Το Netflix δε βιώνει και τις πιο καλές του μέρες. Η μετοχή έχει πέσει, οι συνδρομητές αποχωρούν, ενώ και εσωτερικά το κλίμα στην εταιρία δεν είναι θετικό. Μάλιστα, σε ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι από ΄δω και πέρα, η πλατφόρμα ανακοίνωσε πως πρόσθεσε μια νέα ενότητα που ονομάζεται «καλλιτεχνική έκφραση-artistic expression», η οποία περιγράφει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία προσφέρει μια σειρά προγραμμάτων για τους συνδρομητές.

«Επιτρέπουμε στους θεατές να αποφασίσουν τι τους ταιριάζει, αντί να λογοκρίνουμε συγκεκριμένους καλλιτέχνες ή φωνές από το Netflix», ήταν μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία πρόσθεσε ότι υποστηρίζει την διαφορετικότητα «ακόμα κι αν βρούμε κάποιους τίτλους που αντιβαίνουν στις δικές μας προσωπικές αξίες».

Ξεκάθαρο μήνυμα του Netflix στους εργαζομένους

Εξού και στους υπαλλήλους της είπε με πολύ ξεκάθαρα λόγια πως «αν δυσκολεύεστε να υποστηρίξετε το εύρος του περιεχομένου μας, τότε το Netflix μπορεί να μην είναι το καλύτερο μέρος για εσάς».

Ένας εκπρόσωπος του Netflix είπε ότι η εταιρεία ενημέρωσε τη σελίδα πολιτισμού της, για πρώτη φορά από το 2017. Είπε, επίσης, ότι το Netflix είχε περάσει τους τελευταίους 18 μήνες συζητώντας πολιτιστικά θέματα εσωτερικά με τους υπαλλήλους. Η νέα ενότητα προστέθηκε, «ώστε οι υποψήφιοι υπάλληλοι να κατανοήσουν τη θέση μας και να λάβουν καλύτερα ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με το εάν το Netflix είναι η κατάλληλη εταιρεία για αυτούς».

Είναι γεγονός πάντως πως το Netflix έχει δεχθεί πιέσεις από υπαλλήλους, μετόχους και πολιτικούς για το πώς αντιδρά σε πολιτιστικά και πολιτικά ζητήματα. Για παράδειγμα, υποστήριξε τον κωμικό Dave Chappelle, πέρυσι, μετά το stand-up special του «The Closer», με το οποίο αναφερόταν με προσβλητικό τρόπο σε τρανς άτομα.

Το αποτέλεσμα ήταν να διοργανωθούν διαδηλώσεις έξω από τα κεντρικά γραφικά του Netflix, στο Λος Άντζελες, καλώντας την εταιρίας να αφαιρέσει το show από την πλατφόρμα. Κάτι που δεν έγινε. Όσον αφορά τη νέα πλεύση, ο εκπρόσωπος του Netflix είπε πως οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις τους για αλλαγές, με την εταιρία να δέχεται περισσότερες από 1.000.

Με πληροφορίες από The Wall Street Journal

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Netflix: O πρώην που μένεις μαζί του από «συνήθεια» – Γιατί η πτώση του ήταν αναμενόμενη

Disney Plus: 5 λιγότερο γνωστά «διαμαντάκια» που πρέπει να δεις όταν έρθει στην Ελλάδα

Απόψε μένεις σπίτι: 4 ταινιάρες που θα βρεις στο Ertflix για να δεις το ΣΚ