Έχουν περάσει 17 χρόνια από την κυκλοφορία της ταινίας «300», αλλά αυτό δεν εμποδίζει τη Warner Bros να ετοιμάσει μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στην ιστορική ταινία δράσης.

Σύμφωνα με το Variety, η σειρά θα είναι ένα prequel της ταινίας του 2007 και ο σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος Ζακ Σνάιντερ βρίσκεται σε πρώιμες συζητήσεις με την Warner Bros Television για να αναλάβει τα ηνία και την παραγωγή μέσω της Stone Quarry.

Άγνωστο παραμένει ποιος θα διασκευάσει το σενάριο, αλλά και σε ποιο κανάλι ή streaming υπηρεσία θα προβληθεί – αν και η Warner Bros Television συσχετίζεται με το HBO και το MAX.

Ακόμη η ανάπτυξη της σειράς του «300» βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο και μαθαίνουμε ότι θα αποτελεί prequel της ιστορίας της «Μάχης των Θερμοπυλών», στην οποία βασίστηκε η πλοκή της ταινίας του 2006.

Επίσης, να αναφέρουμε ότι το «300» του Ζακ Σνάιντερ αποτέλεσε την κινηματογραφική διασκευή του graphic novel του Φράνκ Μίλλερ και Λιν Βάρλεϊ.

Περισσότερες λεπτομέρειες είναι άγνωστες προς το παρόν για το τι είδους prequel θα είναι αυτό, ωστόσο, θα υπάρχει ενεργή εμπλοκή του Ζακ Σνάιντερ, ο οποίος μάλιστα επιστρέφει στην αγκαλιά της Warner Bros. του στούντιο όπου σημείωσε τις πρώτες του επιτυχίες, ύστερα από μερικά χρόνια συμπαραγωγών με το Netflix.

Στην ταινία του 2007 πρωταγωνίστησαν οι Τζεράρντ Μπάτλερ ως Λεωνίδας και Ροντρίγκο Σαντόρο ως Ξέρξης, μαζί με τους: Λίνα Χίντι, Ντέιβιντ Γουένχαμ, Ντόμινικ Γουέστ, Βίνσεντ Ρίγκαν, Τομ Γουίσντομ, και Μάικλ Φασμπέντερ.

Η ταινία «300» αποτέλεσε μια τεράστια blockbuster επιτυχία όπου με ένα προϋπολογισμό ύψους 65 εκατομμυρίων δολαρίων έφερε στα ταμεία πάνω από 450 εκατομμύρια δολάρια, κάνοντάς το φαινόμενο της εποχής εκείνης, όπου πριν την έλευση των memes και των social media, οι διάφορες παρωδίες τους είχαν γίνει viral.

Το 2014 ακολούθησε μια sequel ταινία το «300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας », η οποία βασίστηκε στο άλλο graphic novel του Μίλλερ, με τίτλο «Ξέρξης». Μπορεί να μην είχε την ίδια απήχηση αλλά κατάφερε να φέρει 337 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία της με προϋπολογισμό 110 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πάντως, κατανοούμε την ανάγκη να ξεζουμίζουν κάποιοι τα δυνατά franchises, αλλά κάποια πράγματα δεν έχουν περιθώριο για να πάνε από το σινεμά στην τηλεόραση κι από τις 2 συμπυκνωμένες και πλήρεις ώρες, στα 7-8-9-10 επεισόδια.