Αρκετά χρόνια πριν, η Ράνια Θρασκιά ξεκίνησε την καριέρα της από τη Θεσσαλονίκη και τα τοπικά κανάλια, και στην πορεία κατέβηκε στην Αθήνα. Εκεί παρουσίασε εκπομπές όπως το «Κοιτάω μπροστά», το «Υπάρχει λύση» ενώ ήταν επίσης ήταν παρουσιάστρια στον «Όμορφο κόσμο το πρωί» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Εκείνη την εποχή γνώρισε τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Ζούλα, νυν πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ ενώ η ίδια ήταν συμπαρουσιάστρια του Νίκου Μάνεση στο «Στούντιο με θέα».

Ηταν μια μεγάλη σχέση που επισφραγίστηκε με τα δεσμά του γάμου, πλην όμως δεν ήταν γραφτό να αντέξει στο πέρασμα του χρόνου. Με την αλλαγή της επαγγελματικής στέγης – η Ράνια άφησε το ενημερωτικό και πέρασε στο ψυχαγωγικό ως συμπαρουσιάστρια του Αρναουτογλου στον «Ομορφο Κόσμο» – χώρισαν. Μάλιστα έζησε έναν μεγάλο έρωτα με τον Αρναούτογλου αλλά δεν έμελλε να κρατήσει πολύ.

Μετά από καιρό η Θρασκιά βρήκε το λιμάνι της στα μάτια του οδοντίατρου, Ανδρέα Φωτόπουλου. Το ζευγάρι παντρεύτηκε, απέκτησε μια πανέμορφη οικογένεια και χώρισαν μετά από εννέα χρόνια κοινής πορείας.

Στο σήμερα, ο Ζούλας μετά από πορεία στη δημοσιογραφία αλλά και επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τις εκλογές ανέλαβε πρόεδρος (και κατόπιν και διευθύνω σύμβουλος) της ΕΡΤ ενώ η Θρασκιά συνεχίζει την πορεία της. Κάνοντας πλέον και στροφή, καθώς θα είναι υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ…