Η «Αυριανή» ήταν απογευματινή καθημερινή πολιτική εφημερίδα που εκδιδόταν στην Αθήνα και κυκλοφορούσε πανελλαδικά. Κατά τη δεκαετία του 1980 και το πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990 ήταν ανάμεσα στις κορυφαίες σε πωλήσεις εφημερίδες, μερικές φορές ξεπερνώντας «Τα Νέα», που παραδοσιακά κατείχαν την πρώτη θέση.

Η εφημερίδα χαρακτηρίστηκε από μεταπτώσεις στην πολιτική της γραμμή, ξεκινώντας ως έντυπο φιλικό που υποστήριζε ανοιχτά το ΠΑΣΟΚ και καταλήγοντας στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή και του Αλέξη Τσίπρα, και από άκρως επιθετική κριτική προς δημόσια πρόσωπα, φτάνοντας ακόμα και στη διάδοση πλαστών ειδήσεων. Ο χαρακτήρας αυτός περιγράφεται από το νεολογισμό «αυριανισμός», που χαρακτηρίζει τον ακραίο λαϊκισμό στον Τύπο.

Τον Οκτώβριο του 2012 η εφημερίδα έκλεισε, μετά από επίσχεση εργασίας απλήρωτων εργαζομένων και πτώχευση. Έναν χρόνο αργότερα, τον Νοέμβριο του 2013, ο Γιώργος Κουρής κυκλοφόρησε την «Kontra News» ως συνέχεια της «Αυριανής».

Εδώ και καιρό όμως υπάρχουν εξελίξεις γύρω από τα σενάρια επανέκδοσης της εφημερίδας. Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας έκανε δεκτή την αίτηση που έκανε ο γιος του Γιώργου και ιδιοκτήτης του ομίλου Kontra, Ανδρέας Κουρής, για την κατοχύρωση του τίτλου του πάλαι ποτέ καθημερινού φύλλου.

Έτσι, οι φήμες για επαναλειτουργία της «Αυριανής» πληθαίνουν και μένει αν φανεί αν ένα ιστορικό «μαγαζί» των εκδόσεων θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο της δημοσιότητας.