Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ Secrets of Playboy που κάνει σήμερα πρεμιέρα, φέρνει στο φως στοιχεία από την εποχή της αυτοκρατορίας του Hugh Hefner, με κουνελάκια του Playboy που είχαν σχέση μαζί του, να κάνουν λόγο για έναν εντελώς διαφορετικό άνθρωπο απ΄αυτό που προέβαλε ο ίδιος και τα mainstream media. Άλλωστε, τα πάρτι του στην έπαυλη του Playboy ακολουθούνται από μια μυθολογία κι ένα όργιο ιστοριών, κατάλληλων και ακατάλληλων.

Holly Madison, Sondra Theodore και άλλες κοπέλες που έγιναν κουνελάκια και αναδείχτηκαν ως και Playmate of The Year, μοιράζονται την εμπειρία τους από τη ζωή στην έπαυλη μαζί με τον Hef.

«Νομίζω ότι ο λόγος που η έπαυλη ήταν σαν μια αίρεση, ήταν επειδή είχαμε ψευδαισθήσεις, μας είχαν φλομώσει ότι πρέπει να βλέπουμε τον Hef σαν έναν καλό άντρα. Κι εμείς πειστήκαμε σιγά σιγά πως δεν είναι αυτός που λένε τα μίντια. Είναι απλά ένας καλός τύπος», εξηγεί η Madison που ήταν σύντροφος του Hef από το 2001 ως το 2008.

«Ένιωθα ότι ήμουν σε έναν φαύλο κύκλο άσχημων πραγμάτων και δεν ήξερα τι να κάνω», επισημαίνει η Madison που λέει ότι έπασχε από Σύνδρομο της Στοκχόλμης. Τώρα, 13 χρόνια μετά το τέλος της σχέσης  της  με τον Hefner και 3 χρόνια μετά το θάνατό του, είναι πια σαφές ότι δεν υπήρξε αγάπη προς εκείνον. «Στο παρελθόν ήμουν σίγουρη πως θεωρούσα ότι τον αγαπώ. Ήταν όμως το Σύνδρομο της Στοκχόλμης. Ο Hef πάντοτε έκανε επίδειξη της νέας του συντρόφου στα υπόλοιπα κορίτσια».

Ο Hefner εκβίαζε τα κουνελάκια του Playboy με revenge porn

Η PJ Masten αποκαλύπτει στο πρώτο επεισόδιο της σειράς ότι ο Hefner είχε sex tapes με όλες τις γυναίκες που πέρασαν από το Playboy και την έπαυλη, για να τα χρησιμοποιεί ως εκβιασμό. Η Sondra Theodore, επίσης κάποτε κοπέλα του, προσθέτει ότι «Έχει κασέτες για όλους μας». Αυτές οι κασέτες δεν ήταν μόνο σεξουαλικής φύσεως, λέει ο Stefan Tetenbaum, πρώην σωματοφύλακας του. «Κάθε μέρος του σπιτιού είχε μικρόφωνα και μικρές κάμερες. Έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ξέραμε πως μας παρακολουθεί».

Η Miki Garcia και η Theodore είχαν ενημερωθεί πως σε περίπτωση θανάτου του Hefner, η γραμματέας του Mary O’Conor θα κατέστρεφε όλες τις κασέτες που αφορούσαν σεξουαλικές πράξεις, κάτι που επιβεβαιώνει και η βοηθός του Lisa Barrett, σύμφωνα με την οποία οι κασέτες θα έμπαιναν σε βαρέλι και θα τις πετούσαν στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τη Madison, ο Hefner φαίνεται πως καταπίεζε τις κοπέλες του Playboy για να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο σώμα τους και γι΄αυτό πίεζε συχνά κάποιες να πάνε σε πλαστικό χειρουργό. «Η πλαστική ανάμεσα στις κοπέλες του στην έπαυλη, ήταν υποχρεωτική. Όλοι την έκαναν. Υπήρχαν ελάχιστες εξαιρέσεις». Αυτό που συνήθως έλεγε ο Hefner στις κοπέλες ήταν πως δεν έχουν φωτογένεια και γι΄αυτό πρέπει να κάνουν αλλαγές στο πρόσωπο και το σώμα τους. Όταν αργότερα η Madison προέβαλε αντίσταση κόβωντας τα μαλλιά της, ο Hefner νευρίασε μαζί της.

