Όλες οι προσπάθειες να γίνει μία σωστή live-action μεταφορά του θρυλικού πλέον manga και anime Death Note, έχουν πέσει στο κενό. «Κερασάκι στην τούρτα» ήταν η ταινία του 2017 σε παραγωγή του Netflix, την οποία δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως τίποτα παραπάνω από μία προσβολή στο έργο των Tsugumi Ohba και Takeshi Obata. Παρά την ήδη αποτυχημένη του προσπάθεια, λοιπόν, το Netflix ξανά δοκιμάζει να φιλοξενήσει την ιστορία του Yagami Light αυτήν την φορά με την βοήθεια των Duffer Brothers, οι οποίοι ευθύνονται για το Stranger Things.

Τα δύο αδέρφια ίδρυσαν την δική τους εταιρία παραγωγής μετά την τεράστια επιτυχία και της 4ης σεζόν του Stranger Things, η οποία ονομάζεται Upside Down Productions. Ανάμεσα στις παραγωγές που έχουν αναλάβει είναι μία spin-off σειρά που θα σχετίζεται αμυδρά με το Stranger Things αλλά και άλλη μία live action μεταφορά του Death Note. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι η σειρά δεν θα έχει καμία σχέση με την ανεκδιήγη ταινία του 2017.

Οι Duffer Brothers αναφέρουν ότι η εταιρεία θα εμπνευστεί από τις ιστορίες που τους επηρέασαν καλλιτεχνικά μεγαλώνοντας, ανάμεσά τους και το δημοφιλές ιαπωνικό manga, το οποίο μερικοί θεωρούν ως το καλύτερο όλων των εποχών.

Υπενθυμίζεται ότι να φέρουν το Death Note στην μικρή οθόνη δεν έχει επιχειρήσει μόνο το Netflix, ωστόσο καμία από τις προσπάθειες που έχουν γίνει δεν είναι αρκετά αξιόλογη ώστε να αγγίξει το σχεδόν τέλειο anime του 2006.

Το Death Note έχει ως πρωταγωνιστή έναν ταλαντούχο και ευφυή έφηβο, τον Yagami Light ο οποίος πέφτει τυχαία πάνω σε ένα μυστήριο μαύρο τετράδιο.  Σύντομα ανακαλύπτει ότι όποιο όνομα γράφει μέσα στο τετράδιο, πεθαίνει. Έτσι, αναλαμβάνει ως άλλος Θεός να «καθαρίσει» τον κόσμο από εγκληματίες μέχρι που μπαίνει και ο ίδιος στο στόχαστρο των Αρχών για τις δολοφονίες τις οποίες προκαλεί. Στο πλάι του θα σταθούν και ένα αρχαίο πνεύμα-φύλακας άγγελος καθώς και μία σύντροφος η οποία θα γίνει συνεργός στο αμφιλεγόμενο έργο του. Να τους σταματησει θα προσπαθήσει ο L, ο πιο ταλαντούχος ντετέκτιβ του κόσμου.

Δείτε το τρέιλερ για να διαπιστώσετε και μόνοι σας πόσο κακή προσπάθεια ήταν 

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Stranger Things: Ένα φινάλε με αυτοσχεδιασμό, έντονες συγκινήσεις και πολλά επιτηδευμένα κενά

Obi-Wan Kenobi: Πως το φινάλε της σεζόν έσωσε ολόκληρη τη σειρά του Disney+

The Boys: Η υπερ-ηρωική σειρά «έκπληξη» που αποδείχτηκε καλύτερη και από εκείνες της Marvel