Πέντε σειρές που προβάλλει το Disney+ και είναι στην κατηγορία «never enough of it»: Shardlake, Feud: Capote vs the Swans, A Murder at the End of the World, Mr Inbetween, Snowfall.

Shardlake

Η σειρά βασίζεται στο πολύ επιτυχημένο μυθιστόρημα του Βρετανού συγγραφέα C.J. Sansom και διαδραματίζεται στην εποχή του Τυδώρ, κατά τη διάρκεια του κλεισίματος των μοναστηριών.

Ο Arthur Hughes (Then Barbara Met Alan) υποδύεται τον Μάθιου Σάρντλεϊκ, έναν δικηγόρο με έντονο το αίσθημα της δικαιοσύνης και έναν από τους λίγους έντιμους ανθρώπους σε έναν κόσμο γεμάτο δολοπλοκίες και συνωμοσίες.

Ο Σάρντλεϊκ εργάζεται για τον Τόμας Κρόμγουελ, τον οποίο υποδύεται ο Sean Bean, τον επικίνδυνο και παντοδύναμο βοηθό του Ερρίκου Η’.

Παρά την ακλόνητη πίστη του Σάρντλεϊκ στον Κρόμγουελ και το Στέμμα, η θέση του στην κοινωνία είναι δυσμενής, λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης, καθώς ως άτομο που ζει με σκολίωση κατά την περίοδο των Τυδώρ, υφίσταται την ταπείνωση να κατηγορείται ως «καμπούρης», όπου κι αν πάει.

Ο Anthony Boyle (Masters of the Air) υποδύεται τον αλαζόνα και όμορφο Τζακ Μπάρακ, ο οποίος αφήνει τον Σάρντλεϊκ με την απορία του εάν είναι βοηθός ή κατάσκοπος του Κρόμγουελ.

Η προστατευμένη ζωή του Σάρντλεϊκ, ως δικηγόρου, ανατρέπεται όταν ο Κρόμγουελ του δίνει εντολή να διερευνήσει τη δολοφονία ενός από τους επιτρόπους του σε ένα μοναστήρι στην απομακρυσμένη πόλη Σκάρνσι.

Ο επίτροπος συγκεντρώνει στοιχεία για να κλείσει το μοναστήρι και είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για την πολιτική επιβίωση του ίδιου του Κρόμγουελ να εξιχνιάσει ο Σάρντλεϊκ τη δολοφονία αλλά και να κλείσει το μοναστήρι. Η αποτυχία δεν είναι επιλογή για τον Σάρντλεϊκ.

Ο Κρόμγουελ απαιτεί να συνοδεύεται από τον Τζακ Μπάρακ στο Σκάρνσι, εκεί όπου το δίδυμο αντιμετωπίζεται με εχθρικότητα, καχυποψία και παράνοια από τους μοναχούς που φοβούνται για το μέλλον τους και προσπαθούν με κάθε κόστος να διατηρήσουν το τάγμα τους.

Στη σειρά επίσης πρωταγωνιστούν ο Babou Ceesay ως Άμποτ Φαμπιάν, Paul Kaye ως Αδερφός Τζερόμ, η Ruby Ashbourne Serkis ως Άλις, ο Peter Firth ως Νόρφολκ, ο Matthew Steer ως Γκούντχαπ, ο Brian Vernel ως Αδερφός Μορτίμους, ο Irfan Shamji ως Αδερφός Γκάι, ο David Pearse ως Αδερφός Έντγουιγκ, ο Miles Barrow ως Αδερφός Γαβριήλ, ο Mike Noble ως Μπουζ και  η Kimberley Nixon ως Τζόαν.

Σεναριογράφος της σειράς «Shardlake» είναι ο Stephen Butchard (The Good Mothers).

Παραγωγοί της σειράς είναι ο George Ormond και ο Mark Pybus για την The Forge (εταιρεία της Banijay UK) και ο Stevie Lee για την Runaway Fridge.

Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Lee Mason για το Disney+, ενώ ο Jonny Richards είναι εκτελεστικός παραγωγός για το Disney+. Ο Justin Chadwick (The Other Boleyn Girl) έχει σκηνοθετήσει τη σειρά, με παραγωγό τον John Griffin.

