Είναι επίσημο ότι το Disney Plus έρχεται στην χώρα μας στις 14 Ιουνίου του 2022. Εκτός από τις υπερπαραγωγές της Marvel Studios και του σύμπαντος του Star Wars, υπάρχουν πολλά άλλα «διαμαντάκια» που θα είναι διαθέσιμα μέσα από την πολυαναμενόμενη πλατφόρμα.

Σας προτείνουμε 5 που πρέπει σίγουρα να «τσεκάρετε» εάν αποφασίσετε να γραφείτε πληρώνοντας συνδρομή για την πλατφόρμα, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα κοστίζει 8,99€/μηνα. 

Οι παρακάτω 5 προτάσεις είναι, φυσικά, γνωστές. Όμως, πολλοί δεν γνωρίζουν ότι θα μπορούν να τις απολαύσουν κάνοντας συνδρομή στο Disney Plus. Από εφηβικές σειρές μέχρι ώριμα σινεφίλ δράματα, παραγωγές από άλλες πλατφόρμες και βραβευμένα ντοκιμαντέρ, όλα βρίσκονται στην επερχόμενη πλατφόρμα. 

Πάντα στο Κόκκινο (Turning Red)

Το «Πάντα στο Κόκκινο» είναι η νέα ταινία κινουμένών σχεδίων της Disney που μικροί και μεγάλοι σε όλον τον κόσμο έχουν αγαπήσει. Η ταινία έγινε και εξαιρετικά αγαπητή από τους Ασιάτες θεατές, οι οποίοι ταυτίστηκαν με την πρωταγωνίστρια. Η εκπροσώπησή τους στα κινούμενα σχέδια είναι σπάνια, εκτός από την περίπτωση της Mulan και άλλων ελάχιστων, έτσι οι fans ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι. Η νεαρή ηθοποιός Rosalie Chiang δανείζει τη φωνή της στην Mei Lee, μια 13χρονη έφηβη που εντελώς ξαφνικά μεταμορφώνεται σε γιγάντιο κόκκινο πάντα κάθε φορά που ενθουσιάζεται.

Η ταινία συμβουλεύει μέσω του συμβολισμού στα μικρά παιδιά ότι θα έπρεπε να αγαπούν τον εαυτό τους ακόμη και με τις αλλαγές που επέρχονται στην ζωή τους. Επίσης, δίνει το μάθημα ότι σε κάθε περίπτωση, μπορεί κανείς να κάνει να αρνητικά γνωρίσματα του χαρακτήρα του, πλεονεκτήματα.

Εκτός από το Πάντα στο Κόκκινο, θα βρείτε και τα αγαπημένα Encanto, Luca καθώς και κλασικές ιστορίες της Disney όπως τον Βασιλιά των Λιονταριών, τη Μικρή Γοργόνα, το Toy Story και πολλά άλλα.

K.C. Undercover

Πριν γίνει η Zendaya συνυφασμένη με τον ρόλο της Rue στο Euphoria, ήταν μία από τις πιο γνωστές πρωταγωνίστριες της Disney. Το 2015 ήταν το κεντρικό πρόσωπο της εφηβικής σειράς K.C. Undercover όπου ερμήνευσε τον ρόλο της Κέισι, μίας νεαρής κατασκόπου που προσπαθεί να εξισορροπίσει την εφηβεία με το καθήκον της.

Η σειρά αποτελεί «ένοχη απόλαυση» για όσους περνούν ώρες βλέποντας εφηβικές σειρές όπως Hanna Montana, Big Time Rush και άλλες.

The Straight Story

Το ξέρατε ότι το Disney Plus έχει ακόμη και ταινίες του David Lynch; Ναι, και όμως.

Πολλές γνωστές και αγαπημένες ταινίες θα βρούμε στην επερχόμενη πλατφόρμα, μεταξύ τους και πολλές σινεφίλ επιλογές.

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του 73χρονου Άλβιν Στρέιτ, ο οποίος, για να επισκεφτεί τον άρρωστο αδελφό του, διέσχισε εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Αϊόβα ως στο Γουισκόνσιν επάνω σε μια μηχανή του γκαζόν, επειδή, λόγω κακής όρασης δεν είχε άδεια οδήγησης. Μια συγκινητική, ανθρώπινη κι ολότελα διαφορετική ταινία του Λιντς. Μία από τις καλύτερες ταινίες του δημιουργού.

Άλλες αγαπημένες ταινίες που θα βρει κανείς: το Hocus Pocus, τον Ψαλιδοχέρη, το φετινό υποψήφιο για πολλαπλά Oscar West Side Story και το 10 Things I Hate About You.

Daredevil

Όταν η Disney ανακοίνωσε την ίδρυση του Disney Plus μαζί με το γεγονός ότι θα κυκλοφορήσουν εκεί και οι νέες σειρές του MCU, πολλοί αναρωτήθηκαν τι θα γίνει με τις σειρές της Marvel που είχε ήδη βγάλει το Netflix. Για καιρό, οι σειρές αυτές, όπως το Daredevil, θεωρούνταν non-canon, δηλαδή ασύμβατες με το Κινηματογραφικό Σύμπαν της Μάρβελ. Ωστόσο, η εμφάνιση του Matt Murdock στο Spider-Man: No Way Home επιβεβαίωσε ότι ο Daredevil βρίσκεται στο ίδιο σύμπαν με τους αγαπημένους μας ήρωες.

Δεν άργησε να ανακοινωθεί ότι οι σειρές της Marvel που είχαν κυκλοφορήσει στο Netflix θα «μετακομίσουν» στο Disney Plus. 

Το Daredevil θεωρείται όχι μόνο μία από τις καλύτερες σειρές της Marvel αλλά και γενικότερα από τις καλύτερες σειρές βασισμένες σε κόμιξ. Ειδικά όταν αναφέρεται κανείς στην 3η σεζόν της.

Free Solo

Το Disney Plus δεν έχει μόνο «παιδικά» και ταινίες/σειρές επιστημονικής φαντασίας. Περιέχει και εντελώς αληθινές ιστορίες, οι οποίες ξεδιπλώνονται μέσα από τα ντοκιμαντέρ του National Geographic, που θα βρει κανείς στην πλατφόρμα.

Ανάμεσά τους και το Free Solo, τo βραβευμένο με Oscar ντοκιμαντέρ για την ιστορία του 36χρονου Alex Honnold ο οποίος έγινε ο μόνος άνθρωπος ο οποίος κατάφερε ελεύθερη αναρρίχηση του όρους El Capitan. 

(Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty Images

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Severance: Η καλύτερη νέα σειρά της χρονιάς ως τώρα παίζει στο Apple TV+

Better Call Saul: Είναι επίσημο – Bryan Cranston και Aaron Paul θα κάνουν την εμφάνισή τους στην τελευταία σεζόν

Netflix – Top 10: Οι σειρές και οι ταινίες που «τρεντάρουν» αυτήν τη στιγμή