Μυστηριώδεις μασκοφόροι φρουροί με ροζ κοστούμια μπόιλερ, μια τραγουδίστρια γιγάντια κούκλα και ένα χρηματικό ποσό που θα σου αλλάξει τη ζωή… δεν μπορεί παρά να σημαίνει την επιστροφή του Squid Game.

Η επιτυχία του Netflix επέστρεψε στις οθόνες μας, αλλά αυτή τη φορά με ένα spin-off σόου ριάλιτι παιχνιδιών, στο οποίο 456 πραγματικοί παίκτες να παλεύουν για ένα χρηματικό έπαθλο 4,56 εκατομμυρίων $ (3,66 εκατομμυρίων £) – ένα από τα μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα στην ιστορία της τηλεόρασης.

Squid Game: The Challenge

Το γιγαντιαίο σετ είναι το πρώτο πράγμα που κάνει εντύπωση στο Squid Game: The Challenge, πριν ξεκινήσει η παράσταση με εκατοντάδες παίχτες με πράσινες φόρμες που προσπαθούν να περάσουν τη γραμμή χωρίς να τους δει να κινείται από μια κούκλα 4,2 μέτρων, της οποίας ο λαιμός περιστρέφεται με μανία.

«Ένιωθα σαν να ήταν αληθινό – δεν ένιωθες ότι βρισκόσουν σε ένα φανταστικό μέρος», είπε ο 26χρονος διαγωνιζόμενος Lorenzo Nobilio.

Περιγράφοντας το ως το δυσκολότερο σωματικά παιχνίδι της σειράς, ο Ιταλός με έδρα το Λονδίνο είπε: «Πέρασα τη γραμμή μέσα σε επτά ώρες, ήταν πολύς χρόνος, αλλά λέγεται Squid Game: The Challenge, οπότε».. Με το διακύβευμα υψηλό, μια ομάδα κριτών -εκπαιδευμένοι δικηγόροι- εξέταζε καρέ καρέ το υλικό για να εντοπίσει ποιος έπρεπε να αποβληθεί.

Η εκπομπή έγινε πρωτοσέλιδο όταν οι άνθρωποι έλαβαν ιατρική περίθαλψη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και οι διαγωνιζόμενοι παραπονέθηκαν για τις συνθήκες ψύχους εν μέσω παγωμένου καιρού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Δεν ήταν χειρότερο από πολλές εκπομπές χωρίς σενάριο, αν κοιτάξετε το Survivor ή το SAS: Who Dares Wins», ισχυρίστηκε ο εκτελεστικός παραγωγός Stephen Lambert του Studio Lambert, της εταιρείας παραγωγής που επίσης βρίσκεται πίσω από την επιτυχημένη σειρά παιχνιδιών The Traitors. «Όταν δίνεις ένα τεράστιο βραβείο, ήταν πάντα ξεκάθαρο ότι θα ήταν μια δύσκολη παράσταση για να λάβεις μέρος».

Αυτό το τεράστιο έπαθλο προσέλκυσε αιτήσεις από 81.000 άτομα από όλο τον κόσμο, προτού μειωθούν σε 456 φαινομενικά κανονικούς ανθρώπους – σε αντίθεση με τη συνάδελφο Netflix διαγωνιστική εκπομπή Physical: 100, η ​​οποία συγκέντρωσε εκατό Νοτιοκορεάτες διαγωνιζόμενους σε κορυφαία φυσική κατάσταση, συμπεριλαμβανομένων εθνικών αθλητών και bodybuilders .

Οι παίκτες του Squid Game: The Challenge – κυρίως Αμερικανοί – κυμαίνονταν από δίδυμο μητέρας και γιου μέχρι το μεγαλύτερο στην ηλικία των 69 ετών. «Μας ενδιέφεραν τα παιχνίδια ως δοκιμή της ανθρώπινης φύσης, οπότε θέλαμε τη μεγαλύτερη δυνατή ποικιλία ανθρώπων», εξήγησε ένας από τους άλλους εκτελεστικούς παραγωγούς της σειράς, ο John Hay από την εταιρεία παραγωγής The Garden.

Οι διαγωνιζόμενοι βυθίζονται πλήρως στο σύμπαν του Squid Game. Χωρίς τηλέφωνα, περιορισμένοι σε κοιτώνα τύπου φυλακής, ύπνος σε κουκέτες με ύψος πέντε κρεβατιών και επιβίωση με δελτίο τροφίμων που σερβίρεται από αυτούς τους απειλητικούς φρουρούς. «Η στρατηγική μου ήταν αν τρέφομαι καλά [κρύβοντας τις δεύτερες βοήθειες κάτω από το πάπλωμά του], θα είμαι στην πραγματικότητα πιο δυνατός από τους άλλους και ίσως να κερδίσω», είπε ο Nobilio, ο οποίος εργαζόταν σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια πριν συμμετάσχει στην εκπομπή.

Ο χώρος διαβίωσης που μοιάζει με τον Big Brother παρείχε επίσης άφθονο χρόνο για τη δημιουργία συμμαχιών. Και σε μια νέα προσθήκη, οι παίκτες έχουν επίσης ευκαιρίες να εξαλείψουν άλλους, ως μέρος του στόχου των παραγωγών να δημιουργήσουν δράμα και να αποκαλύψουν τους χαρακτήρες των παικτών μεταξύ των παιχνιδιών.

Τι γίνεται όμως με την κριτική από ορισμένους οπαδούς του Squid Game, οι οποίοι περιμένουν κυρίως τη δεύτερη σεζόν ότι μια πραγματική εκδοχή έρχεται αντιμέτωπη με τη σειρά; Ο δημιουργός της σειράς, Hwang Dong-hyuk, είχε πει στο παρελθόν ότι η ιστορία «ήταν μια αλληγορία ή ένας μύθος για τη σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία».

Στο αρχικό δράμα, τη σειρά με τις περισσότερες προβολές του Netflix, Νοτιοκορεάτες διαγωνιζόμενοι με χρέη διαγωνίζονται σε μια σειρά παιδικών παιχνιδιών για ένα τεράστιο χρηματικό έπαθλο που θα κέρδιζε μόνο ο τελευταίος παίκτης που επιζούσε. Ο εκτελεστικός παραγωγός Hay επισημαίνει ότι αυτό το σόου έχει ανατραπεί, επομένως βασίζεται στην ευκαιρία και όχι στην ανάγκη.

«Τους δίνουμε την πιο τεράστια ευκαιρία και αποδεικνύεται ότι είναι τόσο ισχυρή όσο ένα κίνητρο και μια ιστορία». Ο Guardian το χαρακτήρισε ως το πιο συναρπαστικό ριάλιτι μετά τους The Traitors, δίνοντάς του μια κριτική τεσσάρων αστέρων. Επίσης, δίνοντάς του τέσσερα αστέρια, οι Radio Times κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ήταν «πιο έντονο από τη σειρά με διαφορά».

Οι παραγωγοί περιμένουν να δουν αν όντως κερδίζει το κοινό. «Είναι καταπληκτικό να φτιάχνεις κάτι που βγαίνει από το πίσω μέρος μιας εκπομπής τόσο δημοφιλούς όσο το Squid Game», προσθέτει ο Hay. «Αυτό είναι το απόλυτο στο ξεκίνημα».

Το Squid Game: The Challenge είναι διαθέσιμο στο Netflix από την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

Πηγή: BBC.COM