Αυτό ήταν κάτι που άλλαξε τη συμπεριφορά του απέναντι της και έγινε πολύ σκληρός στον τρόπο που της μιλούσε. Την υποβίβαζε για την εμφάνιση της διαρκώς και κάποια στιγμή η Madison αποφάσισε πως είχε έρθει καιρός να φύγει. Φοβόταν όμως γιατί ο Hefner την εκβίαζε με revenge porn. «Προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αλλά η σειρά Girls Next Door τη βοήθησε να βρει τον σκοπό της», περιγράφει ένα άλλο κουνελάκι για τη Madison.

Ανάγκασε μια πορνοστάρ να κάνει στοματικό σε σκύλο και οργάνωνε επιθέσεις βιασμού

Ο Hefner ήταν σκληρός και στις σεξουαλικές του πράξεις και όλες οι κοπέλες που πέρασαν από το κρεβάτι του αναφέρουν πως κάθε φορά ήταν και πιο άγριος. Μια κοπέλα αναφέρει ότι τον πέτυχε κάποια μέρα να κάνει σεξ με τον σκύλο τους. «Δεν πίστευα ότι είχα δει. Από τότε δεν τον άφησα ποτέ ξανά μόνο με τον σκύλο». Η PJ Masten κάνει μια ακόμα πιο σοκαριστική περιγραφή. Ο Hugh Hefner, σύμφωνα με τα λεγόμενα της, είχε εξαναγκάσει την πορνοστάρ Linda Lovelace να κάνει στοματικό έρωτα σε έναν γερμανικό ποιμενικό, ενώπιον της Sondra Theodore.

Η Holly Madison θυμάται πως οι περισσότερες κοπέλες ένιωθαν ότι έπρεπε να κάνουν σεξ με τον Hefner, αν ήθελαν να γίνουν Playmate of The Year.  «Μόνο λίγες το έκαναν αυτό, αλλά νομίζω πως οι περισσότεροι ένιωθαν ότι είναι αναγκασμένοι να το κάνουν». Ο Hefner λειτουργούσε και ως νταβατζής. Παραχωρούσε τα κουνελάκια του Playboy σε λεφτάδες φίλους του, που τις νάρκωναν, κάτι που κατέθεσε και ενώπιον του Κογκρέσου η Miki Garcia. Στο 7ο επεισόδιο της σειράς τονίζει πως οι κοπέλες καταπιέζονταν για να κάνουν πολύ άσχημα πράγματα, με τον Hefner και τα μέλη του Playboy να τις έχουν αιχμαλωτίσει μέσα από συμβόλαια που υπέγραφαν.

Εκτός από τον Hefner όμως, τα κουνελάκια του Playboy είχαν μπει στο στόχαστρο και των μελών της λέσχης. Ο Jim Ellis, πρώην σωματοφύλακας επίσης, και η PJ Masten ισχυρίζονται ότι όσες γυναίκες δούλευαν στις λέσχες του Playboy, ήταν εκτεθειμένες στα μέλη, με κάποιες να ναρκώνονται και να τους επιτίθενται άντρες που σύχναζαν σε αυτές τις λέσχες. Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό του 1978, όταν 6 μοντέλα του Playboy απήχθησαν, ναρκώθηκαν και βιάστηκαν εν αιχμαλωσία στο Νιου Τζέρσι, όπως είχαν αποκαλύψει οι New York Times.

Η Masten κάνει λόγο για τουλάχιστον 40 με 50 γυναίκες που δέχτηκαν κακοποίηση, αλλά δεν τους επιτρεπόταν να αναφέρουν τα εγκλήματα στην αστυνομία, ούτε να πάνε στο νοσοκομείο για περίθαλψη. Η Masten ήταν μάλιστα μέλος της ομάδας που έσβηνε κάθε ίχνος τέτοιων πράξεων και φρόντιζε να μην διαμοιράζονται αυτά τα περιστατικά. O Hefner ήταν ενήμερος για όλες τις επιθέσεις προς τα μοντέλα του Playboy.

