Η ιστορική ημέρα για το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και όλες οι εξελίξεις που σηματοδοτεί η στέψη του νέου μονάρχη μεταδίδεται το Σάββατο 6 Μαΐου, από νωρίς το πρωί, ζωντανά στον ΣΚΑΪ (τη στέψη μεταδίδει live και η ΕΡΤ και ο ANT1).

Μετά από 70 χρόνια και την ενθρόνιση της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ο Κάρολος Γ’ θα στεφθεί επίσημα βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια μεγαλειώδη τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο το Σάββατο 6 Μαΐου. O ΣΚΑΪ καταγράφει από το πρωί λεπτό προς λεπτό όλες τις λεπτομέρειες της εντυπωσιακής τελετής μέσα από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων σε συνεχή ροή μετάδοσης.

Στις 9:50, «Οι Δεκατιανοί», Γιάννης Πιτταράς και Γιώργος Γρηγοριάδης, θα ξεκινήσουν τη μετάδοση της ιστορικής στέψης με τις αφίξεις των προσκεκλημένων στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. Στις 12:00, η εκπομπή «Γεια σου» με τη Μαρία Μπακοδήμου θα μεταφέρει τις τελευταίες πληροφορίες για την πορεία του τελετουργικού και τη βασιλική πομπή προς το Αββαείο.

Αμέσως μετά, στις 13:50, τη σκυτάλη παίρνει ο Μάρκος Δεϊμέζης στο Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων ενώ στις 14:30, θα μεταδοθεί η έκτακτη εκπομπή «Η Στέψη του Καρόλου» με τη Λένα Φλυτζάνη.

Όλες οι εξελίξεις από τη Βρετανική πρωτεύουσα, οι πληροφορίες για τη φαντασμαγορική τελετή, η παρουσία προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο, η βασιλική πομπή, η ιστορική στέψη, το πρωτόκολλο αλλά και οι αντιδράσεις των χιλιάδων πολιτών σε ζωντανές συνδέσεις με τον Θανάση Γκαβό από το
Λονδίνο.