Το Breaking Bad μέσα στα 60 επεισόδια και στις πέντε σεζόν του, έκλεισε σχεδόν όλα τα κενά που είχε αφήσει, πριν το φινάλε της σειράς το 2013. Όλα σχεδόν λύθηκαν εκτός από τη μοίρα ενός συγκεκριμένου ατόμου. Το όνομα του αναφέρεται στο τελευταίο επεισόδιο της spin-off σειράς «Better Call Saul» και οι φανατικοί του Breaking Bad ένιωσαν κάποια δικαίωση.

Περίπου 10 χρόνια από το φινάλε ο Walter White (Bryan Cranston) και ο Jesse Pinkman (Aaron Paul) επέστρεψαν στις οθόνες μας. Οι θαυμαστές της σειράς μαθαίνουν τι συνέβη στον Huell Babineaux. Τελευταία φορά εθεάθη στο επεισόδιο To’hajiilee, όπου εξαπατήθηκε και μεταφέρθηκε σε ένα σπίτι από τους Hank και Gomez, οι οποίοι του είπαν ότι ο Jesse είχε πεθάνει και ο Kuby είχε εξαφανιστεί, ρωτώντας τον για τα λεφτά του White.

Από τότε κανείς δεν ήξερε τι πραγματικά του συνέβη. Στο επεισόδιο όμως του Better Call Saul, με τίτλο Breaking Bad, μια σκηνή με τον Saul (Bob Odenkirk) αποκάλυψε τι κάνει ο Huell.  Στη σκηνή, η οποία τοποθετήθηκε μετά τα γεγονότα του Breaking Bad,  ο Saul ρωτά τον πρώην βοηθό του για το πού βρίσκεται ο Huell και του απαντά: «Υποθέτω ότι βρίσκεται πίσω στο σπίτι στη Νέα Ορλεάνη. Η DEA τον κράτησε με ψεύτικα προσχήματα ή κάτι τέτοιο. Τελευταία άκουσα, περπάτησε».

Οι φανατικοί της σειράς προφανώς και ενθουσιάστηκαν με την αναφορά στον Huell, ένα κενό στο σενάριο που περίμεναν να κλείσει εδώ και 9 χρόνια. Μιλώντας στο Entertainment Weekly σχετικά με το τέλος της ιστορίας του Huell, ο σκηνοθέτης του επεισοδίου Thomas Schnauz είπε: «Ήταν περίεργο. Νιώθω ότι ήθελα κάποιον από το σύμπαν να φύγει και να είναι ευτυχισμένος. Είχαν ετοιμάσει για τον Huell την ψεύτικη φωτογραφία και του είπαν ψέματα για τα συμβάντα, οπότε ένιωθε ότι ήταν εκείνος που μπορούσε να ξεφύγει από όλα αυτά».

Τι ενόχλησε τους fans του Breaking Bad

Κάτι, επίσης, που προκάλεσε έκπληξη στο κοινό, ήταν ότι ο Jesse και ο White φάνηκαν το ίδιο νέοι με 10 χρόνια πριν. Το crossover συνέβη σε ένα σημείο όπου ο Paul και ο Cranston έπρεπε να είναι πολύ νεότεροι από ό,τι είναι τώρα και ήταν πολύ εμφανές όταν τους είδαμε στη μικρή οθόνη. Πλήθος κόσμου ενθουσιάστηκε με το πώς είναι να βλέπεις τους ηθοποιούς να παίζουν νεότερες εκδοχές του εαυτού τους, σχολιάζοντας ότι δεν έβαλαν κανένα εφέ για το επιτύχουν.

Ο συγγραφέας και ο σκηνοθέτης του επεισοδίου εξήγησε γιατί δεν ασχολήθηκαν με την τεχνολογία de-ageing για το επεισόδιο με τίτλο «Breaking Bad». Ο Thomas Schnauz είπε στο Variety ότι υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε πριν αρχίσει να φαίνεται ανόητο. «Υπάρχουν λίγα σημεία στα πρόσωπα των ανδρών για να επεξεργαστούμε, αλλά εκτός από αυτό, ο Aaron δεν πρόκειται να μοιάζει με ένα 18χρονο παιδί ή όσο μεγάλος ήταν ο Jesse κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Φοβάμαι ότι οι άνθρωποι βάζουν αυτή τη σκηνή στον κόσμο του Breaking Bad και προσπαθούν να ταιριάξουν με τον τρόπο που φαίνονται τότε και τώρα, αλλά δεν είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί. Είναι αυτό που είναι. Λέμε μια ιστορία και μπορείς να την δεχτείς ή να γκρινιάζεις με το ότι δεν μοιάζουν αρκετά νέοι» είπε, αποκαλύπτοντας ότι δεν ήταν σχεδιασμένο οι δύο ηθοποιοί να εμφανιστούν.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Sex Education: Όλες οι αλλαγές στο καστ και στην πλοκή της 4ης σεζόν – Αποχωρεί και η Emma Mackey;

Eiffel: Η ιστορία πίσω από τον Πύργο του Παρισιού «λουστραρισμένη» με ένα σικέ ρομάντζο

George R.R. Martin: «Το Game of Thrones δεν είναι μια σεξιστική σειρά, η ιστορία τότε ήταν κατά της γυναίκας»