Ο Raphael Rowe, Βρετανός παρουσιαστής, είναι ένας από τους πιο γνωστούς και πετυχημένους στο κομμάτι της παρουσίασης κοινωνικών ντοκιμαντέρ και η εκπομπή του στο Netflix για τις πιο σκληρές φυλακές στον κόσμο, είναι από τις πιο πετυχημένες και ενδιαφέρουσες. Και στη δεύτερη σεζόν που ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου, το «Inside the World’s Toughest Prisons» συμπεριέλαβε την Ελλάδα και τις Φυλακές Διαβατών στο ιδιαίτερο αυτό ταξίδι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Raphael Rowe (@raphaelrowe)

Σε αυτή τη σεζόν που βρίσκεται στο TOP10 του Netflix παγκοσμίως, ο Rowe ταξίδεψε μεταξύ άλλων σε Βοσνία, Μολδαβία, Κύπρο και Ελλάδα, με τις Φυλακές Διαβατών να συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν ένα σωφρονιστικό ίδρυμα ως σκληρό. Στις Φυλακές Διαβατών βρίσκονται κρατούμενοι ληστές, δολοφόνοι, αλλά κυρίως διακινητές ανθρώπων, με τους αριθμούς τους να αυξάνονται. Από τα στιγμιότυπα που έχουν προβληθεί, βλέπει κανείς τους αρχηγούς των φυλακών, τους αρχισυμμορίτες, που έχουν γύρω τους άλλους κρατουμένους ως «σκυλάκια» την ώρα που γυμνάζονται και προαυλίζονται.

Στο επεισόδιο ο Rowe, που διαδέχθηκε τον Paul Connoly στην παρουσίαση – η σειρά προβαλλόταν στο Channel 5 την πρώτη σεζόν και μετά την εξαγόρασε το Netflix – συνομιλεί με τους υπεύθυνους του σωφρονιστικού ιδρύματος, αλλά και με αρκετούς κρατουμένους, ιδίως εμπόρους ναρκωτικών και διακινητές ανθρώπων, και βλέποντας τις συνθήκες των φυλακών, αλλά και τους κρατούμενους, αναρωτιέται αν ο σωφρονισμός είναι τελικά μια ουτοπία.

Ο Raphael Rowe αποδεικνύεται μια ιδανική επιλογή γιατί κι ο ίδιος πέρασε 12 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν έκανε και τελικά αθωώθηκε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Raphael Rowe (@raphaelrowe)

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Οι σειρές και οι ταινίες που «προσγειώνονται» τον Οκτώβριο στο Netflix

The Watcher: Αυτό το μυστήριο που κυκλοφόρησε το Netflix δεν μπόρεσε να το εξιχνιάσει κανείς

The Crown – 5η σεζόν: Το Netflix κυκλοφόρησε τις πρώτες φωτογραφίες με Νταϊάνα, Κάρολο και Καμίλα