«Ο Hefner ήταν ερωτευμένος με τον γιατρό του»

Η Jennifer Saginor, κόρη του προσωπικού γιατρού του Hef, Mark Saginor, αποκαλύπτει στο 9ο επεισόδιο της σειράς πως ο ιδιοκτήτης του Playboy είχε φτιάξει μικρότερες επαύλεις, «σκιερές επαύλεις» για την ακρίβεια, που έμοιαζαν στην βασική έπαυλη, όπου πήγαιναν τα μοντέλα για να τα ναρκώσουν και να τα βιάσουν. Κάποιοι έστηναν fake castings και φωτογραφίσεις, οπου υπόσχονταν σε νεαρές κοπέλες που ήθελαν να γίνουν μοντέλα, συμβόλαια με αντάλλαγμα το σεξ. Πρώτα τις φωτογράφιζαν γυμνές και τις τραβούσαν βίντεο, δήθεν για επαγγελματικούς σκοπούς, και μετά τις εκβίαζαν για να κάνουν σεξ με τους καλεσμένους.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι φήμες θέλουν τον Hefner να μην έχει μόνο σχέσεις γιατρού-ασθενή με τον Saginor, αλλά και ερωτικές. Η Jennifer το επιβεβαιώνει. «Κατάλαβα με το πέρασμα του χρόνου πως η επαφή τους ήταν πολύ παραπάνω από τη σχέση δύο φίλων. Πιστεύω ότι ο Hefner ήταν ερωτευμένος με τον πατέρα μου». Αυτό το υποστηρίζει και η Theodore.

Σε τέτοιες ιστορίες, πάντα εμφανίζονται από κάπου και τα ναρκωτικά. Για τον Hugh Hefner ήταν οι Bobbie Arnstein και Adrienne Pollack που έκαναν εμπόριο για χάρη του και τα έφερναν στην έπαυλη για να καταναλωθούν, ιδίως στα πάρτι. Η DEA και το FBI είχαν στοιχεία και προχώρησαν στη σύλληψη της Arnstein, γραμματέα του Hefner, αφού βρήκα κοκαΐνη στην τσάντα της. Η Pollack είχε πεθάνει λίγους μήνες νωρίτερα από υπερβολική δόση.

Ο Hefner είχε κατηγορήσει τότε το FBI για κυνήγι μαγισσών και χαρακτήριζε όλα αυτά ως ψεύδη. Τον Ιανουάριο του 1975 η Arnstein αυτοκτόνησε και η υπόθεση πάγωσε. Η Sondra Theodore, επίσης πρώην του Hef, αποκαλύπτει στο ντοκιμαντέρ πως ήταν ο διαβιβαστής του για τα ναρκωτικά και «ευτυχώς δεν με έπιασαν ποτέ».

Ποια η απάντηση του Playboy σε όλα αυτά; «Η οικογένεια Hefner δεν σχετίζεται πια με το περιοδικό και το σημερινό Playboy δεν είναι αυτό του Hefner. Εμπιστευόμαστε και πιστοποιούμε τις ιστορίες αυτών των γυναικών και στηρίζουμε όλες όσες βγήκαν μπροστά να μοιραστούν τα βιώματα τους. Ως ένα brand που έχει στον πυρήνα του το sex positivity, πιστεύουμε ότι η ασφάλεια, η προστασία και η υπευθυνότητα είναι βασικά πράγματα.

Το πιο σημαντικό που μπορούμε να κάνουμε τώρα, είναι να ακούσουμε και να μάθουμε από τις εμπειρίες των γυναικών αυτών. Σήμερα, ο οργανισμός μας έχει πάνω από 80% γυναικείο προσωπικό και θα συνεχίσουμε να ξεμπροστιάζουμε οποιοδήποτε κομμάτι της κληρονομίας μας που δεν ανταποκρίνεται στις αξίες μας σήμερα και να χτίζουμε πάνω στην πρόοδο που έχουμε κάνει, καθώς εξελισσόμαστε ως εταιρεία και φέρνουμε μια θετική αλλαγή για τους υπαλλήλους και τις κοινότητες μας».

Πηγή: Eonline.com