Τώρα μιλάμε. Τώρα τα πράγματα αρχίζουν να αποκτούν ενδιαφέρον. Στο House of The Dragon η 2η σεζόν είχε κυλήσει κάπως άτονα, ώστε στα 3 πρώτα επεισόδια να είναι το πιο ενδιαφέρον που έχουμε δει, η επίσκεψη στα κρυφά της Ρεϊνίρα στο King’s Landing, εκεί που προσεύχεται η Άλισεντ Χαϊτάουερ, για να συζητήσει μαζί της τις πιθανότητες να κάνουν ειρήνη και να μην προχωρήσουν σε πόλεμο.

Στοπ. Κάπου εδώ σου δίνουμε την ευκαιρία να μη συνεχίσεις να διαβάζεις, διότι θα υπάρξουν spoilers και ήδη σου είπαμε ένα από το 3ο επεισόδιο του House of the Dragon, που αν δεν το έχεις δει, σε προετοιμάσαμε για κάτι. Δεν ήταν τρελό spoiler, αλλά και πάλι. Από δω και κάτω θα έχει περιγραφή επεισοδίου House of the Dragon, οπότε κάνουμε μια παύση για να φύγεις.

Ωραία, αφού έφυγαν όσοι δεν το έχουν δει και μείναμε όσοι το έχουμε δει, να το πούμε ανοιχτά: ήταν η καλύτερη σκηνή στο House of the Dragon ως τώρα, είτε μιλάμε για την 1η είτε τη 2η σεζόν, αυτή με την οποία έκλεισε, ουσιαστικά, το 4ο επεισόδιο της 2ης σεζόν του House of the Dragon, που προβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα. Μια σκηνή που κοιτάζει στα μάτια τις μεγάλες σκηνές του Game of Thrones, όπως το Battle of the Bastards, εκτός μόνο από τον πόλεμο με τους White Walkers στο τείχος.

Θα έπρεπε να συζητιέται περισσότερο: Στο House of the Dragon είδαμε ίσως την πιο επική σκηνή της σειράς

Και με αυτή θα ξεκινήσουμε τον σχολιασμό μας.

House of the Dragon..s indeed

Είμαστε στο Ρουκς Ρεστ, ένα μικρό και φαινομενικά ασήμαντο μέρος του βασιλείου που έχει συστρατευθεί με τη Ρεϊνίρα. Ο Έμοντ με τον Κρίστον Κόουλ έχουν ενορχηστρώσει μια επίθεση προς τα εκεί, παρά την άγνοια και άρνηση του Έγκον, γιατί είναι ένα οχυρό που αν το καταλάβουν, αποκλείουν τη Ρεϊνίρα από τη θάλασσα και την εγκλωβίζουν.

Στόχος του Έμοντ είναι να στείλει η Ρεϊνίρα έναν δράκο για να προστατεύσει το Ρουκς Ρεστ και γι’ αυτό ο ίδιος κρύβεται με τον δικό του δράκο, τον μεγαλύτερο στα 7 βασίλεια, τον Βέιγκαρ, και περιμένει για ένα σινιάλο του Κόουλ ώστε να επιτεθεί στη Ρέινις και τον δράκο της, τη Μέλις. Δεν έχουν υπολογίσει όμως τον παρορμητισμό και την έλλειψη μυαλού του Έγκον, ο οποίος ενώ ακούει τη μητέρα του να τον συμβουλεύει όλο νόημα, να μην κάνει τίποτα, καβαλάει τον δράκο του, τον Sunfyre, και πηγαίνει στο Ρουκς.

Εκεί ο Έμοντ, παρόλο που τον αποκαλεί ανόητο, βλέπει ένα παράθυρο, μια ευκαιρία να σκοτώσει τη Ρέινις με τον δράκο της, αλλά και τον Έγκον με τον δικό του και να το αποδώσει στην ένταση της μάχης. Το τέλειο άλλοθι.

Έτσι, σε ένα σημείο που η Μέλις ξεκοιλιάζει τον δράκο του Έγκον, ο Έμοντ φωνάζει Dracarys στον Βέιγκαρ, και η φωτιά του πάει περισσότερο απ’ όλους, πάνω στον Έγκον και τον δράκο του, που σωριάζονται στο έδαφος, σε ένα σημείο του δάσους στο Ρεστ. Ο Έμοντ πιστεύει εκεί πως έχει σκοτώσει τον Έγκον και πάει να πάρει θέση με τον Βέιγκαρ για να αιφνιδιάσει τη Ρέινις και να της επιτεθεί. Και το καταφέρνει.

Από το πουθενά ο Βέιγκαρ αρπάζει τη Μέλις από τον λαιμό, της τον δαγκώνει και τον καίει, με αποτέλεσμα Ρέινις και Μέλις να πεθάνουν μαζί. Απίστευτη, εξάλλου, η γενναιότητα της Μέλις που έπεισε τη Ρεινίρα να πάει αυτή στο Ρεστ και που στη διάρκεια της πτήσης της, έδεσε τον εαυτό της σφιχτά πάνω στον δράκο της, πιστή σε αυτόν, για να έχουν την ίδια μοίρα, ό,τι και να συμβεί.

