμματα -κυρίως ειδήσεις και σίριαλ – ο Γρηγόρης Αρναούτογλου καταφέρνει να ανεβάσει κατά περίπου 50% την τηλεθέαση που παίρνει από το δελτίο ειδήσεων, παραδίδοντας τη σκυτάλη στη Μάγισσα.

ΑΝΤ1

Με την τηλεθέαση να κυμαίνεται στο 15%, δίνει μια ισχυρή πάσα στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1, την ώρα που όλα τα άλλα προγράμματα υπολείπονται: Από τα δελτία ειδήσεων του Star, του ΣΚΑΪ και του MEGA, μέχρι τα σίριαλ του Alpha (Ο Παράδεισος των Κυριών) και του Open (Έρωτας Φυγάς).
Πλέον, απομένει να δούμε πως οι Διευθύνσεις Προγράμματος των άλλων σταθμών θα αντιμετωπίσουν αυτήν την υπεροχή του ΑΝΤ1, καθώς τον επόμενο μήνα ξεκινά ένα άλλο βαρύ – πυροβολικό του ΑΝΤ1, καθώς ο Αντώνης Κανάκης επιστρέφει με την παρέα του.