Feud: Capote Vs the Swans 

Οι βιογραφίες πάντα ασκούν ξεχωριστή γοητεία όταν «συναντούν» τη μικρή οθόνη. Πέρασαν επτά χρόνια από τη μεταφορά στην οθόνη από τον Ryan Murphy της αντιπαλότητας μεταξύ των βραβευμένων με Oscar, Joan Crawford και Bette Davies, το Feud επιστρέφει στη μικρή οθόνη με μία ακόμη μεγάλη αντιπαλότητα στους κόλπους του Χόλιγουντ και της υψηλής κοινωνίας της Αμερικής.

Η δεύτερη σεζόν, με τον τίτλο «Feud: Capote vs. The Swans», βασίζεται στο βιογραφικό βιβλίο του δημοσιογράφου Laurence Leamer «Capote’s Women: A True Story of Love, Betrayal, and a Swan Song for an Era».

Μία σχέση που από φιλική εξελίχθηκε σε έχθρα μπαίνει στο μικροσκόπιο: ο συγγραφέας Τρούμαν Καπότε και μία ομάδα κοσμικών κυριών της Νέας Υόρκης. Σκηνοθετεί ο Γκας βαν Σαντ του Good Will Hunting, ενώ το σενάριο υπογράφει ο βραβευμένος με Πούλιτζερ θεατρικός συγγραφέας Γιον Ρόμπιν Βάιτζ.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο διάσημος συγγραφέας Τρούμαν Καπότε είχε αναπτύξει φιλικές σχέσεις με μία ομάδα κοσμικών κυριών της υψηλής κοινωνίας, γνωστές με το παρατσούκλι «Οι κύκνοι».

Ξεχώριζαν για το υπέροχο στιλ τους, τον υπερβάλλοντα πλούτο τους και τον τρόπο ζωής τους στο jet-set.

Όταν ο Καπότε δημοσίευσε τα μυστικά τους στο Esquire (αποσπάσματα από το ημιτελές βιβλίο του Answered Prayers), οι γυναίκες αυτές ορκίστηκαν να εκδικηθούν τον συγγραφέα.

Στο πρωταγωνιστικό καστ θα δούμε λαμπερά ονόματα, όπως η Ναόμι Γουότς, Νταϊάν Λέιν, Ντεμί Μουρ, Μόλι Ρίνγκγουολντ και Κελίστα Φλόκχαρτ, που υποδύονται τις κοσμικές κυρίες που αποτέλεσαν σταθερά κεντρικά στοιχεία της γραφής του Καπότε. Ο ηθοποιός Τομ Χολάντερ υποδύεται τον Καπότε, ενώ θα δούμε και την Τζέσικα Λανγκ

A Murder at the End of the World

Σε αυτή τη σειρά μυστηρίου, έχουμε μία νεαρή «ντεντέκτιβ»-χάκερ, την Darby Hart (Emma Corrin), επονομαζόμενη και «Gen Z Sherlock Holmes», η οποία προσκαλείται να συμμετάσχει σε μια ανεπίσημη διάσκεψη στο μυστικό καταφύγιο ενός δισεκατομμυριούχου στην Ισλανδία.

Η επιλογή της, σύμφωνα με όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, οφείλεται στην κυκλοφορία του βιβλίου της που εκεί περιγράφει πώς αυτή και ο τότε φίλος Bill Farrah (Harris Dickinson), ως έφηβοι, κατάφεραν να λύσουν σειρά από ανεξιχνίαστες δολοφονίες ενός serial killer.

Η συγκεκριμένη άτυπη «σύνοδος κορυφής» στο απομακρυσμένο και φουτουριστικό ξενοδοχείο, φιλοξενείται από τον μεγιστάνα της τεχνολογίας Andy Ronson (Clive Owen) και τη σύζυγό του, Lee Andersen (Brite Marling), μια διάσημη χάκερ που έχει εξαφανιστεί από τη δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια.

Η Lee είναι το ίνδαλμα της Darby και μάλιστα είχε γράψει ένα κυβερνομανιφέστο για τον φεμινισμό και εστίαζε στον τρόπο που η βιομηχανία της τεχνολογίας δεν είναι συμπεριληπτική, ειδικά για τις γυναίκες.

Μαζί με την Darby και τον Bill, που απρόσμενα εμφανίζεται ως καλεσμένος, οι υπόλοιποι χαρακτήρες που απαρτίζουν τη «σύνοδο» είναι άνθρωποι που ο καθένας στον τομέα του επηρεάζουν και διαμορφώνουν τις σύγχρονες αντιλήψεις και εξελίξεις στον κόσμο μας.

