Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο η καραντίνα μου ή η δεύτερη σεζόν της σειράς Bridgerton ήταν καλή, αλλά την παρακολούθησα μονοκοπανιά. Με πήρε το ξημέρωμα; Φυσικά και με πήρε. Αλλά όταν βρίσκεσαι σε καραντίνα, οι ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα μικρή σημασία έχουν. Όπως και να ΄χει, ευχαριστήθηκα τα 8 νέα επεισόδια, παρά το γεγονός ότι η πρώτη σεζόν δεν με βρήκε και πολύ τρελαμένη, σε αντίθεση με πολλές γυναίκες εκεί έξω. Και μπορεί στις ξένες ιστοσελίδες να επικρατεί μια απογοήτευση, εγώ τολμώ να πω πως η δεύτερη σεζόν ήταν πολύ καλύτερη από την πρώτη και θα εξηγήσω ευθύς αμέσως το γιατί.

Εξαρχής πάντως υπήρχε μια αρνητικότητα (είχαν φαγωθεί οι περισσότεροι για την ακρίβεια), η οποία σε επηρεάζει καλώς ή κακώς, για το γεγονός ότι ο Regé-Jean Page δεν θα ήταν (και δεν ήταν) ανάμεσα στο καστ. Αναπόφευκτα ο ρόλος του θα ήταν πολύ μικρός, όπως είδαμε και με τον χαρακτήρα της Daphne, που απλά εμφανιζόταν που και που, επομένως μικρό το κακό. Ήταν λογικό να λείπει ο πρωταγωνιστής που έκλεψε τις καρδιές του γυναικείου φύλου, αφού η ιστορία επικεντρώθηκε στον πρώτο γιο της οικογένειας, τον Anthony. Επομένως όλα τα φώτα ήταν πάνω του.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρω πως τα βιβλία της Julia Quinn, στα οποία βασίζεται η σειρά, είναι αφιερωμένα, το καθένα ξεχωριστά, σε κάθε ένα από τα παιδιά της οικογένειας Bridgerton, επομένως, χωρίς να τα έχω διαβάσει, στην τρίτη σεζόν κάτι μου λέει ότι η ιστορία θα επικεντρωθεί στην Eloise, η οποία ήδη βρήκε το ερωτικό ενδιαφέρον στο πρόσωπο του Theo Sarpe. Θα είναι cute ζευγάρι, σίγουρα.

2η σεζόν με λιγότερο σεξ και περισσότερο συναίσθημα #notbad

Μια νέα σεζόν ξεκίνησε για την υψηλή κοινωνία του Λονδίνου, τον 19ο αιώνα, με το κουτσομπολιό να εστιάζει φυσικά στους πλούσιους άνδρες και τις γυναίκες που θα επιλέξουν να παντρευτούν. Για την οικογένεια Bridgerton, ο Anthony είναι εκείνος που παίρνει τη σκυτάλη και αναζητά τη μέλλουσα σύζυγό του, περνώντας από «συνέντευξη» όλες τις υποψήφιες. Ωστόσο, μια απρόσμενη συνάντηση με την Kate, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Bridgerton

Το νέο διαμάντι της βασίλισσας γίνεται η Edwina, την οποία ο Anthony θεωρεί κελεπούρι σωστό. Για εκείνον γίνεται η ιδανική γυναίκα, η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να επιτευχθή ο γάμος. Μαντέψτε ποια είναι η μεγαλύτερη αδερφή της Edwina. Η Kate. Δεν χρειάζεται κανείς «πτυχίο» στα μυθιστορήματα για να καταλάβει το πώς θα εξελιχθεί το story σε αυτό το ερωτικό τρίγωνο. Ωστόσο, γνωρίζοντας την κατάληξη, προσωπικά σε εμένα δεν έπαιξε κάποιο ρόλο για να σταματήσω να την βλέπω. Ίσα-ίσα είχα περιέργεια να δω πώς τελικά ο Anthony και η Kate θα κατέληγαν σε γάμο.

Ο Anthony είχε υψώσει ψηλά τείχη στο συναίσθημά της αγάπης και του έρωτα, από όταν έχασε τον πατέρα του. Επομένως, είχε ενδιαφέρον να τον βλέπεις να σπάει τους κανόνες που ο ίδιος είχε θέσει στον εαυτό του. Στο μεταξύ, η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο σεζόν, είναι πως στη δεύτερη το σεξ είναι ελάχιστο. Στο πρώτο ήταν σκηνή και σεξ. Τώρα το συναίσθημα είναι που παίζει κυρίαρχο ρόλο και στο ότι το απαγορευμένο για ακόμη μια φορά είναι ακατανίκητο.

Bridgerton

Ως μια κλασική σειρά εποχής που σέβεται τον εαυτό της, το Bridgerton τα παίζει όλα για όλα στα κουστούμια. Ενδυματολογικά δηλαδή η σειρά είναι άριστη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν υιοθετεί ρατσιστικές αντιλήψεις του παρελθόντος, αφού όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, σε εποχές που οι κοινωνικές διακρίσεις ανάλογα με το χρώμα του δέρματος, ήταν διάχυτες. Ακόμα ένα συν για τη δεύτερη σεζόν. Φυσικά η μεγάλη προσωπικότητα που ακούει στο όνομα της Lady Whistledown με την κουτσομπολίστικη στήλη της, έπαιξε το πιο δυνατό χαρτί της σειράς ξανά, προκαλώντας μια σειρά προβλημάτων, ενώ η ταυτότητα της αποκαλύφθηκε σε ένα σημαντικό πρόσωπο. Δεν θα κάνω spoil όμως.

Στο κομμάτι της μουσικής, οι διασκευασμένες ενορχηστρώσεις πασίγνωστων κομματιών όπως το You Oughta Know ή όταν η βασίλισσα απονέμει τον τίτλο «διαμάντι», που έπαιξε το Diamonds, «έντυσαν» υπέροχα τον νέο κύκλο.

ΥΓ1: Φοβερή Simone Ashley, που την είδαμε και στο Sex Education.

ΥΓ2: Συμπάθησα τον Anthony στη 2η σεζόν.

https://youtu.be/qYNCws-a6CQ

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Disney+: Έρχεται, επιτέλους, στην Ελλάδα στις 14 Ιουνίου – Πόσο θα κοστίζει

Bad Vegan: Πώς η βασίλισσα της βίγκαν ωμοφαγίας κατέληξε στη φυλακή