Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η σειρά «Great Expectations» που προβάλλεται στο BBC και είναι συμπαραγωγής με το δίκτυο FX. Η ανυπομονησία των θεατών και φανατικών θαυμαστών του γνωστού μυθιστορήματος του Καρόλου Ντίκενς από το 1861, εξανεμίστηκε γρήγορα. Στα μόλις τρία επεισόδια, για την ακρίβεια.

Οι θεατές έχουν κατακεραυνώσει το BBC για τη σειρά που προβάλλει σκηνές σεξ και ακατάλληλη φρασεολογία. Ακόμα και το γεγονός πως το σενάριο το υπογράφει ο δημιουργός του επιτυχημένου Peaky Blinders, Στίβεν Νάιτ, δεν έσωσε την κατάσταση, ούτε και το γεγονός ότι παίζουν δυνατά ονόματα όπως αυτό της Ολίβια Κόλμαν (στον ρόλο της Μις Χάβισαμ) και του Φίονν Γουάιτχεντ (ως Πιπ).

Εξηγώντας την απόφαση να εξωραΐσει την ιστορία, ο Στίβεν Νάιτ είπε ότι προσπάθησε να «φανταστεί ότι ‘αν ο Ντίκενς έγραφε την ιστορία τώρα και είχε την ελευθερία να πάει σε αυτά τα πιο σκοτεινά μέρη, τι θα έκανε;». Ωστόσο, η Dickens Fellowship, μια παγκόσμια ένωση ανθρώπων που μοιράζονται το ενδιαφέρον τους για τη ζωή και τα έργα του κλασικού συγγραφέα, κατηγόρησε τον Νάιτ για «ανακρίβεια». Ο γενικός γραμματέας υποστήριξε ότι ο Στίβεν Νάιτ απλώς «υπερφόρτωσε» την ιστορία για να δημιουργήσει τηλεθέαση και πρόσθεσε πως η εξήγηση του δημιουργού ήταν «γελοία».

Στο μεταξύ, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η σκηνή με τα γυμνά οπίσθια του Πάμπλτσουκ, στην οποία τον δέρνει η νοικοκυρά, Γκάρτζερι, πάνω από ένα κρεβάτι.

Το δεύτερο μυθιστόρημα του Ντίκενς, μετά τον «Ντέιβιντ Κόπερφιλντ», δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά σε τεύχη στο εβδομαδιαίο περιοδικό του Ντίκενς All the Year Round από την 1 Δεκεμβρίου 1860 μέχρι τον Αύγουστο του 1861 και η ιστορία διαδραματίζεται στο Κεντ και στο Λονδίνο στα μέσα του 19ου αιώνα. Κεντρικό πρόσωπο είναι ένα φτωχό και ορφανό παιδί, ο Πιπ, ο οποίος θα γνωρίσει την υψηλή κοινωνία του Λονδίνου, αλλά και όλες τις σκοτεινές πλευρές των ανθρώπων που την αποτελούν.

Η μοίρα του ΠΙπ θα τον συστήσει στη μυστηριώδη και εκκεντρική Μις Χάβισαμ αλλά και την μικρή Εστέλα (Σαλόμ Μπρουν-Φράνκλιν), οι οποίες θα του συστήσουν έναν πιο σκοτεινό κόσμο. Κάτω από τις μεγάλες προσδοκίες που του δίνονται, ο Πιπ θα πρέπει να ανταπεξέλθει στο κόστος αυτού του νέου κόσμου και να προσπαθήσει να γίνει ο άνδρας που ονειρεύεται.