Ο Martin (Jermaine Fowler) είναι ένας διάσημος κινηματογραφιστής που στην τελευταία του ταινία έκανε χρήση της ΤΝ.

Η ακτιβίστρια Ziba (Pegah Ferydoni) -που έχει «ψύχωση» με το καλλιτεχνικό alter ego του Bill- έχει γίνει γνωστή για τη δράση της.

Η Lui Mei (Joan Chen) είναι μια μεγιστάνας της τεχνολογίας από την Κίνα που επενδύει σε «έξυπνες πόλεις».

Η Sian (Alice Braga) είναι γιατρός και αστροναύτης με καταγωγή από τη Βραζιλία.

Ο David (Raúl Esparza) είναι ένας επιχειρηματίας που θα μπορούσε να υπερβεί όλα τα ηθικά όρια για να φτάσει στην κορυφή.

Ο Oliver (Ryan J. Haddad) είναι ειδικός και πρωτοπόρος σε θέματα ρομποτικής και, τέλος, ο Rohan (Javed Khan), ένας ακτιβιστής με σπουδαία και πολύχρονη δράση σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Όλοι αυτοί μαζί -συν το προσωπικό του ξενοδοχείου που βρίσκεται στην άκρη του κόσμου- είναι ύποπτοι για τις δολοφονίες που συμβαίνουν εκεί, και υποψήφια θύματα ταυτόχρονα.

Το ατού της σειράς είναι ότι κάθε επεισόδιο τελειώνει ακριβώς στο σημείο που σε πείθει να δεις το επόμενο επεισόδιο και για αυτό του ανήκει μία θέση στη λίστα σου.

Στο πρωταγωνιστικό καστ βλέπουμε τους Έμα Κορίν (Darby), Χάρις Ντίκινσον (Bill), Κλάιβ Όουεν (Andy) και Μπριτ Μάρλινγκ (Lee).

Mr Inbetween

Το να διαχειριστείς μια σχέση, γονικές υποχρεώσεις, φιλίες και έναν άρρωστο αδερφό ενώ δουλεύεις για να βγάλεις τα προς το ζην θα δυσκόλευαν τον οποιονδήποτε, αλλά ο Ρέι Σούσμιθ δυσκολεύεται ακόμα περισσότερο, καθώς είναι πληρωμένος εγκληματίας.

Το Mr Inbetween είναι μια κωμική σειρά εμπνευσμένη από την καλτ ταινία «The Magician» και έχει ως κεντρικό άξονα τον Ρέι Σούσμιθ.

Ο Ρέι «κανονίζει ανθρώπους» -εισπράττει χρέη, τους απαλλάσσει από ναρκωτικά και όπλα, και συχνά τους κανονίζει σε πιο μόνιμη βάση. Ο Ρέι απαιτεί σεβασμό και δεν ανέχεται να αψηφούν τον ξεκάθαρο κώδικα ηθικής του.

Πίσω από την παραγωγή του όλου project είναι ο Νας Έντγκερτον (Gringo), ενώ το καστ απαρτίζουν επίσης οι Μπρουκ Σάτσγουελ, Σκοτ Ράιαν και ο Ντάμον Χέριμαν.

Snowfall

Το καλοκαίρι του 1983 είχε πολλές όμορφες αναμνήσεις, αλλά και τη δημιουργία ενός ναρκωτικού που άλλαξε τον κόσμο και όπως λέει και το σλόγκαν της σειράς: «έτσι ξεκίνησε το κρακ» και ναι, μέσα από τις διαφορετικές ιστορίες που αφηγείται, ενός εμπόρου ναρκωτικών που βρίσκει το χόρτο πολύ λίγο, ενός Μεξικανού παλαιστή που βρίσκεται μπλεγμένος με τους λάθος ανθρώπους, ενός πράκτορα της CIA με βρώμικο παρελθόν, η σειρά μιλά για το πώς το κρακ άλλαξε το ναρκω-τοπίο στην Αμερική μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Την ίδια στιγμή, παρουσιάζει μία εικόνα μιας κοινωνίας σε μια δεδομένη στιγμή κι αυτό ίσως είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από την απλή ιστορία της δημιουργίας και διάδοσης ενός ναρκωτικού.