Είναι μια σειρά που τα προηγούμενα χρόνια, όσο δηλαδή προβαλλόταν στο FX στην Αμερική, αναζητούσαμε τρόπο εδώ στην Ελλάδα να τη δούμε. Είχε πάει σύννεφο το VPN, αλλά κι αυτό όχι με επιτυχία πάντοτε. Γι΄αυτό και δεν μπορέσαμε ποτέ να δούμε παρά αποσπασματικά επεισόδια. Το You ‘Re the Worst όμως, είναι από αυτές τις σειρές που αρκούν 2-3 επεισόδια το πολύ για να καταλάβεις τι παίζει, αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι προβλέψιμη ή ότι δεν θες να δεις κάθε επεισόδιο. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Και τώρα που είναι στο Disney+, έχεις την ευκαιρία να το καταλάβεις.

Παρόλο δηλαδή που εγκλιματίζεσαι γρήγορα στο ύφος της σειράς, αρνείσαι να χάσεις έστω και ένα επεισόδιο γιατί ακριβώς δένεσαι τρομερά με τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους, την Gretchen (Aya Cash) και τον Jimmy (Chris Geere) και φτάνεις γρήγορα σε βαθμό ταύτισης με τον προβληματικό τους χαρακτήρα, με την αντισυμβατική τους σκέψη και με το ότι είναι τόσο αταίριαστοι προς το κόνσεπτ της σχέσης, που ως ομώνυμα θα έπρεπε να απωθούν το ένα το άλλο, εν τέλει έλκονται και χτίζουν από κοινού έναν προβληματικό εαυτό στο Εμείς.

Ο Jimmy είναι ένας συγγραφέας, έχει γράψει ένα βιβλίο βασικά που του έφερε κάποια χρήματα, και πορεύεται με αυτό το επίτευγμα έχοντας βαλτώσει στη ζωή του και στη φαντασία του. Γι΄αυτό και η κάθε μέρα τον βρίσκει κατά βάση πιωμένο. Η Gretchen είναι μάνατζερ καλλιτεχνών, αρέσκεται στο one night stand και έχει ένα σπίτι αχούρι.

Αυτοί οι δύο άνθρωποι εμπλέκονται σεξουαλικά και βήμα το βήμα αυτό γίνεται και συναισθηματικό. Μέσα σε 5 σεζόν που διήρκεσε η σειρά, έχουν περάσει από τα όλα τα μπρος και πίσω, με τη στιγμή της συγκατοίκησης για παράδειγμα στην 3η σεζόν να είναι ένα τραύμα για δύο ανθρώπους που η ψυχή τους είναι ελεύθερη και δεν ήθελε ποτέ να μπει σε αυτά τα καλούπια, ενώ στην 4η σεζόν η σειρά παίρνει μια πιο δραματική στροφή.

Από dark comedy για τις ερωτικές σχέσεις, καταπιάνεται με τις κρίσεις πανικού και την κατάθλιψη που έχει η Gretchen που όλα αυτά τα χρόνια της ζωής της έπνιγε το συναίσθημα της στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Στο πλάι αυτών των δύο βάλτε και τον Edgar Quinteros, έναν άνεργο τύπο που μαγειρεύει και φροντίζει τον Jimmy, που έχει γίνει κολλιτσίδα, ο οποίος φέρει το τραύμα της θητείας στο Ιράκ, και την Lindsay που για 2.5 σεζόν φέρει την ταμπέλα της χαζής, της bimbo, που ασχολείται μόνο με το πώς θα δείξει το στήθος της και θα κάνει επίσης ευκαιριακό σεξ, αλλά αποδεικνύεται πως για εκείνη είναι μια άμυνα σχετικά με την εξωτερική της εμφάνιση και με το διαζύγιο που είχε με τον άντρα της.

Γενικώς, το You ‘Re the Worst είναι μια σκοτεινή κωμωδία ολκής από τον Stephen Falk, που έχει καταφέρει άρτια αυτό που πρέπει να κάνουν όλα τα sitcom, να ενσωματώσει τον πραγματικό χαρακτήρα των ηθοποιών στους ρόλους και να δημιουργήσει ένα μείγμα που δεν μπορείς να το διαχωρίσεις. 

Γι΄αυτό και για τους δύο πρωταγωνιστές ήταν δύσκολα τα επόμενα βήματα της καριέρας τους. Από το 2019 που τελείωσε η σειρά, πέρασαν δύο σεζόν μέχρι ο Geere να αποκτήσει έναν νέο, εξίσου σημαντικό ρόλο, στο This Is Us, ενώ η Aya Cash επιχειρεί το ίδιο, με λιγότερη αποτελεσματικότητα προς το παρόν, με τον ρόλο της στο The Boys.

Σε κάθε περίπτωση, στο Disney+ σε περιμένουν 62 επεισόδια γεμάτα από χιούμορ δύο ρόλων που επιθυμούν να δηλώνουν στους άλλους ότι είναι προβληματικοί για να τους απομακρύνουν και στην πορεία της ιστορίας, η σειρά αποκτά και τη συγκίνηση, τον πόνο, το κοινό βίωμα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

The Lord Of The Rings: Γιατί τα Orcs στην νέα σειρά είναι διαφορετικά;

Mind Over Murder: Η σειρά ντοκιμαντέρ για την άδικη καταδίκη των «Beatrice Six» – Αποζημιώθηκαν με 28 εκατ. δολάρια μετά την αθώωσή τους

Obi-Wan Kenobi: Πως το φινάλε της σεζόν έσωσε ολόκληρη τη σειρά του Disney+