Όταν ακούμε μεξικάνικες ή κολομβιανές σειρές, το μυαλό μας τρέχει – τουλάχιστον για εμάς των ’90s – στη Μαρία της Γειτονιάς, την Εσμεράλδα και όλα αυτά που παρακολουθούσαμε τα μεσημέρια μέχρι να ξεκινήσουμε το διάβασμα ή να φύγουμε για φροντιστήριο. Τα πράγματα πια δεν είναι καθόλου έτσι. Για την ακρίβεια, οι παραγωγές τους έχουν εξελιχθεί προς το καλύτερο, σε σημείο που το Netflix τις τιμά και τις προσθέτει στη βιβλιοθήκη του.

Μία εξ αυτών είναι και το Pálpito ή όπως θα την βρεις στην streaming πλατφόρμα, Σημαδεμένη Καρδιά. Δεν θα πω ψέματα, στην αρχή έβαλα να την παρακολουθήσω γιατί δεν έβρισκα κάτι άλλο. Σώνει και ντε έπρεπε να παρακολουθήσω μια σειρά ή μια ταινία. Τελικά το Pálpito εξελίχθηκε σε μια σειρά που με κόλλησε, που την έβλεπα χωρίς σταματημό. Τα επεισόδια είναι 14 συνολικά, ενώ θα επιστρέψει και για την 2η σεζόν.

Η πλοκή του Pálpito

Pálpito

Προφανώς και η πλοκή έχει εγκληματικότητα και πιστολίδια, που στην Κολομβία δεν είναι κάτι ξένο. Όλα ξεκινούν όταν ο Simón με την γυναίκα του, Valeria, έχουν ένα ατύχημα στο δρόμο. Ο ίδιος χάνει τις αισθήσεις του, ωστόσο μια ομάδα τεσσάρων αντρών απαγάγουν την Valeria γιατί ο σκοπός ήταν ένας: να τη σκοτώσουν και να πάρουν την καρδιά της.

Πρόκειται για μια οργάνωση εμπορίου οργάνων, με αρχηγό των εκτελεστικών προσώπων, τον Mariachi. Η οργάνωση εκτελεί στην ψύχρα υγιέστατα άτομα, ώστε να πουλήσουν ένα από τα όργανα σε εκείνον που το χρειάζεται. Αυτό συνέβη και με την Camila, η οποία είχε δύο μήνες ζωής, αν δεν έκανε την μεταμόσχευση καρδιάς.

Ο σύγυζός της, Zacarías, το δεξί χέρι του υποψήφιου για πρόεδρο Braulio, βρίσκει τη λύση με αυτή την οργάνωση. Η Valeria εκτελείται και η καρδιά της συνεχίζει το ταξίδι ζωής στην Camila. Η τελευταία πονηρεύεται για το πόσο ξαφνικά βρήκε δωρητή, ενώ βρισκόταν πολύ χαμηλά στη λίστα προτεραιότητας. Κάπως έτσι φτάνει σε μια οδυνηρή αλήθεια.

Καθώς φτάνει σε αυτήν την αλήθεια, συμβαίνουν εξίσου διάφορα γεγονότα. Εκτός ότι ερωτεύεται τον Simón, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία της γυναίκας του.

Ενδιαφέρον έχει και το ειδύλλιο της Samantha, κόρη του Simón και της Valeria, η οποία ερωτεύεται τον Tomas, έναν αλήτη μπλεγμένο με ναρκωτικά. Η ίδια μπερδεύεται άθελά της με την οργάνωση, με αποτέλεσμα να υποφέρει μέσα της τόσο για τον θάνατο της μητέρας της όσο και τον έρωτα της για τον Tomas και το τι αντιμετωπίζει εξαιτίας του.

Pálpito

Σειρά για binge-watching το Pálpito

Η σειρά έχει μπόλικο δράμα, ανατροπές που σε κρατάνε σε αγωνία και σε κάνουν να θέλεις να δεις παρακάτω. Δίνει πληροφορίες για το εμπόριο οργάνων, ενώ το πόσο περιπλέκονται τα πράγματα με τους χαρακτήρες δείχνει πως δεν είναι μια ακόμη τηλενουβέλα, από αυτές που έχουμε συνηθίσει.

Must see, αν ψάχνεσαι να βρεις κάτι που να σε κρατάει σε μια εγρήγορση και να μην καταλήγεις να κοιμάσαι από το πρώτο επεισόδιο. Και προφανώς η 2η σεζόν, που δεν γνωρίζουμε κάτι γι’αυτήν ακόμα, θα έχει εξίσου ενδιαφέρον, μιας και το φινάλε του πρώτου κύκλου μας αφήνει να εννοηθεί πως τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Netflix: Τα καλύτερα ντοκιμαντέρ για να τεστάρεις τις ικανότητές σου ως ντετέκτιβ

Black Mirror: 4 φορές που η πραγματικότητα αποδεικνύεται πιο δυσοίωνη και από επεισόδιο της δυστοπικής σειράς

Doctor Who: Πόση πολιτική κρύβεται πίσω από την επιλογή του Ncuti Gatwa;