Το Netflix αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είναι ο βασιλιάς του streaming. Πιθανότατα στο μέλλον να αλλάξει, ωστόσο προς το παρόν, είναι η πλατφόρμα που έχει τους περισσότερους συνδρομητές, και αναπόφευκτα πολλά κέρδη. Και αυτά τα κέρδη δεν έχουν έρθει μόνο από το περιεχόμενο που έχει αγοράσει, αλλά και από τις σειρές δικής του παραγωγής.

Δεν είναι τυχαίο, που έχει πάρει και πολλά βραβεία, άλλωστε. Σύμφωνα με τη λίστα, για τις πρωτότυπες σειρές που έφεραν τα περισσότερα κέρδη στο Netflix, το σίγουρο είναι πως δεν εκπλαγήκαμε. Όλες αυτές που ακολουθούν παρακάτω, οι χρήστες της παρακολουθούν με μανία, έχοντας μάλιστα σημειώσει και ρεκόρ προβολών. Αυτές είναι άλλωστε κι εκείνες που φέρνουν και τα κέρδη.

https://www.intronews.gr/7873-2-only-murders-in-the-building-epeisodio-seira

Οι πρωτότυπες σειρές του Netflix που έφεραν μεγάλα κέρδη

La Casa de Papel

Εν αναμονή του δεύτερου και τελευταίου μέρους της ισπανικής σειράς, το La Casa de Papel σημείωσε παγκόσμια επιτυχία, την ώρα που στην Ισπανία όταν είχε πρωτοπροβληθεί, είχε σνομπαριστεί όσο τίποτα. Το Netflix αναγνώρισε την αξία του και αγόρασε τα δικαιώματα της πρώτης σεζόν, ωστόσο από τη δεύτερη και έπειτα, βρίσκεται στην παραγωγή.

Η σειρά καθήλωσε  69 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως, ξεπερνώντας σε θέαση όλους τους προηγούμενους. Το συνολικό κόστος του μεγάλου φινάλε δεν έχει αποκαλυφθεί, όμως αυτό που είναι γνωστό, είναι πως η πληρωμή των πρωταγωνιστών ανά επεισόδιο κόστισε στο Netflix 1.035.000 δολάρια, με τον “Professor” Álvaro Morte να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός λαμβάνοντας 150.000 δολάρια ανά επεισόδιο.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσα κέρδη έχει φέρει το La Casa de Papel στο Netflix, για να πληρώσει αδρά τους πρωταγωνιστές του. Σύντομα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια των κερδών που έχει η τελευταία σεζόν στην πλατφόρμα, αφότου βέβαια κάνει πρεμιέρα στις 3 Δεκεμβρίου.

https://www.youtube.com/watch?v=uwsmkWh0S5Y

Lupin

Το γαλλικό Lupin θα επανέλθει στο Netflix με την 3η σεζόν, κάτι για το οποίο όλοι ανυπομονούμε. Η πρώτη σεζόν, η οποία κυκλοφόρησε και κατά τη διάρκεια της καραντίνας, που έπαιξε λίγο βοηθητικό ρόλο, είχε  76 εκατομμύρια προβολές. Ήταν και ο Omar Sy που έπαιξε επίσης σημαντικό παράγοντα, αφού ο ρόλος του μεγαλύτερου κλέφτη του ταιριάζει γάντι.

Πρόκειται, πάντως, για τη μεγαλύτερη γαλλική επιτυχία αφού συγκέντρωσε 4 εκατομμύρια νέους συνδρομητές που προστέθηκαν στo Netflix μόνο κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021.

The Witcher

Η πρώτη σεζόν του Witcher καθήλωσε 76 εκατομμύρια θεατές στο Netflix, ισοδυναμόντας με το Lupin. Τα κέρδη του Netflix το 2019 αυξήθηκαν κατά 133,9 εκατομμύρια δολάρια σε σύγκριση με τα κέρδη του προηγούμενου έτους, με τη προσθήκη της σειράς στη βιβλιοθήκη.

Κάποιες φήμες πάντως, κάνουν λόγο συνολικό κόστος παραγωγής γύρω στα 70-80 εκατομμύρια δολάρια, με κάθε επεισόδιο να κοστίζει κοντά στα 10 εκατομμύρια. Για την ώρα, η σειρά θα επιστρέψει για τη 2η σεζόν.

Bridgerton

Αυτό κι αν δεν μας προκαλεί έκπληξη. Το Bridgerton βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας και θα ήταν στην πρώτη, αν η σειρά που ακολουθεί δεν είχε κυκλοφορήσει ποτέ στο Netflix. Η ιστορία που έγραψε ήταν να φέρει 82 εκατομμύρια θεατές στη πλατφόρμα, ενώ πρόκειται για μία από τις παραγωγές που συμπεριλήφθηκε στη συμφωνία των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που έκλεισε η εταιρεία με την τηλεοπτική παραγωγό Shonda Rhimes.

Το επεισόδιο κοστολογείται στα 6,8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα έσοδα που έλαβε η παλτφόρμα άγγιξαν τα 239 εκατομμύρια δολάρια μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η σειρά θα επιστρέψει στο Netflix για τη 2η σεζόν.

Squid Game

Εδώ τα πράγματα πια είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενα, αφού ο χαμός που έγινε με το Squid Game ήταν ευδιάκριτος σε όλο το ίντερνετ. Και σε παγκόσμιο επίπεδο, εννοείται. Το κορεάτικο δράμα έφερε 142 εκατομμύρια προβολές στο Netflix σε μόλις τέσσερις εβδομάδες από την ημέρα της πρεμιέρας του.

Στο μεταξύ, έχει γίνει ήδη γνωστό πως θα επιστρέψει για 2η σεζόν, πράγμα που μπορεί και να οδηγήσει και σε επόμενο ρεκόρ. Τα έσοδα του στην πλατφόρμα ήταν 900 εκατομμύρια δολάρια και μάλλον το Netflix θα του άναψε μία λαμπάδα για αυτό το δώρο.