Για πολλούς είναι το Lost. Για άλλους είναι το The Sopranos. Για πάρα πολλούς το Game of Thrones. Από χθες υπάρχει μια σειρά-ισχυρό φαβορί για να υπερκεράσει όλα αυτά και να θεωρείται πως έδωσε το χειρότερο φινάλε. Και μιλάω για το Cobra Kai.

Μόνο που το Cobra Kai, με βάση το πρώτο μέρος της 6ης και τελευταίας σεζόν του, έχει ένα διαφορετικά χειρότερο φινάλε, με τον τρόπο που το βλέπουμε να εξελίσσεται. Δεν είναι, ευτυχώς, μια σειρά με πολυπλοκότητα στην πλοκή για να πεις ότι το φινάλε ως επιλογή πλοκής, ήταν άθλιο. Η κεντρική ιδέα στο Cobra Kai είναι πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά στην 6η σεζόν, σε αυτά τα πρώτα 5 επεισόδια, η εκτέλεση είναι αντιστρόφως ανάλογη.

Δεν έχουμε ξαναφάει μεγαλύτερη ξενέρα: Η σειρά που επέστρεψε στο Netflix είναι το χειρότερο τέλος για κάτι τόσο ωραίο

Βέβαια, για να τα λέω όλα, εδώ υπάρχει και πρόβλημα στην επιλογή της πλοκής, γιατί μετά από 5 σεζόν, η σειρά επέλεξε να ακολουθήσει το πιο προβλέψιμο μονοπάτι και να νιώθεις ότι αναλώνεσαι στα ίδια και στα ίδια, στην ίδια ψυχική φθορά.

Ήμουν ούτως ή άλλως υπέρμαχος της λογικής πως έπρεπε η σειρά να τελειώσει στην 5η σεζόν, γιατί σε αυτό το σημείο που είχε φτάσει, σε οποιαδήποτε συνέχεια, θα ήταν αναπόφευκτο να μην καταλήξει σε αφόρητες κλισεδιές και σε προβλεπόμενα πράγματα, όπως γίνεται με την Τόρι Νίκολς που από το 2ο κιόλας επεισόδιο το ξέρεις ότι δεν θα μείνει για πάρα πολύ στην καλοσύνη με την Σαμ και γενικά με το Μιγιάγκι-Ντο και στην πρώτη ευκαιρία να πάει στον Κριζ. Δεν είναι καν spoiler κάτι τέτοιο.

Το ερώτημα είναι ένα: πώς θα ήθελα εγώ να γίνει για να μην είναι προβλεπόμενο; Σε αυτό το σημείο που έφτασε η σειρά, δε θα μπορούσαν να γίνουν πολλά. Δυο δρόμοι υπήρχαν, ο άλλος θα ήταν να μείνει στην καλή πλευρά των πραγμάτων.

Δεν έχουμε ξαναφάει μεγαλύτερη ξενέρα: Η σειρά που επέστρεψε στο Netflix είναι το χειρότερο τέλος για κάτι τόσο ωραίο

Κάποιες σκηνές «κλωτσάνε» άσχημα στη σειρά

Αυτό που παρατήρησα σε αυτά τα πρώτα 5 επεισόδια επίσης, είναι ότι οι σκηνές μάχης έγιναν μάλλον με μια βαρεμάρα από τους ηθοποιούς, διότι η ποιότητα τους είναι πολύ χαμηλή, μοιάζουν αστείες πλέον, σαν να μην είχαν χρόνο να τις δουλέψουν. Και φυσικά υπάρχουν και κάποιες αστείες στιγμές, όπως το ότι δύο 60χρόνοι, ο Λαρούσο και ο Τσόζεν, κυνηγούν έναν 30άρη γυμναστηριακό τύπο και τον προλαβαίνουν.

Ή το ότι ο Κριζ είναι καταζητούμενος από την αστυνομία και μπορεί με άνεση να εμφανίζεται σε ένα διεθνές τουρνουά καράτε, χωρίς να του λέει κανείς τίποτα. Θα ταξιδέψει δηλαδή στη Βαρκελώνη, όπου υποτίθεται ότι διεξάγεται το Σεκάι Ταϊκάι και δεν θα τον συλλάβουν.

Δεν έχουμε ξαναφάει μεγαλύτερη ξενέρα: Η σειρά που επέστρεψε στο Netflix είναι το χειρότερο τέλος για κάτι τόσο ωραίο

Είναι μια ψυχρολουσία η σειρά σε αυτό το πρώτο μέρος και η ελπίδα να αλλάξει κάτι δραματικά στο 2ο μέρος, είναι αρκετά μικρή, ιδίως με τον τρόπο που τελειώνει το 5ο επεισόδιο.

Το Cobra Kai χάλασε πολύ την εικόνα του μέσα σε 5 επεισόδια, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προηγούμενες 5 σεζόν, για τις οποίες περίμενα κάθε φορά να αποτύχουν, αλλά κατάφερνε και σεναριακά και στην εκτέλεση, να είναι πολύ καλό. Κάνει δηλαδή μπαμ πως κάτι δεν πήγε καλά στα γυρίσματα ή ότι οι ηθοποιοί είχαν κορεστεί και έκαναν την 6η σεζόν απλά και μόνο γιατί το ζητούσε το Netflix.