Έχει περάσει κάτι περισσότερο από ένας μήνας από την κυκλοφορία του Squid Game στο Netflix και δεν έχει κοπάσει η υστερία με τη σειρά. Ο δημιουργός Hwang Dong-hyuk έχει αναφέρει σε αρκετές του συνεντεύξεις πως νιώθει πολύ πιεσμένος απ΄όλη αυτή την υστερία κι έχει φτάσει στα όρια της ενόχλησης. To Netflix έχει αναθρέψει μια γενιά αδηφάγου κοινού που καταναλώνει ακατάπαυστα τις σεζόν και ζητάει άμεσα να κυκλοφορήσουν κι άλλες.

Ο Hwang το έθεσε με τρόπο αυτό το ζήτημα, αλλά με τόση πίεση που έχει δεχτεί, δεν είχε άλλη επιλογή. Έτσι, σε μια προβολή της σειράς στο Λος Άντζελες, όπου ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό και τους δημοσιογράφους, το Variety αναφέρει ότι αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να δεσμευτεί για μια δεύτερη σεζόν.

«Υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση και απαίτηση, αλλά μας έχετε δείξει τόση αγάπη για μια δεύτερη σεζόν, που δε μας έχετε αφήσει άλλη επιλογή. Θα σας πω λοιπόν ότι θα υπάρξει δεύτερη σεζόν, είναι στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή, είμαι σε μια διαδικασία που την αναλύω στο μυαλό μου. Είναι ακόμα νωρίς να σας πω πότε και πώς θα συμβεί, αλλά θα σας υποσχεθώ ότι ο Gi-Hun θα επιστρέψει και θα κάνει κάτι για όλο τον κόσμο αυτή τη φορά».

Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε λίγο να καλμάρει τους φανατικούς του Squid Game, αλλά όσο θα περνάει ο καιρός και δεν θα κυκλοφορούν νέα για τη δεύτερη σεζόν, η πίεση θα ανεβαίνει ξανά.