Το νέο κορεάτικο απόκτημα του Netflix, το Hellbound, ήρθε για να καλύψει το κενό που άφησε το Squid Game, και να καταρρίψει κάθε ρεκόρ που έσπασε, από όσο φαίνεται. Guess what λοιπόν…ετοιμαστείτε για πολύ spam και spoil για τους επόμενους 2-3 μήνες. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι μακράν καλύτερο από το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» μάλιστα και δεν αργεί να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Η σειρά τρόμου από τη Νότια Κορέα έχει ήδη κλέψει τον τίτλο της δημοφιλέστερης σειράς του Netflix από το «Squid Game», ενώ φιγουράρει στην πρώτη θέση του top 10 σε περισσότερες από 80 χώρες και μέσα σε ένα 24ωρο από την προβολή της. Σύμφωνα με το FlixPatrol, το Hellbound έγινε η πιο δημοφιλής τηλεοπτική σειρά του Netflix στον κόσμο στις 20 Νοεμβρίου.

Με σκηνοθέτη τον Yeon Sang-ho του «Train to Busan’s» , η σειρά, η οποία επικεντρώνεται σε μια ομάδα δαιμόνων που κυνηγούν αμαρτωλούς και τους στέλνουν στην κόλαση, απέκτησε γρήγορα φήμη λόγω των γραφικών, της αγωνίας και του τρόμου της, όπως έγινε και με το Squid Game.

Οι αμαρτωλοί ενημερώνονται για την ημερομηνία και την ώρα του θανάτου τους πριν κυνηγηθούν από γιγάντια τριχωτά τέρατα που εκπληρώνουν το καθήκον τους – θυμίζει και λίγο Deathnote θαρρώ-.Στη συνέχεια, τα τρομακτικά τέρατα αποτεφρώνουν τα θύματά τους και τα στέλνουν στην κόλαση, προκαλώντας ένα ξέσπασμα δημόσιας υστερίας και θρησκευτικού φανατισμού.

https://www.intronews.gr/7013-2-6-seires-na-deis-meta-squid-game

Hellbound vs Squid Game vs Bridgerton

Προηγουμένως, το Squid Game έμεινε 46 -μη συνεχόμενες- ημέρες πρώτο ως η δημοφιλέστερη σειρά στο Netflix μετά την κυκλοφορία του τον Σεπτέμβριο, καθιστώντας το show με τις περισσότερες προβολές όλων των εποχών.

Απέφερε ένα τεράστιο κέρδος 900 εκατομμυρίων δολαρίων για την πλατφόρμα streaming καθώς περίπου 142 εκατομμύρια νοικοκυριά σε 94 χώρες παρακολούθησαν τη σειρά, σύμφωνα με το The Observer. Η σειρά κατάφερε να ξεπεράσει το Bridgerton, το βρετανικό ρομάντζο που στο παρελθόν κατείχε τον τίτλο του Netflix με τα περισσότερα streams -82 εκατομμύρια στις πρώτες 28 ημέρες- και σε lockdown.

Φέτος παρατηρήθηκε άνοδος της παγκόσμιας δημοτικότητας των K-dramas και αυτή τη στιγμή, το Hellbound και το Squid Game συνοδεύονται από το ιστορικό δράμα The King’s Affection, το οποίο βρίσκεται στο παγκόσμιο Top 10, αν και πολλοί παραπονιούνται ότι οι μεταφράσεις είναι πολύ κακές, κάτι που μπορεί να αλλοιώσει το νόημα και χαρακτηριστικά της κορεάτικης κουλτούρας.

Μάλιστα, ο σκηνοθέτης του Squid Game, Hwang Dong-hyuk, ενημέρωσε ότι έρχεται και δεύτερη σεζόν της νοτιοκορεάτικης σειράς, μετά από λαϊκή απαίτηση προφανώς.