Σε μία σύμπραξη βόμβα που αλλάζει τις ισορροπίες στον τηλεοπτικό χάρτη και δημιουργεί έναν νέο ισχυρό πυλώνα συμμαχίας, φέρεται να προχωρά η νεοσύστατη εταιρεία παραγωγής κοινών συμφερόντων ΑΝΤ1 και Mega Οσκαρ με το Open. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές συζητούν σοβαρά το ενδεχόμενο η εταιρεία Όσκαρ να αναλάβει όλο το κομμάτι της ψυχαγωγίας του Open ως παραγωγή και συνολική διαχείριση. Με βάση αυτόν τον σχεδιασμό, το Open το οποίο σημειωτέον αυτή τη στιγμή έχει αποψιλωμένη Διεύθυνση Προγράμματος, θα προχωρήσει στην εταιρία συμφερόντων ΑΝΤ1 και Mega το ψυχαγωγικό του πρόγραμμα ως outsourcing και θα κρατήσει υπό τη δική του διαχείριση και έλεγχο μόνο την ενημέρωση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το σκοπό αυτό γίνονται ήδη επαφές με το δεξί χέρι του Ιβάν Σαββίδη, Αρτούρ Νταβιτιάν, ενώ η συζήτηση αφορά κυρίως τις live ψυχαγωγικές εκπομπές του Open.

Με την ανάθεση του προγράμματος σε εξωτερική εταιρεία, το Open βρίσκει λύση στο ζήτημα της ρευστότητας που έχει ανακύψει λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και τη δυσκολία κίνησης κεφαλαίων από τη Ρωσία.

Με αυτό το deal εφόσον οριστικοποιηθεί ο ΑΝΤ1 και το Mega μέσω της εταιρείας Όσκαρ επιτυγχάνουν έναν απώτερο στόχο: να μπουν μετοχικά στο Open καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πορεία το κόστος των παραγωγών θα μετοχοποιηθεί. Η συμφωνία θα αφορά κυρίως την παραγωγή εκπομπών «Ποιος είναι πρωινιάτικα» με την Μπέτυ Μαγγίρα και το «Open Weekend» με την Ελένη Τσολάκη.

Και οι δύο παρουσιάστριες είναι πρόσωπα που η διοίκηση του Open επιθυμεί να διατηρήσει στο κανάλι, ωστόσο, μετά την αποχώρηση του Γιάννη Λάτσιου από τη θέση του προέδρου, δεν έχουν συναντηθεί με άλλο μέλος της διοίκησης. Οι τελικές συζητήσεις αναμένεται να γίνουν σύντομα, καθώς τρέχει παράλληλα το deal με την εταιρεία Όσκαρ που θα αναλάβει την παραγωγή εκπομπών των Μαγγίρα και Τσολάκη.

Στην Παιανία η έδρα της εταιρείας Όσκαρ

Υπενθυμίζεται πως η κοινή εταιρεία παραγωγής που συνέστησαν Mega και ΑΝΤ1, θα έχει έδρα στην Παιανία, και ως διαχειριστής της νέας εταιρείας εμφανίζεται ο επιχειρηματίας Στέφανος Παπαδόπουλος.

Δίπλα του όμως θα βρίσκεται κι ένας παραγωγός με άψογες σχέσεις και με τον Θεόδωρο Κυριακού όσο και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πρόκειται για τον Αντώνη Μάτσο που έχει τεράστια εμπειρία στην αγορά των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών, έχοντας εργαστεί τόσο για τον ΑΝΤ1 («Still Standing» με τη Μαρία Μπεκατώρου, «η Γερμανού Ξανάρχεται» με τη Ναταλία Γερμανού, «Dr Ρούλης», «Μαχαιρώματα») όσο και το Mega («The Chase» και «Night Out»).

Ο Μάτσος είναι διευθυντής παραγωγής του Mega και θα πλαισιώνεται από τον οικονομικό διευθυντή του ΑΝΤ1, Φάνη Ταμπάκη.

Από τον ΑΝΤ1 θα δοθούν προγράμματα ψυχαγωγίας όπως το «Πρωινό» του Γιώργου Λιάγκα και το «Rouk Zouk» με τη Ζέτα Μακρυπούλια. To Mega θα διαθέσει τις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές και το τηλεπαιχνίδι «The Chase» με τη Μαρία Μπεκατώρου.