Το Breaking Bad είναι από τις σειρές με το πιο φανατικό κοινό στην Ελλάδα. Κάποιος μπορεί να δεχτεί να του πεις ότι το Game of Thrones είναι υπερτιμημένο, αλλά για το Breaking Bad δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Υπάρχει όμως μόνο μία σειρά στην αμερικανική τηλεόραση-παραγωγή που θα δεχόταν ο φανατικός γουολτεργουαϊτίστας να ακούσει-διαβάσει αυτό που λέμε στον τίτλο, ότι δηλαδή ξεπέρασε το Breaking Bad.

Επειδή οι σειρές δεν είναι εύκολα συγκρίσιμα μεγέθη, πρέπει μια σειρά να είναι πολύ κοντινή σε μια άλλη, για να ευσταθεί η σύγκριση. Να είναι για παράδειγμα ένα spin-off, όπως η περίπτωση που αναφέρουμε. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Το Better Call Saul με τον Μπομπ Όντενκερκ να μας πηγαίνει στη ζωή του Τζίμι ΜακΓκίλ, μετέπειτα Σολ Γκούντμαν, πριν τα γεγονότα του Breaking Bad.

Η σειρά που ξεπέρασε το Breaking Bad ήρθε στο Ertflix: Έγκλημα που δεν βραβεύτηκε ο πρωταγωνιστής - Έχεις μέχρι 26/8 να την δεις

6 σεζόν, δηλαδή μία παραπάνω από τη μήτρα, 63 επεισόδια, δηλαδή μίνιμουμ 10 επεισόδια τη σεζόν, και το Better Call Saul κατάφερε να πατήσει πάνω στην επιτυχία και την ποιότητα του Breaking Bad και να κάνει και ποκερικό raise, με τον Όντενκερκ να ανεβάζει επίπεδο την καριέρα του μετά από αυτή τη σειρά που ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως δεν του απέφερε ούτε ένα Emmy, ούτε μια Χρυσή Σφαίρα και γενικώς η σειρά είχε αρκετές υποψηφιότητες, όμως λίγες βραβεύσεις.

Σε αυτές τις 6 σεζόν βλέπουμε αρκετά κάμποσους από τους χαρακτήρες που μας σύστησε το BB, προφανώς τη Κιμ Γουέξλερ που είναι η μεγάλη αγάπη του ΜακΓκίλ, τον Μάικ Ερμαντράουτ και τον Γκας Φριντζ.

Η σειρά που ξεπέρασε το Breaking Bad ήρθε στο Ertflix: Έγκλημα που δεν βραβεύτηκε ο πρωταγωνιστής - Έχεις μέχρι 26/8 να την δεις

Κλεισμένος κυρίως στο γραφείο του που βρίσκεται στο πίσω μέρος από ένα κέντρο αισθητικής στο Αλμπουκέρκι του Νιου Μέξικο, ο Τζίμι βρίσκεται μπροστά σε διάφορες δικαστικές περιπέτειες, που οδηγούν ως επί το πλείστον σε αποτυχίες, είναι το «κορόιδο» του δικηγορικού κλάδου, έχει όμως την τεράστια επιθυμία να δώσει απαντήσεις, παίρνει κίνητρο από την αμφισβήτηση και σιγά σιγά αποκτά φήμη, έχοντας ταυτόχρονα αφήσει πίσω του κάθε έννοια ηθικής. Είναι ένας κανονικός δικηγόρος που πορεύεται όλο και περισσότερο προς τη σκοτεινή πλευρά του νόμου.

Το Better Call Saul είναι μια από τις 10 καλύτερες σειρές της τελευταίας 10ετίας, στο Ertflix μπορείς να βρεις από σήμερα τα 2 πρώτα επεισόδια, τα οποία θα βρίσκονται στην πλατφόρμα μέχρι τις 26/8 και κάθε βδομάδα θα προστίθεται και ένα επεισόδιο.