Θα έπρεπε να συζητιέται περισσότερο: Στο House of the Dragon είδαμε ίσως την πιο επική σκηνή της σειράς

Η σκηνή κρατάει περίπου 7-8 λεπτά και έχει τις συγκρούσεις των δράκων συν την πρώτη ξεκάθαρη εικόνα για το σχέδιο που απεργάζεται ο Έμοντ, ένα σχέδιο που παρ’ ολίγον να αποκαλυφθεί όταν ο Σερ Κρίστον Κόουλ, αποκαμωμένος από τις φλόγες που έβγαλαν οι δράκοι, πάει να δει πού έπεσε ο Έγκον. Εκεί θα βρει τον Έμοντ με το σπαθί ανά χείρας, η παρουσία του όμως θα αποτρέψει τον Έμοντ από το να αποτελειώσει τον Έγκον.

Αυτό που ισχύει στο βιβλίο του House of the Dragon και θα ισχύσει και στη σειρά, είναι ότι ο Έγκον δεν έχει πεθάνει, ούτε ο δράκος του. Μένουν όμως παράλυτοι και δεν ξέρει κανείς αν και πότε θα επανέλθουν.

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο στο House of the Dragon, στο επεισόδιο είχε προηγηθεί ένας διάλογος του Έγκον με την Άλισεντ, όπου του εξηγούσε πόσο λάθος έκανε που έδιωξε τον παππού του, τον Όττο, από επικεφαλής του Συμβουλίου του, από The Hand. Κι επειδή είναι ένας φυτευτός βασιλιάς, που δεν έχει τις ικανότητες γι’ αυτό, στο Συμβούλιο όλοι τον κοιτούσαν με οίκτο σχεδόν και αναγνώριζαν πως δεν είναι ηγέτης. Δεν είναι Έμοντ.

Κυρίως όμως, στο House of the Dragon είχε προηγηθεί η επάνοδος της Ρεϊνίρα στο δικό της στρατόπεδο, όπου μετά από μια σύγκρουση με τον γιο της, του εξηγεί ότι ο Βασιλιάς Βισέρις της είχε αποκαλύψει το όραμα του Έγκον του Κατακτητή, αυτού που ανέφερε πριν πεθάνει στην Άλισεντ, όχι του γιου της Άλισεντ που η ίδια είπε ότι ο Βισέρις τον έχρισε βασιλιά πριν πεθάνει.

Κι αυτό το όραμα ήταν να μην είναι η Ρεϊνίρα βασίλισσα, αλλά προστάτιδα των 7 βασιλείων. Κι αυτό ίσως είναι το μυστικό της όπλο εναντίον της μεριάς του Χαϊτάουερ. Η σκηνή που το περιγράφει και βλέπουμε τη Ρέινις πάνω στον δράκο της να οργώνει τους αιθέρες και να τα βάζει επάξια με τον Sunfyre και μετά με τον Βέιγκαρ, πριν της στήσει ενέδρα, είναι ένα masterpiece.

Θα έπρεπε να συζητιέται περισσότερο: Στο House of the Dragon είδαμε ίσως την πιο επική σκηνή της σειράς

Ένα ακόμα σημείο στο 4ο επεισόδιο του House of the Dragon, είναι το όραμα του Ντέμον. Ο Ντέμον έχει τσακωθεί ξανά με τη Ρεϊνίρα και σε ένα όνειρο βλέπει τη νεαρή Ρεϊνίρα με το ένδυμα της σύγχρονης, να του λέει πως από το κόμπλεξ του που ο Βισέρις την αγαπούσε περισσότερο από τον ίδιο, ο Ντέμον την έσπρωξε στο να γίνει βασίλισσα, να γίνει αδίστακτη και τώρα επεξεργάζεται πώς θα μπορέσει να της πριονίσει τη θέση. Αυτά του τα λέει σε Υψηλά Βαλυριανά και έχουν μια σημασία για τη συνέχεια.

Έτσι λοιπόν, το 4ο επεισόδιο του House of the Dragon μας άφησε με μια καταπληκτική σκηνή, ξεδίπλωσε το πιο πανούργο μυαλό στο King’s Landing, τον Έμοντ, που σε αντίθεση με τον Έγκον, είχε την ευφυΐα να πάρει στοιχεία από τον παππού και τη μητέρα του την Άλισεντ, και να σχηματίζονται έτσι τα πραγματικά αντίπαλα δέοντα: Ρεϊνίρα εναντίον Έμοντ και κάπου στη μέση ο Ντέμον!

Και με αυτή την επική σκηνή μάχης 3 δράκων, ο ένας μεγαλύτερος από τον άλλον, θα περιμένουμε το επόμενο επεισόδιο, με την αντίδραση της Ρεϊνίρα στην έκβαση της μάχης στο Ρουκς Ρεστ να έχει ενδιαφέρον. Θα σοκαριστεί; Θα είναι ήρεμη διότι το περίμενε ή αυτό ήθελε;